24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Kanada Breaking News Warta Pamrentah Kabar Olahraga News Keslametan Pariwisata Maneka Warta

Wong: Aja nggunakake obat cacing parasit kewan kanggo COVID-19

Obat kewan ora kanggo manungsa

Kesehatan Kanada wis njaluk panyuwunan supaya warga kasebut ora nggunakake obat resep kewan sing dikenal kanthi jeneng Ivermectin kanggo ngobati COVID-19 utawa nyoba nyegah virus corona.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ivermectin minangka agen antiparasit ing bentuk tablet, tempel, larutan oral, larutan injeksi, primal obat, utawa topikal.
  2. Kesehatan Kanada nerbitake pratelan marang warga negarane sing ujar yen obat iki dituku kanggo tujuan iki, langsung buwang.
  3. Profesional kesehatan kudu dikonsultasikan yen produk iki wis digunakake lan ana masalah kesehatan.

Manungsa nggunakake obat-obatan kewan utawa cara alternatif ora anyar nalika ana masalah kesehatan. Kepala Asosiasi Medis India kudu menehi peringatan marang warga India supaya ora laku nutupi a pupuk sapi lan campuran urin minangka obat kanggo coronavirus.

Masalah

Kesehatan Kanada nampa babagan laporan panggunaan ivermectin veterinary kanggo nyegah utawa ngobati COVID-19. Wong Kanada ora nate ngonsumsi produk kesehatan sing ditrapake kanggo kewan amarga ana bebaya kesehatan serius sing bisa ditindakake.

Ing cahya kasebut, Health Canada menehi saran marang warga Kanada supaya ora nggunakake versi obat-obatan veterinary utawa manungsa ing Ivermectin kanggo nyegah utawa ngobati COVID-19. Ora ana bukti yen ivermectin ing salah sawijining formulasi aman utawa efektif yen digunakake kanggo tujuan kasebut. Versi ivermectin kanggo manungsa didol ing Kanada mung kanggo perawatan infeksi cacing parasit ing wong.

Versi veterin ivermectin, utamane kanthi dosis dhuwur, bisa mbebayani tumrap manungsa lan bisa uga nyebabake masalah kesehatan sing serius kayata mutah, diare, tekanan darah rendah, reaksi alergi, pusing, kejang, koma, lan uga pati. Produk Ivermectin kanggo kewan duwe dosis konsentrasi luwih dhuwur tinimbang produk ivermectin kanggo wong. Departemen kasebut ngerti akeh laporan pasien ing AS sing mbutuhake dhukungan medis lan dirawat ing rumah sakit sawise nggunakake ivermectin kanggo jaran.

Kesehatan Kanada ngawasi kanthi teliti kabeh kemungkinan perawatan terapeutik kanggo COVID-19, kalebu perawatan sing ditliti ing uji klinis internasional. Nganti saiki, Health Canada durung nampa pangajuan obat utawa aplikasi uji klinis kanggo ivermectin kanggo pencegahan utawa perawatan COVID-19.

Kanggo obat-obatan sing duweni potensi bisa mbiyantu ngobati COVID-19, Health Canada ngajak pabrikan obat supaya nyoba klinis. Iki bakal menehi kesempatan kanggo komunitas kesehatan kanggo nglumpukake informasi babagan efektifitas perawatan lan risiko sing ana gandhengane.

Yen pabrikan nyedhiyakake pengajuan menyang Health Canada sing ana gandhengane karo ivermectin kanggo nyegah utawa ngobati COVID-19, Health Canada bakal nganakake evaluasi ilmiah kanggo bukti-bukti kanggo nemtokake kualitas, keamanan, lan efektifitas obat kasebut.

Kanada Kesehatan bakal terus ngawasi kahanan kasebut lan bakal njupuk tindakan sing pas lan tepat wektu yen kasedhiya informasi anyar, kalebu informasi babagan pariwara ilegal utawa penjualan ivermectin. Kanada Kesehatan uga bakal ngandhani informasi keamanan anyar menyang profesional kesehatan lan konsumen.

Kesehatan Kanada sadurunge wis ngelingake warga Kanada babagan produk sing nggawe klaim sing salah lan mblusukake kanggo nambani utawa ngobati COVID-19. Kanggo informasi babagan vaksin lan perawatan resmi Kanada, kunjungi Canada.ca.

latar mburi

Ivermectin, produk obat resep, sah didol ing Kanada kanggo perawatan infeksi cacing parasit ing manungsa, utamane strongyloidiasis usus lan onchocerciasis, lan mung kudu digunakake kanggo tujuan kasebut, ing sangisoré pengawasan profesional kesehatan. Versi veterinary obat iki kasedhiya kanggo ngobati infeksi parasit ing kewan. Wong ora nate nggunakake versi veterinary produk iki.

Apa sing kudu ditindakake konsumen

Yen ivermectin dituku kanggo nyegah utawa ngobati COVID-19, aja nganti nggunakake banjur buwang. Tindakake pandhuan kutha utawa regional babagan cara mbuwang bahan kimia lan sampah mbebayani liyane, lan mulihake produk kasebut menyang titik sing adol kanggo dibuwang sing tepat.

Konsultasi karo profesional kesehatan yen ivermectin wis digunakake lan ana masalah kesehatan. Laporake efek samping saka produk iki langsung menyang Health Canada. Kirim komplain menyang Health Canada yen informasi babagan pariwara ilegal utawa adol ivermectin utawa produk kesehatan liyane sing nggunakake formulir keluhan online bisa dingerteni.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar