24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata Pirembagan Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

WHO pengin sumbangan 1 milyar dosis vaksin COVID-19

WHO pengin sumbangan 1 milyar dosis vaksin COVID-19
WHO pengin sumbangan 1 milyar dosis vaksin COVID-19
ditulis dening Harry Johnson

Mesthekake manawa kabeh wong ing saindenging jagad sing paling rentan marang pengaruh virus, kalebu tenaga kesehatan, wong tuwa lan sing duwe komorbiditas sing signifikan, bisa divaksinasi kanthi cepet minangka langkah kritis kanggo nyegah pandemi kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kecepatan distribusi vaksin COVID-19 saka negara-negara berpenghasilan dhuwur nganti negara-negara berpenghasilan alon banget.
  • Negara-negara sugih meksa nyumbang paling ora 1 milyar dosis vaksin COVID-19.
  • Nganti saiki, 92 negara wis nampa sawetara vaksin 89 yuta.

Ellen Johnson Sirleaf, mantan Presiden Liberia, lan Helen Clark, tilas Perdana Menteri Selandia Baru, negesake rasa kuwatir banget amarga alon-alon distribusi vaksin saka negara-negara berpenghasilan murah menyang negara-negara berpenghasilan rendah.

Kaloro mantan pimpinan kasebut dadi ketua co-panel Panel Independen babagan Persiapan lan Respon Pandemi (IPPPR), sing diluncurake Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) ing wulan Juli 2020. Laporan pungkasan diterbitake wulan Mei.

"Laporan Panel Independen nyaranake supaya negara-negara berpenghasilan tinggi mesthekake, paling ora ana siji milyar dosis vaksin sing disedhiyakake disalekake menyang 92 negara berpenghasilan rendah lan menengah ing 1 September, lan luwih saka 2022 milyar dosis ing pertengahan XNUMX", wara-wara.

"Mesthekake manawa kabeh wong ing saindenging jagad sing paling rentan marang pengaruh virus, kalebu tenaga kesehatan, wong tuwa, lan sing kena komorbiditas, bisa divaksinasi kanthi cepet minangka langkah kritis kanggo nyegah pandemi kasebut."

Nganti saiki, inisiatif solidaritas global COVAX wis ngirim 99 yuta dosis donasi, jarene. Nalika 92 negara wis nampa udakara 89 yuta vaksin, iki adoh saka siji milyar sing dijaluk ing laporan kasebut.

"Negara-negara berpenghasilan dhuwur wis milih luwih saka kaping pindho dosis sing dibutuhake kanggo populasi. Saiki wayahe nuduhake solidaritas karo wong-wong sing durung bisa divaksinasi para petugas kesehatan garis depan lan populasi sing paling rentan, "ujare pimpinan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar