24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Kuliner budaya Education Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta Anggur & Roh

Rum minangka Pangan Otak, Alkohol, lan Gaya Hidup New York

Wis siyap rum

Rum bisa dilebokake ing klompok Panganan, sawise kabeh - digawe saka unsur tebu; bisa uga dianggep panganan cuci mulut, amarga legi. Nanging, iku semangat lan diselehake ing antarane minuman beralkohol kanthi kaluwihan unik sing kalebu sifat-sifat antibakteri, lan dianjurake kanggo ngobati tenggorokan.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Sawetara rums luwih sehat tinimbang liyane, lan rum peteng, isih tuwa ing kayu bakar utawa tong kayu sing menehi warna luwih peteng lan rasa luwih kandel, dianggep menehi antioksidan sing sehat.
  2. Sawetara panliten nuduhake manawa rum duwe aset sing bisa mbantu nglindhungi sel otak.
  3. Sampeyan uga bisa nyuda resiko sing ana gandhengane karo dimensia lan Alzheimer (David Friedman, Food Sanity: Cara Mangan ing Dunia Fiksi lan Fiksi).

Apa Rum iku?

Rum digawe saka produk tebu kayata molase utawa sirup tebu. Gula disaring dadi alkohol cair kanthi macem-macem kekuwatan lan alkohol kanthi volume (ABV) lumaku saka 40-80 persen, ngasilake udakara 97 kalori saben 8 oz. dijupuk 80 bukti (kanthi Coke, tambah 88 kalori). Kualitas rum adhedhasar komposisi molase, dawa fermentasi, jinis tong sing digunakake, lan suwene wektu digunakake kanggo tuwa ing laras.

Rums dipérang miturut warna (yaiku, putih, ireng / peteng, emas, kakehan), roso (yaiku, rempah-rempah / roso) lan umure. Rum peteng umur 2+ taun ing tong kayu oak bakar kanthi warna ireng / coklat (ora disaring sawise proses tuwa). Rum emas utawa amber wis tuwa ing tong kayu oak arang sajrone wektu sing luwih cekak (18 wulan). Carmel bisa ditambahake sawise proses penuaan kanggo menehi warna emas sing luwih jelas. Rum putih (dikenal minangka perak, cahya utawa bening) biasane disimpen ing prau utawa wadhah stainless steel lan umure nganti 1-2 taun nganggo saringan areng sing digunakake kanggo ngekstrak warna lan kotoran sawise proses penuaan lan duwe rasa sing luwih entheng tinimbang rum amber utawa peteng lan biasane ditemokake ing koktail tinimbang dikonsumsi kanthi rapi. Rum rempah-rempah diinfus sajrone tahap campuran karo kayu manis, anise, jahe, rosemary utawa mrico kanthi konsentrasi nganti 2.5 persen. Rempah-rempah rempah-rempah asring wernane peteng karo gula utawa karamel, sok-sok ditambahake kanggo rasa legi. 

Rum gegandhengan karo Perbudakan, Pambrontakan lan Penyakit

Nalika rum enak lan nyipta pesta lan barbeque, omben-omben kasebut crita kanthi peteng banget. Sejarah nggandhengake rum (nalika disaring ing perkebunan tebu ing abad kaping 17) karo praktik perbudakan sing masarakat kepeksa tuwuh lan ngethok tebu kanthi kahanan sing nggegirisi. Tenaga kerja kepeksa kerja tanpa lelah kanggo fermentasi lan nyaring molase kanggo nggawe rum sing digunakake minangka mata uang kanggo tuku budak liyane.

Ing wiwitan (lan suwene pirang-pirang abad), kualitas produk dianggep miskin lan murah, utamane dikonsumsi dening abdi kebon tebu lan digandhengake karo klompok sosial ekonomi sing murah. Rum uga duwe peran historis sing signifikan ing siji-sijine kudeta militer sing kedadeyan ing Australia, Pambrontakan Rum (1808), nalika Gubernur William Bligh digulingake sebagian amarga upayane ngilangi panggunaan rum minangka metode pambayaran.

Perdagangan budak trans-Atlantik mandheg ing abad kaping 19, nanging, perbudakan modern terus (kayata, industri pasokan lan industri tekstil nyedhiyakake rantai). Departemen Tenaga Kerja AS nemokake manawa tenaga kerja bocah wis nyebar ing produksi tebu ing 18 negara. Ing sawetara peternakan, para buruh ngethok tebu kanthi manual kanthi panas banget sing nyebabake risiko kesehatan. Panliten nemokake yen stres panas bisa nyebabake pangembangan penyakit ginjel kronis lan asring fatal.

Ukuran pasar

Prakiraan Data Pasar nemokake manawa pasar rum global regane US $ 25 milyar (2020) lan diprediksi bakal tuwuh dadi US $ 21.5 milyar ing taun 2025. Secara global, penghasilan tahunan saka produksi rum kira-kira US $ 15.8 milyar (2020) kanthi prakiraan tingkat pertumbuhan pa 7.0 persen sajrone 5 taun (2020-2025) amarga ana panjaluk global kanggo produk semangat bermutu lan mewah premium kanthi fokus ing keaslian lan merek terkenal.

AS minangka konsumen rum paling gedhe kanthi penghasilan US $ 2435 yuta (2020) lan volume penjualan mung kaping pindho kanggo vodka lan wiski ing kategori roh. Produsen rum utama yaiku negara-negara ing Amerika Latin lan Karibia; Nanging, AS duwe akeh wiwitan ing kategori iki uga ing Filipina, India, Brasil, Fiji lan Australia. Euromonitor International nemokake manawa India dadi pamimpin pasar rum internasional.

Pangowahan / tantangan kanggo Rum

Kategori rum anyar didominasi dening milenial (wong sing lair antara taun 1981 lan 1994/6) amarga rum minangka wedang sing murah regane dibandhingake karo roh liyane. Pasar target iki duwe kekuwatan mbuwang lan nuduhake apresiasi alkohol kanthi pilihan rum (tinimbang minuman beralkohol liyane). Jagad iki meksa rum ganti amarga konsumen nggoleki produk kanthi gula suda, sing lestari, lan ing level premium. Produsen rum wis ngenalake produk rum anyar menyang pasar kanthi pengalaman rasa sing fokus ing rasa sing menehi manis, mentega, karamel, woh tropis, lan cathetan vanila sing asring dipungkasi licorice asap lan molase.

Sampeyan bisa uga dudu pengetahuan umum, nanging akeh panen rum negara ing Karibia AJA tuwuh tebu dhewe lan ngimpor tebu, jus tebu utawa molase mentah minangka basis lan impor nggawe tantangan anyar kanggo negara-negara pulau kasebut.

Alesan:

1. Molas, produk sampingan produksi gula luwih murah tinimbang nggunakake tebu murni ing produksi rum; Nanging, amarga panjaluk gula mudhun, produksi gula mudhun dadi kurang kasedhiya molase kanggo diekspor. Permintaan sing suda uga nyuda rega tebu lan kuwatir para produsen rumahan molase bisa ilang amarga para petani ninggali tebu kanggo produk pertanian sing luwih nguntungake. Ana uga kemungkinan tren kesehatan bakal nyengkuyung pamrentah utawa lembaga pangaturan liyane kanggo nemtokke watesan isi gula sing mengaruhi kasedhiyan gula lan biaya produk rampung.

2. Proses produksi berkelanjutan penting kanggo konsumen wedang anyar amarga kepengin nyukupi kabutuhane / kabutuhane tanpa mbebayani mbesuk. Produksi rum duwe reputasi ngasilake dampak lingkungan sing dhuwur amarga sarat lahan kanggo tuwuh tebu, bahan bakar nuntut nggawe panas kanggo ngowahi tebu mentah dadi medium sing fermentasi lan jumlah banyu sing digunakake ing produksi ditambah sumber daya sing digunakake kemasan. Kanggo ngrampungake panjaluk keberlanjutan, industri kudu nimbang cara anyar kanggo manajemen sumber daya lan / utawa konservasi lan nggawe kemasan sing bisa dibiji utawa ramah lingkungan.

Kanggo perusahaan sing gelem lan bisa ngupayakake jarak adoh, lan ngatasi permintaan sing saiki, ana kabar apik amarga konsumen gelem mbayar rega premium kanggo produk anyar kanthi klasifikasi super-premium lan sing luwih dhuwur. Golden Rum siyap dadi tren gedhe sabanjure ing kategori roh, kanthi penjualan sing diantisipasi mundhak dadi 33 persen ing taun 2021. Ing tingkat pertumbuhan iki, bakal ngluwihi gin ing taun 2022 (internationaldrinkexpo.co.uk).

Wong New York ngrangkul Rum

Ing Kongres Rum anyar ing Manhattan, Federico J. Hernandez lan TheRumLab nyusun program sing menarik lan pendidikan bebarengan karo ngrasakake rasa rumus internasional sing ditemoni dening atusan kanca lan penggemar rum. Gosip anyar nyedhiyakake pengalaman sensori sing cocog lan asring ngluwihi pangarepan.        

Program kasebut kalebu:

Will Hoekenga, ARRO American Rum Report.com

Bakal Groves, Rum Maggies Farm. Pittsburg, PA
Karen Hoskin, Montanya Distillers, Crested Butte, CO
Roberto Serralles, Destileria Serralles Mercedita, PR
Daniel Mora, Ron Centenario, Rum Kosta Riko
Otto Flores, Rums Barcelo, Republik Dominika
Waluco Maheia, Rums Copalli, Punta Gorda, Belize
Ian Williams, Panganggit, Rum: Sejarah Sosial lan Sosial saka Roh Nyata 1776

Festival Rum sabanjure dijadwalake ing September 2021, San Francisco, CA. Kanggo informasi tambahan: californiaiarumfestival.com

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

Ninggalake Komentar

1 Komentar