24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality Hak-hak manungsa News wong Mbangun maneh Keslametan Singapur USA Breaking News Maneka Warta Wtn

Sepira luwih amane kita rong puluh taun sawise 11 September? Rame banget!

Ing jaman Pandemi: Sawetara alasan manawa industri Pariwisata gagal
Dr. Peter Tarlow nuduhake pikirane babagan ngimbangi pemasaran pariwisata lan kabutuhan keamanan
ditulis dening Dr. Peter E. Tarlow

Plancongan saiki luwih angel dibandhingake rong puluh taun kepungkur. Kasunyatane, industri lelungan wis saya owah lan cepet banget, meh kabeh prekara kasebut dadi langsung ora bisa digunakake. Rong puluh taun kepungkur, sawetara sing bisa mbayangake cilaka ekonomi lan pati sing disebabake COVID-19, uga kontrol sosial sing disebabake dening pandemi kasebut. Kanggo menehi perspektif, tanggal 11 September 2001, ana luwih saka 3,000 wong sing seda sajrone sedina. Saiki ing umur COVID-19, pandemi iki mateni luwih saka 4 yuta wong.

Print Friendly, PDF & Email
  1. The Networ Pariwisata Duniak Presiden, Dr. Peter Tarlow, nerbitake sawijining laporan sing nyenengake wiwit 20 taun wiwit 11 September 2001, lan cara jagad wisata lan pariwisata saya owah.
  2. Sanajan umume wong isih kelingan jaman tragis kasebut, saiki ana kabeh generasi sing lair sawise tanggal 11 September 2001. Kanggo wong-wong mau 9/11 minangka kedadeyan sejarah sing kedadeyan biyen. 
  3. Pandemi COVID-2020 21-19 nggawe tantangan anyar kanggo pariwisata. Kanggo akeh wong sing luwih enom, dheweke ora bisa mbayangake jagad lelungan tanpa watesan lan akeh banget sing ora ngerti manawa dhasar larangan lelungan kita wis asale saka kedadeyan tanggal 11 September 2001. 

Sajrone rong dekade kepungkur, para profesional pariwisata lan lelungan wis nyadari yen asumsi lawas manawa "keamanan ora nambah apa-apa" wis ora sah Pejabat Pariwisata saiki nganggep keamanan minangka bagean integral saka upaya pemasaran. Keamanan lan kepolisian wisata, sing dadi anak tiri jagad plancongan lan pariwisata, saiki dadi bagean penting ing industri. 

Pelanggan pariwisata lan lelungan ora wedi maneh karo keamanan; dheweke nganut kabeh aspek, wiwit saka langkah anti-terorisme nganti masalah kesehatan masyarakat. Pelancong takon babagan para pemasar, sinau babagan iki, lan nggunakake langkah-langkah keamanan minangka komponen utama kanggo njupuk keputusan lelungan. Salajengipun, ing COVID-19, masarakat saiki nganggep langkah kesehatan minangka bagean saka keamanan pariwisata.  

Salah sawijining cara supaya keamanan anyar teka yaiku tuwuhing pasukan keamanan pribadi (uga dikenal ing sawetara dhaerah minangka pasukan polisi pribadi).

Keamanan pribadi, uga unit TOPP (layanan kepolisian lan perlindungan berorientasi pariwisata) saiki wis dadi bahan penting kanggo industri pariwisata sing sukses. Kasunyatan kasebut utamane ditrapake ing negara-negara kasebut, kayata Amerika Serikat lan bagean-bagean ing Amerika Latin, ing endi ana sentimen anti-polisi sing diiringi gelombang kriminal lan ing lokasi sing luwih berorientasi perlindungan. 

Sanajan pasukan keamanan pribadi kasebut ora mesthi duwe hak kanggo ditangkep, nanging nyedhiyakake wektu nanggepi lan nanggepi langsung.  

Kaya ngono, ing jaman politik lan ekonomi sing durung mesthi, keamanan pribadi kanggo sawetara bidang pariwisata wis dadi pilihan kanggo dipikirake.  

Uga wis dadi pilihan kanggo nimbang-nimbang pamrentah kutha sing ngadhepi kepinginan umum kanggo perlindungan lan lega saka beban pajak sing abot. Sajrone rong puluh taun kepungkur, masarakat ngarepake sawetara keamanan ora mung ing bandara nanging ing papan kayata pusat perbelanjaan, area hiburan / taman, pusat transportasi, hotel, pusat konvensi, kapal pesiar, lan acara olahraga.   

Sanajan wis akeh perbaikan ing jagad keamanan turisme lan TOPP, isih akeh sing kudu ditindakake. 

Kepiye industri industri pariwisata wis dilakoni sajrone dekade kepungkur

  • Industri maskapai

    Mbok manawa ora ana bagean saka pariwisata sing nampa perhatian ing saindenging jagad kaya industri maskapai. Rong puluh taun kepungkur ngalami kenaikan harga kanggo industri maskapai, ing taun 2020 dadi industri paling mudhun. Ora ana sangsi manawa maskapai minangka bagean penting ing pariwisata: tanpa transportasi udara, akeh lokal sing mati, lan lalu lintas udhara minangka bagean penting saka bisnis pariwisata santai uga perdagangan, lelungan bisnis, lan pangiriman barang. 

    Plancongan udhara saiki luwih nyenengake tinimbang sing kaping rong puluh siji taun kepungkur utawa uga rong taun kepungkur. Akeh wong sing seneng lelungan takon manawa kabeh langkah kasebut perlu utawa kepengin weruh apa ora tumindak ora rasional, boros, lan tanpa guna. Wong liya duwe pandangan sing bertentangan. Ing jaman pandemi, keamanan lelungan udhara ora mung kanggo ngamanake pesawat, nanging uga priksa manawa terminal wis resik lan penanganan bagasi ora nyebar infeksi.

    Ora mung peraturan keamanan anyar sing nyusahake para lelungan, nanging uga akeh jinis layanan pelanggan sing mudhun. Saka panganan nganti esem, maskapai mung nyedhiyakake luwih sithik lan asring katon apik ing cara ngrampungake masarakat. Mula, nguciwani yen sithik sing bisa ditindakake kanggo keamanan transportasi udara. Akeh banget pelanggan kepengin weruh apa keamanan maskapai luwih reaktif tinimbang sing proaktif.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Peter E. Tarlow

Dr. Peter E. Tarlow minangka pamicara lan ahli sing kondhang ing saindenging jagad sing khusus kanggo pengaruh tindak pidana lan terorisme ing industri pariwisata, manajemen risiko acara lan pariwisata, lan pariwisata lan pangembangan ekonomi. Wiwit taun 1990, Tarlow wis nulungi komunitas pariwisata masalah kayata keamanan lelungan lan keamanan, pangembangan ekonomi, pemasaran kreatif, lan pamikiran kreatif.

Minangka panulis kondhang ing bidang keamanan pariwisata, Tarlow minangka penulis kontribusi kanggo macem-macem buku babagan keamanan pariwisata, lan nerbitake akeh artikel riset akademik lan terapan babagan masalah keamanan kalebu artikel sing diterbitake ing The Futurist, Jurnal Riset Perjalanan lan Manajemen Keamanan. Artikel profesional lan ilmiah saka Tarlow kalebu artikel babagan subyek kayata: "pariwisata peteng", teori terorisme, lan pembangunan ekonomi liwat pariwisata, agama lan terorisme lan pariwisata pesiar. Tarlow uga nulis lan nerbitake buletin pariwisata online populer Tidbits Pariwisata sing diwaca dening ewonan profesional turisme lan turis ing saindenging jagad kanthi edisi basa Inggris, Spanyol, lan Portugis.

https://safertourism.com/

Ninggalake Komentar