24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Education Hiburan Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Apple nyimpen rencana sing kontroversial kanggo mindhai iPhone pribadi kanggo foto ilegal

Apple nyimpen rencana sing kontroversial kanggo mindhai iPhone pribadi kanggo foto ilegal
Apple nyimpen rencana sing kontroversial kanggo mindhai iPhone pribadi kanggo foto ilegal
ditulis dening Harry Johnson

Malah karyawan Apple kacarita wis nyebutake keprihatinan karo teknologi deteksi, kuatir yen bisa digunakake kanggo nglindhungi proteksi enkripsi, supaya bisa dingerteni lan menehi flag sawetara foto kanthi gampang.

Print Friendly, PDF & Email
  • Apple kanggo nundha scan iPhone invasi.
  • Pemindaian apel bakal nggoleki materi pelecehan seksual bocah.
  • Para aktivis lan klompok kanan ngandhakake keprihatinan babagan sensor lan masalah privasi.

Pengumuman kontroversial Apple babagan rencana kanggo mindhai kabeh iPhone pribadi kanggo foto lan obrolan sing bisa kalebu materi pelecehan seksual bocah (CSAM) langsung ditelpon kanggo nglirwakake rencana kasebut dening klompok hak-hak sipil, kalebu American Liberties Union (ACLU).

Sawise kritik sing akeh sawise pengumuman kasebut, Apple ngumumake bakal "mbutuhake wektu tambahan" ing wulan ngarep kanggo nggarap rencana menehi tandha CSAM, ing tengah keprihatinan aktivis lan klompok hak hak penyensoran lan privasi.

"Adhedhasar umpan balik saka pelanggan, klompok advokasi, peneliti lan liya-liyane, kita wis mutusake kanggo njupuk wektu tambahan sajrone wulan ngarep kanggo nglumpukake input lan ndandani sadurunge ngeculake fitur keamanan bocah sing penting banget iki," Apple juru bicara ujar ing sawijining pernyataan dina iki.

Teknologi Apple bakal dipindai iPhone foto lan obrolan kanggo CSAM, nggunakake program sing sadurunge diklaim perusahaan kasebut bakal nglindhungi privasi saben wong amarga teknologi kasebut ora bisa ngerteni rincian sakabehe gambar utawa obrolan, utawa kudu duwe salah siji - sanajan akeh pangritik sing nyebutake keraguan.

Sistem kasebut nggunakake basis data referensi utawa 'hashtag gambar' kanggo ngenali konten tartamtu sing bakal ditandhani, sanajan para ahli keamanan ngelingake manawa teknologi kasebut bisa uga dimanipulasi, utawa gambar sing ora bersalah bisa diinterpretasi. 

Malah karyawan Apple dikabarake wis nyebutake keprihatinan karo teknologi deteksi, kuatir yen bisa digunakake kanggo nglindhungi proteksi enkripsi, supaya bisa gampang ngenali lan menehi tandha sawetara foto - utawa uga sawetara pamrentah bisa ngeksploitasi kanggo golek bahan liyane. Apple negesake manawa bakal nolak panjaluk saka pamrentah supaya nggunakake sistem kasebut kanggo apa wae kajaba gambar planggaran bocah.

"IMessages ora bakal nyedhiyakake kerahasiaan lan privasi maneh marang pangguna kasebut liwat sistem olahpesen enkripsi end-to-end sing mung pangirim lan panampa sing dituju duwe akses menyang informasi sing dikirim," maca surat saka koalisi luwih saka 90 klompok aktivis marang CEO Apple Tim Cook babagan pangowahan potensial kasebut. 

Timeline sing tepat kanggo wektu tundha saiki durung dingerteni, nanging sistem deteksi anyar asline arep digunakake sawetara taun iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar