24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Belarus Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah News wong Warta Breaking Polandia tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Polandia ngumumake kahanan darurat ing wates Belarus amarga ana migran ilegal

Polandia ngumumake kahanan darurat ing wates Belarus amarga ana migran ilegal
Polandia ngumumake kahanan darurat ing wates Belarus amarga ana migran ilegal
ditulis dening Harry Johnson

Diktator Belarus Alexander Lukashenko mratelakake manawa pamrentahane ora bakal nyoba mandheg para migran saka nyebrang menyang UE sawise anggotane menehi sanksi marang Belarus babagan pemilihan presiden 2020 sing palsu, ditipu dening Lukashenko.

Print Friendly, PDF & Email
  • Nomer migran ilegal menyang Polandia mundhak banget.
  • Negara darurat sing diumumake ing tapel wates Polandia-Belarus.
  • Belarus ngrewangi lan nindakake migrasi ilegal menyang Polandia lan negara-negara UE liyane.

Presiden Polandia ngumumake kahanan darurat ing rong wilayah sing wewatesan karo Belarus amarga ana kenaikan jumlah nyebrang wates migran ilegal.

Iki pertama kaline ing sejarah pasca-Komunis negara kasebut darurat digawe ing wates - Poland durung nate ngenalake langkah-langkah kasebut, lan nyingkiri ora ngetrapake tindakan sanajan periode paling angel kanggo pandemi COVID-19, sanajan ana sawetara panjaluk supaya pamrentah nggawe.

Negara darurat bakal tetep ditrapake paling ora 30 dina.

"Presiden mutusake kanggo… ngenalake kahanan darurat ing wilayah sing ditunjuk dening Dewan Menteri," ujare juru bicara Duda, Blazej Spychalski, ing sawijining konferensi pers, Kamis.

"Kahanan ing wates karo Belarus iku angel lan mbebayani," ujare Spychalski. "Dina iki, kita minangka Polandia, sing tanggung jawab kanggo wates kita dhewe, nanging uga wates Uni Eropa, kudu njupuk langkah-langkah kanggo njamin keamanan Polandia lan Uni Eropa."

Dina Selasa, pamrentah kanthi formal njaluk Duda kanggo nemtokke kahanan darurat ing sawetara wilayah ing wilayah Podlaskie wétan lan Lubelskie, Polandia sing wewatesan karo Belarus. Pesenan kasebut ditrapake kanggo 183 kotamadya sing langsung jejer karo tapel wates kasebut lan bakal mbentuk zona jerone telung kilometer sadawane tapel wates karo Belarus.

Langkah kasebut durung disetujoni dening dewan ngisor parlemen Polandia - Sejm. Jadwal kasebut dijadwalake bakal dibahas ing dina Jumuah utawa Senin, miturut laporan media Polandia.

Langkah kasebut ditindakake ing tengah-tengah gelombang migrasi ilegal sing diadhepi Polandia lan sawetara negara-negara Baltik sajrone wulan pungkasan. Ewonan migran ilegal sing diyakini lelungan saka Timur Tengah wis nyabrang utawa nyoba nyebrang menyang Latvia, Lithuania, lan Polandia saka negara tetanggan Belarus ing wektu kasebut.

Penjaga perbatasan Polandia ujar yen dina Rebo, Agustus dhewe ndeleng total 3,500 upaya para migran mlebu Polandia saka Belarus. Penjaga kasebut nggagalake 2,500 upaya kasebut.

Perkembangan kasebut wis nyebabake Warsawa ngirim pasukan kanggo nggawe penghalang pisau cukur setinggi 2.5 meter sing dirancang kanggo nggayuh sebagian besar wates 150 kilometer (93-mil) karo Belarus.

The EU sadurunge nuduh Belarus melu "serangan langsung" ing blok kasebut lan nyoba "instrumentalisasi manungsa kanggo tujuan politik" kanthi meksa para migran menyang wates negara anggota. Vilnius uga nuduh Minsk mabur para migran saka luar negeri lan nutup dheweke menyang tapel wates minangka bentuk perang.

Diktator Belarus Alexander Lukashenko mratelakake manawa pamrentahane ora bakal nyoba mandheg para migran saka nyebrang menyang UE sawise anggotane menehi sanksi marang Belarus babagan pemilihan presiden 2020 sing palsu, ditipu dening Lukashenko.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar