24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Editorial Warta Pamrentah News Pariwisata Pirembagan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Urip lan maju! UNWTO, saiki wayahe ngrancang pariwisata!

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sektor pariwisata luwih akeh ngupayakake Arab Saudi kanggo pandhuan lan dhukungan. Iki wis jelas ing rapat regional Komisi UNWTO kanggo Afrika ing rapat ing Cabo Verde. "Wayahe ngrancang pariwisata ing mangsa ngarep" ujare pesen saka pimpinan Saudi kanggo Pariwisata Dunia lan Afrika.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Rapat kaping 64 kanggo Komisi UNWTO kanggo Afrika ditindakake ing Sal, Cabo Verde, ing Hotel Hilton.
  2. Titik diskusi kalebu nganyari konsep Kode Internasional kanggo Perlindhungan Turis, persiapan Majelis Umum sing bakal teka, lan nominasi calon.
  3. Bintang acara iki asale saka Arab Saudi. HE Ahmad al-Khatib, Menteri Pariwisata Arab Saudi, ngaturake komentar sing nyuarakake sajrone acara kasebut lan para delegasi.

UNWTO duwe enem komisi daerah - Afrika, Amerika, Asia Wétan lan Pasifik, Eropa, Timur Tengah, lan Asia Kidul. Komisi kasebut rapat paling ora sepisan ing taun lan kasusun saka kabeh Anggota Lengkap lan Anggota Mitra saka wilayah kasebut. Anggota Afiliasi saka wilayah kasebut melu dadi pengamat.

Ing tengah krisis COVID-19, ana anggota UNWTO sing tampil nekani kabeh rapat komisi daerah ing saindenging jagad iki.

Anggota iki minangka Kerajaan Arab Saudi, diwakili dening HE Ahmed al-Khatib, Menteri Pariwisata.

Ahmad al-Khatib | Zurab Pololikashvili

Menteri kasebut katon minangka "bintang" sing ora dibantah ing rapat utawa acara sing dirawuhi, lan dheweke melu akeh acara kasebut, nuduhake komitmen kanggo industri pariwisata lan pariwisata global.

Arab Saudi wis ngentekake miliaran kanggo mbantu sektor iki ora mung ing Karajan uga ing endi wae ing jagad iki. Gegayuhan kanggo nggawa pusat Plancongan lan Pariwisata menyang Riyadh kalebu pamindhahan markas UNWTO.

Wakil ing Komisi Regional UNWTO kanggo Afrika saiki nggatekake nalika HE Ahmed al-Khatib marang delegasi. Dheweke menehi poin ing ngisor iki:

  • Pandemi iki negesake kebutuhan mendesak kanggo kerja sama internasional, koordinasi, lan kepemimpinan internasional.
  • Kita kerja sama karo mitra ing saindenging Afrika kanggo mesthekake yen industri pariwisata global adhedhasar pelajaran COVID-19.
  • Kita ora bisa entuk krisis internasional kanggo ngrusak sektor kasebut ing mbesuk kaya saiki.
  • Nanging aku duwe pesen sing kuat lan positif kanggo dituduhake dina iki. Saiki kita bisa tumindak supaya sektor penting iki dikuatake supaya bisa ngadhepi tantangan mbesuk.

al-Khatib ngringkes pesen:

Urip lan berkembang!
… Saiki wayahe ngrancang pariwisata kanggo mbesuk!

Pengaruh COVID-19 ing sektor Pariwisata ing Afrika

Pengaruh COVID-19 ing pariwisata internasional ing Afrika nyebabake penurunan 74% kanggo jumlah turis internasional lan 85% ing babagan kuitansi pariwisata internasional. Data kanggo taun 2021 nuduhake wilayah kasebut ngalami penurunan 81% ing tekane internasional ing 5 wulan pertama 2021 dibandhingake karo taun 2019. Pengaruh subregion nuduhake manawa Afrika Lor ilang 78% wong sing teka ing taun 2020 lan Afrika Sub-Sahara 72%.


Tren sing padha saiki ana ing data 2021 sing nuduhake penurunan 83% lan 80% kanggo 5 wulan pertama taun iki.

Ing tanggal 1 Juni 2021, Afrika duwe watesan larangan sing luwih murah tinimbang ing wilayah liyane, miturut laporan kaping 10 UNWTO babagan larangan lelungan. 70% kabeh tujuan ing Asia lan Pasifik ditutup kabeh, dibandhingake karo mung 13% ing Eropa, uga 20% ing Amerika, 19% ing Afrika, lan 31% ing Timur Tengah.

Data sing kasedhiya ing Pelacak Pamulihan Pariwisata UNWTO kanggo macem-macem indikator industri negesake tren pengaruh ing ndhuwur.

Data saka Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (ICAO) nuduhake manawa kapasitas udara domestik mudhun 33% dibandhingake karo 2019 ing wulan Juli, dene kapasitas ing rute internasional mudhun 53%. Kangge, data babagan pesenan lelungan udara saka ForwardKeys nuduhake penurunan 75% leladen udhara nyata.

Loro-lorone asil kasebut umume relatif luwih apik tinimbang rata-rata donya sing kapasitas udara ing rute internasional mudhun 71% lan pesenan 88%.

Data STR nuduhake wilayah kasebut tekan 42% ing pendhudhukan hotel ing Juli 2021, asil dandan luwih cetha ing taun 2021. Miturut sub-wilayah, Afrika Lor lan Sub Sahara (38% lan 37%) nuduhake asil sing luwih apik tinimbang Afrika Selatan (18%) ing endi kahanane saya parah ing wulan Juli.

Pembentukan Kantor UNWTO Daerah

5 negara anggota ing wilayah Afrika ing ngisor iki: Afrika Selatan, Maroko, Ghana, Cabo Verde, lan Kenya wis resmi ngandhani Sekretaris Jenderal babagan ekspresine minat kanggo nggawe Kantor Wilayah UNWTO kanggo Afrika kanggo nguatake kerja sama lan dhukungan, uga minangka nglengkapi implementasi Agenda kanggo Afrika-Pariwisata kanggo Wutah Inklusif lan ngenalake proses desentralisasi kegiatan lan operasi UNWTO supaya selaras karo kebutuhan lan prioritas Negara-negara Anggota Afrika.

Panitia Krisis Pariwisata Global

Ing laporan sing disajikake menyang delegasi ing Cabo Verde, Sekretaris Jenderal ujar manawa ing laporan kasebut manawa supaya reaksi sing terkoordinasi lan efektif, Sekretaris Jenderal nggawe Komite Krisis Pariwisata Global karo para pemangku kepentingan sektor publik lan swasta internasional, sing nyekel rapat kaping pisanan tanggal 19 Maret 2020.

Panitia kasebut kalebu UNWTO, perwakilan Negara Anggota (Ketua Dewan Eksekutif UNWTO lan enem Komisi Regional uga sawetara negara sing dipilih karo Kursi Komisi), Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), Organisasi Penerbangan Sipil Internasional (ICAO ), Organisasi Maritim Internasional (IMO), Organisasi Buruh Internasional (ILO), Organisasi Kerja Sama Ekonomi lan Pembangunan (OECD), Dunia
Bank (WB), lan sektor swasta - Anggota Afiliasi UNWTO, Dewan Bandara Internasional (ACI), Asosiasi Internasional Cruise Lines (CLIA), Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA), lan Dewan Pariwisata lan Pariwisata Dunia (WTTC).


Sawise 6 rapat panitia krisis, mutusake nggawe panitia teknis kanggo nggawe standar lan protokol global kanggo miwiti maneh pariwisata.

Tanggal 8 April, ing rapat kaping 9, Komite nyengkuyung Rekomendasi UNWTO kanggo Miwiti maneh Pariwisata sing kasusun saka 4 wilayah utama: 1) Nerusake lelungan lintas wates sing aman; 2) Ningkatake lelungan sing aman ing kabeh titik lelungan; 3) Nyedhiyakake likuiditas kanggo perusahaan lan nglindhungi proyek; lan 4) Mulihake kapercayan lelungan

Ing hashtag #traveltomorrow, UNWTO wis nerbitake laporan kanggo ndhukung proyek lan ekonomi liwat lelungan lan pariwisata.

Wong njero sawetara organisasi sing kasebut ing laporan Sekretaris Jenderal kurang nyenengake.

Kapan eTurboNews takon marang eksekutif WTTC babagan frekuensi rapat Komite Krisis Global, wangsulane: Ora yakin babagan frekuensi nanging ora rutin. Kita ora ngerti babagan iki. Kita duwe anggota tugas anggota sing saben minggon luwih saka setaun.

Dewan Pariwisata Afrika

Ketua Dewan Pariwisata Afrika Cuthbert Ncube nampi pesen pangarep-arep, visi, lan pandhuan Arab Saudi wis menehi sinyal menyang Afrika.

Dheweke ngomong eTurboNews, "Ing Dewan Pariwisata Afrika siyap kerja bareng UNWTO lan Kerajaan Arab Saudi kanggo nggawe Afrika dadi 'Tujuan Pilihan kanggo Dunia.' ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar