24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality Investments rapat Warta Breaking Maroko News wong Mbangun maneh Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Wtn

Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) duwe gaya Afrika anyar kanthi pilihan lan Arab Saudi dadi Maroko

logo
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Maroko minangka pot leleh dinasti lan budaya. Iki nggawe kutha sing ideal kanggo reformasi industri pariwisata lan pariwisata global sing wis dipeksa nganti tumungkul.
Maroko bisa dadi negara sing bisa mbenerake kesalahan ing rong pemilihan Sekretaris Jenderal UNWTO lan nyetel masa depan agensi afiliasi PBB kasebut kanthi lacak kanthi dukungan finansial sing dibutuhake.
Maroko bisa uga dadi papan pariwisata sing dadi pamimpin ekonomi global lan kulawarga global.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Paling rahasia, nanging uga sing paling penting, Asss Assembly Umum kanggo Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) dipindhah kanthi tenang wiwit Oktober 2021 sing bakal dianakake saiki tanggal 30 November nganti 2 Desember 2021, ing Marrakesh, Maroko.
  2. Pengangkatan maneh kanggo Zurab Pololikashvili dadi Sekretaris Jenderal UNWTO kanggo periode sabanjure wiwit taun 2022-2025 bakal dipilih. Ana kasempatan kanggo mbenerake kesalahan sing penting.
  3. Pindhah kantor pusat UNWTO saka Madrid, Spanyol, menyang Riyad, Arab Saudi, diarepake bakal ditambah karo agenda lan diputus.

Majelis Umum UNWTO 2021, Marrakesh, Maroko

Tanpa ngetokake rilis pers utawa woro-woro, anggota Organisasi Pariwisata Dunia dikabarake dina iki babagan pangowahan tanggal sing diarepake kanggo Majelis Umum kaping 24 sing bakal teka.

GA bakal dianakake kaya asline direncanakake ing Marrakesh City Marrakesh wiwit 30 November nganti 2 Desember 2021. Pangowahan tanggal samesthine lan dadi rahasia sing mbukak, saiki dicethakaké.

Maroko minangka tujuan plancongan lan wisata utama ing Afrika, lan dadi korban COVID-19, kaya umume jagad.

UNWTO dikritik ora efektif lan ora ngatasi tantangan sing wis diadhepi jagad pariwisata wiwit COVID-19 muncul ing wulan Maret 2020.

Maroko ora mung bakal dadi papan ing Majelis Umum liyane. Ora mung bakal dianakake ing negara sing duwe komitmen kanggo industri pariwisata lan pariwisata, nanging uga ing negara sing dadi tuan rumah acara penting iki, mula COVID-19 wis tekan puncak sing dikarepake.

Iki bakal dadi acara sing negara anggota bisa mbenerake kesalahan sing diwiwiti ing taun 2018. Sampeyan uga acara ing omah UNWTO bisa dipindhah kaping pisanan wiwit implementasine agensi khusus UNWTO.

Gumantung saka kabeh iki, UNWTO bisa uga kaping pisanan dadi organisasi kanthi pendanaan, dhukungan, lan dipulihake maneh dadi pimpinan global lan pemain tim kanggo sektor pariwisata umum.

Kanggo entuk legitimasi maneh, masalah manipulasi pemilihan ing taun 2017 lan maneh ing 2021 pungkasane bisa ditangani sadurunge negesake sekretaris jenderal kanggo jangka 2022-2025.

Maroko bakal dadi siji-sijine tempat Sekretaris Jenderal sing saiki ora bisa dituduh lan dadi hakim sekaligus.

Arab Saudi wis urip dadi responden pertama lan luwih akeh industri pariwisata lan pariwisata global. Milyar siyap nandur modal, iki minangka proposal sing apik kanggo organisasi sing mung duwe anggaran 8 yuta dolar, umume digunakake kanggo lelungan kanggo Sekretaris Jenderal lan kanca-kancane. Arab Saudi uga rumangsa markas anyar ing Riyadh bakal ngamanake stabilitas finansial agensi afiliasi PBB iki. Mula, proposal kanggo pindhah kantor pusat saka Madrid menyang Riyadh bisa ditambah agenda kasebut.

Saiki, agenda iki durung nyebut kabeh. Saiki dadi anggota UNWTO kanggo ngrampungake agenda kanthi tepat wektu. Sampeyan uga kudu anggota nggawe rencana lelungan menyang Marrakesh, saengga swara umum babagan Masalah pariwisata global bisa difasilitasi lan dijamin.

Mung bisa diarepake para pimpinan, uga ing bidang kesehatan global, industri swasta, kepala asosiasi, lan macem-macem media, bakal diajak teka ing Majelis Umum. Pariwisata global butuh kepemimpinan, lan Maroko duwe kesempatan, sing bisa dadi kasempatan pungkasan, kanggo nylametake Organisasi Pariwisata Dunia

Agenda saiki sekretariat UNWTO:.

Senen, Nopember 29, 2021

Rawuhipun para utusan

Selasa, Nopember 30, 2021

10:00 - 11:00 Panitia Program lan Anggaran
10:00 - 11:00 Komite kanggo Review Aplikasi Keanggotaan Afiliasi
11:30 - 13:00 sesi kaping 114 Dewan Eksekutif
12:00 - 14:00 Sidang Plenary Anggota Afiliasi UNWTO kaping 43
14:00 - 15:00 Nedha awan
15:00 - 16:30 Komite Pariwisata lan Keberlanjutan
15:00 - 16:30 Panitia Pariwisata lan Daya Saing
15:00 - 17:00 Klompok kerja Kode Internasional kanggo Perlindhungan Turis
15:00 - 18:00 Sidang Plenary Anggota Afiliasi UNWTO kaping 43
16:30 - 18:00 Komite Statistik
16:30 - 18:00 Panitia Pendidikan Online Pariwisata
19:00 - 22:00 Sugeng nedha bengi

Rebo, Desember 1, 2021

10:00 - 10:30 Opening resmi
10:45 - 13:15 Sesi paripurna 1
13:15 - 13:30 Foto klompok
13:30 - 15:30 Nedha awan
15:00 - 15:30 Komite Kredensial
15:30 - 18:30 Sesi paripurna 2
20:30 - 22:30 Nedha bengi

Kamis, Desember 2, 2021


10:00 - 13:00 Sesi tematik: Inovasi, Pendhidhikan lan Pangembangan Pedesaan kanggo Mbangun Luwih Apik
13:00 - 14:30 Nedha awan
14:30 - 17:30 Sesi paripurna 3
14:30 - 16:30 Papan Anggota Afiliasi
17:30 - 18:30 Rapat Anggota Gegandhengan
20:00 - 22:00 Nedha bengi

Ana, Desember 3, 2021

10:30 - 12:00 sesi kaping 115 Dewan Eksekutif
12:00 - 12:30 Panitia Program lan Anggaran
Kunjungan teknis (TBC)
Budhal para utusan

Klik kene kanggo informasi luwih lengkap babagan Majelis Umum UNWTO kaping 24.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar