24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Industri Rapat rapat News wong Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Keslametan Berita Breaking Slovenia Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Tantangan pariwisata utama Eropa sing disorot ing Forum Slovenia

Tantangan pariwisata utama Eropa sing disorot ing Forum Slovenia
Tantangan pariwisata utama Eropa sing disorot ing Forum Slovenia
ditulis dening Harry Johnson

Wayahe ngrampungake kekurangan industri pariwisata sing nyebabake ekspansi sajrone 50 taun kepungkur lan ngowahi pariwisata dadi industri sing luwih ijo, digital lan kalebu.

Print Friendly, PDF & Email
  • Forum Strategis Bled minangka konferensi internasional ing Pusat lan Eropa Kidul-Wétan.
  • Pandemi COVID-19 akeh takon babagan pariwisata.
  • Peran pariwisata ing level UE kudu dipikirake maneh.

Forum Strategis Bled wis berkembang dadi konferensi internasional terkemuka ing Eropa Tengah lan Kidul-Wétan. Edhisi kaping 16 ditindakake tanggal 31 Agustus - 2 September kanthi bentuk hibrida. Panel pariwisata sing dianakake tanggal 2 September nglumpukake ahli utama saka Slovenia lan institusi terkenal, kalebu EC, UNWTO, WTTC, OECD, ETC, HOTREC, ECM, kanggo ngrembug babagan masa depan pariwisata (Eropa).

Ahli internasional, Slovenia, tamu, panelis, lan perwakilan pariwisata Slovenia ditujokake dening Menteri Pengembangan Ekonomi lan Teknologi Zdravko Počivalšek, Direktur Jenderal Pasar Internal, Industri, Kewirausahaan lan UKM ing Komisi Eropa Kerstin Jorna, Direktur Slovenia Papan Turis MSc. Maja Pak, Direktur Departemen Regional Eropa ing UNWTO Prof Alessandra Priante lan Direktur Dewan Pariwisata Nasional Portugal lan Presiden Komisi Pariwisata Eropa (ETC) Luis Araújo.

Pandemi COVID-19 akeh takon babagan pariwisata, ing antarane sing paling penting yaiku kaslametan lan pemulihan, uga transformasi industri pariwisata dadi sing luwih tangguh lan berkelanjutan. Sanajan ana kahanan sing angel, ramalan optimistis institusi pariwisata internasional utama isih akeh. Panel Pariwisata taun iki wis ngrembug babagan apa sing bakal ditindakake pariwisata Eropa ing mangsa ngarep.

Panelis setuju manawa pandemi iki duweni pengaruh gedhe ing industri pariwisata lan menehi akeh tantangan, uga kesempatan. Wayahe ngrampungake kekurangan industri pariwisata sing nyebabake ekspansi sajrone 50 taun kepungkur lan ngowahi pariwisata dadi industri sing luwih ijo, digital lan kalebu. Kesimpulan utama sing diidentifikasi ing panel yaiku:

  1. Kapercayan wisatawan ing plancongan kudu dibangun maneh.
  2. Protokol lan komunikasi lan koordinasi lelungan antarane Negara Anggota babagan watesan perjalanan, tes COVID lan aturan karantina kudu ditambah.
  3. Roadmap kanggo transisi berkelanjutan perlu.
  4. Indikator kinerja sing anyar dibutuhake.
  5. Transformasi digital industri pariwisata kudu didhukung lan dipromosekake.
  6. Investasi lan alokasi dana EU kanggo kesinambungan lan digitalisasi industri pariwisata dibutuhake.
  7. Peran pariwisata ing level UE kudu dipikirake maneh.
  8. Transisi DMO berperan kanggo nggampangake proses transisi industri dadi kebutuhan ijo, kalebu lan digital sing kudu didhukung.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar