Airlines Airport Warta Breaking Travel budaya News wong Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Makarya kaya babu suwene 20 taun? Sampeyan dipecat!

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Envoy Air minangka maskapai penerbangan regional paling gedhe kanggo American Airlines.

Makarya maskapai kaya ngono suwene 20 taun tegese dedikasi lan kerja keras. Kadhangkala bisa uga rumangsa dadi babu kanggo tugas sampeyan.

Nalika nggarap Utusan, sampeyan ora kudu sambat. Sampeyan uga ora bisa referensi Rush Hour, film Jackie Chan.

Sampeyan bisa uga njaluk sampeyan dipecat.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ing layang menyang Utusan Udara manajemen tanggal 25 Agustus 2021, pengacara New York Lee Seham njupuk Envoy Air, afiliasi karo American Airlines, kanggo tugas kanggo mungkasi telung karyawan amarga nyebut awake dhewe minangka "budak" lan ngutip garis saka film Jackie Chan Rush Hour minangka sarana nerangake manawa referensi kasebut ora kanggo nyinggung wong liya. 
  2. Telung karyawan kasebut - Losaolima Fonokalafi, Faye Tuala, lan Asefash Asfaha - masing-masing duwe senioritas luwih saka rong puluh (20) taun. Minangka imigran saka Tonga, Samoa, lan Eritrea (Afrika), lan dipekerjakake dening Utusan minangka Spesialis Kontrol Inventaris.
  3. Utusan nemokake sebab kanggo mungkasi Ms. Fonokalafi amarga, minangka tanggepan komentar saka mekanik pesawat manawa dheweke kerja keras, dheweke setuju yen dheweke lan kanca kerjane kerja kaya "budak".

Minggu sabanjure, sawijining rekan kerja kulit putih ngadhepi Mbak Fonokalafi babagan komentar kasebut lan negesake manawa "Ireng urip penting." Ms. Asfaha - wong Afrika-Amerika sing lair ing Eritrea - mbela kanca kolega kasebut kanthi nerangake manawa Ibu Fonokalafi asale saka Tonga lan duwe pengalaman urip sing beda karo penuduh Putih. 

Ms. Asfaha mbandhingake kolega kasebut karo detektif polisi Tiongkok sing ora bersalah ing film populer sing ora sengaja menehi komentar nyerang ing bar sing digawe khusus dening wong Afrika-Amerika, lan njaluk tulung marang Ibu Tuala kanggo njaluk bantuan ngeling-eling film lan adegan kasebut. Ibu Tuala nyediakake jeneng film lan kutipan sing relevan kanggo mbiyantu Mbak Asfaha kanggo nerangake kesuciane Mbak Fonokalafi.

Utusan mungkasi Ms. Fonokalafi lan Mbak Tuala amarga diduga nggawe referensi "budak" sing ora bener lan amarga "ngutip garis film" sing nyerang. Utusan mungkasi Ms. Asfaha amarga dinuga ngutip garis film sing padha.

Surat Pak Seham tanggal 25 Agustus, nyedhiyakake utusan saka Dewan Hubungan Tenaga Kerja Nasional, yen karyawan duwe hak miturut undang-undang tenaga kerja federal kanggo nyebutake keluhan babagan kahanan kerjane nggunakake basa kasebut. Dheweke uga ujar: 

Saben balapan wis dadi budak lan batur liyane. Konflik internasional pertama republik iki minangka tanggepan para bajak laut Afrika sing ngladeni luwih saka sayuta pelaut Eropa lan Amerika Putih. Ing basa Inggris, istilah "kerja kaya budak" utawa "upah budak" minangka ekspresi idiomatik umum sing ora ana artine, tinimbang individu kasebut kerja keras kanggo ganti rugi. 

Seham maneh ujar manawa mungkasi karyawan sing umure suwene kanggo referensi film populer sing ngasilake $ 245 yuta ing saindenging jagad ora bisa dibenerake, utamane nalika referensi kasebut ora nyinggung nanging kanggo ningkatake pangerten. Kajaba iku, siji-sijine wong Afrika-Amerika sing ana ing wektu iku Ibu Asfaha, sing dipungkasi Utusan.

Ing tanggal 30 Agustus, Utusan nanggapi Pak Seham manawa "ngupayakake nglumpukake data kanggo kasus iki."

Layang mandap:

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar