24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional budaya Warta Breaking Nepal News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Nepal: Impen fotografer dalan

fotografi ing Nepal
ditulis dening Scott Mac Lennan

Trekking minangka daya tarik sing paling populer ing Nepal kanthi treks terkenal kayata Annapurna Circuit, Langtang lan Everest Base Camp. Trekking rute populer kasebut narik luwih saka 150,000 pengunjung saben taun menyang Nepal. Minangka trekker sampeyan bisa ngarep-arep nalika mlebu ing desa bocah-bocah kabeh bakal padha metu kanggo njaluk, "tulung siji foto." Dheweke seneng banget yen sampeyan motret banjur nuduhake ing layar LCD kamera. Nanging ora mung bocah-bocah sing seneng foto sampeyan, meh kabeh wong ing Nepal bakal obligasi foto sampeyan.

Print Friendly, PDF & Email

Pak! Pak! Siji foto, siji foto, monggo.

  1. Nepal minangka tujuan kelas dunia kanggo pemandangan gunung, duwe wolung gunung patbelas paling dhuwur ing donya.
  2. Ing ngisor dhuwur gunung Everest sing gedhe, masarakat Nepal biasane seneng yen sampeyan njupuk foto.
  3. Iki nyritakake babagan sikap umum babagan pengunjung lan kemampuan alami keramahan sing nemtokake masarakat Nepal.

Yen sampeyan seneng njupuk foto wong, arsitektur utawa lurung-lurung sing unik, sampeyan bakal seneng kesempatan fotografi ing Nepal. Tilas Kerajaan Himalaya, saiki dadi republik demokratis minangka tujuan kanggo pemandangan gunung ing saindenging jagad, duwe wolung saka patbelas gunung paling dhuwur ing donya kalebu Gunung Everest, puncak paling dhuwur ing Bumi. Nanging saka dhuwur, ana jagad pilihan Photographic apik lan unik sing saingan foto saka wolu gedhe.

Wong Nepali kalebu wong sing paling akomodatif ing Bumi lan umume seneng yen sampeyan motret, yen sampeyan nuduhake ing kamera, dheweke seneng banget. Ing sekitar sawetara kuil, wong suci sing dikenal minangka Sadhu (kadang Saadhu) bisa njaluk bayaran 100 rupee, padha karo dolar AS kanggo sampeyan, nanging wong-wong biasa sing bisa ditemoni ing dalan bisa uga ora njaluk sampeyan apa-apa. . Sampeyan mung alesan yen negara ing pirang-pirang taun ing lawanging Stadion Dashrath Rangasala, stadion multi-tujuan paling gedhe ing negara kasebut, ana tandha sing ujar "Tamu iku Gusti Allah" utawa ing ayat Sansekerta, Atithi Devo Bhawa. Kritik umum babagan sikap umum babagan pengunjung lan kemampuan alami keramahan sing nemtokake masarakat Nepal Nepal minangka salah sawijining tujuan "dhaptar ember" paling dhuwur.

Saliyane fotografi "wong" sing jujur, uga ana lurung-lurung ing Nepal sing eksotis lan unik. Minangka fotografer sing makarya ing Nepal, aku ora nate akeh papan kanggo motret lan sanajan wis pirang-pirang taun motret Nepal saben-saben aku mbalik pojok katon ana adegan liya sing ngenteni bakal dijupuk. Ana akeh sudut lan kru sing nunggu ditemokake ing panggonan kaya ibukutha Kathmandu, ing endi tuwuh sing ora dikarepake, lan tanpa rencana, nggawe labirin ing dalan kanggo ngumbara. Dadi ngisi daya batere, format kertu kamera lan siyap kanggo tukang foto ing dalan impen kayektenan ing Nepal.

Fotografi ing dalan yaiku babagan nyelehake kulit sepatu lan mlaku kanthi cepet, nanging, nalika aku nyritakake lurung-lurung bisa cepet dadi labirin, ora perlu kuatir lan sampeyan bisa maju kanthi percaya diri kaya sing dianggep akeh wong ing Nepal. kesejahteraan sampeyan dadi kewajiban pribadi, sanajan dheweke mung ketemu sampeyan. Pirang-pirang taun kepungkur, ana wanita enom sing lagi nginep ing omah kita ngerti sawetara jam dheweke mlaku-mlaku, lan dheweke bingung arep golek dalan sing arep tekan omah kita. Dheweke nelpon kita nganggo telpon seluler lan garwaku, wong Nepal dhewe, nuli dhawuhe dheweke menyang toko paling cedhak lan masrahake telpon menyang sapa wae. Sawise ngobrol limang menit, petugas toko nutup toko, nyelehake tamu sing ora sopan ing sisih mburi motore lan nggawa dheweke menyang ngarep lawang. Iki minangka keramahan sing bakal ditemokake ing Nepal. Iki minangka papan sing ora mung menehi pituduh marang wong, nanging uga bakal nggawa sampeyan menyang tujuan.

Antarane akeh kesempatan motret ing ibukota Kathmandu, manawa ngunjungi Pasar Asan, ing ngendi toko lokal, Swayambhunath sing umume diarani "kuil kera," Boudha Stupa, stupa ikonik sing dibangun ing abad kaping 14 lan ditampilake ing akeh pariwisata pariwara kanggo Nepal, lan mesthine Pashupati, jeneng umum kanggo Pura Pashupatinath, salah sawijining Kuil Hindu paling penting ing Asia Kidul. Kabeh lokasi kasebut nyedhiyakake akeh kesempatan kanggo fotografer lelungan. Ana akeh agensi pariwisata sing bakal ngatur tur fotografi ing dalan, utawa sampeyan mung bisa njupuk peta lan melu dhewe. Kathmandu minangka kutha sing kebak budaya lan pemandangan sing beda karo papan liyane ing Bumi lan pancen ana kesempatan winates kanggo motret ing kana, lan terus terang ing saindenging Nepal wiwit saka pucuk Everest nganti Terai, dataran rata ing Nepal ing papan dununge Buddha.

Salah sawijining fotografer ujar babagan fotografi lurung-lurung ing Nepal manawa "Chaotically Cool" lan katrangan sing cocog kanggo salah sawijining papan paling unik ing Bumi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Scott Mac Lennan

Scott MacLennan minangka jurnalis kerja ing Nepal.

Karya saya ditampilake ing situs web ing ngisor iki utawa ing publikasi cetak sing ana gandhengane karo situs web kasebut. Aku duwe pengalaman luwih saka 40 taun ing fotografi, film, lan produksi audio.

Studio saya ing Nepal, Her Farm Films, minangka studio sing paling apik lan bisa ngasilake gambar, video, lan file audio sing sampeyan pengin lan kabeh staf Her Farm Films minangka wanita sing wis dilatih.

Ninggalake Komentar