24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Prancis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Apa aman ing Paris kanthi demonstrasi lan COVID?

Paris lumpuh nalika ewonan protes nglawan pas kesehatan COVID-19
Paris lumpuh nalika ewonan protes nglawan pas kesehatan COVID-19
ditulis dening Harry Johnson

Wong-wong sing durung entuk vaksin COVID-19 ditembak, utawa ora nate ngrencanakake, negesake manawa pas kesehatan kasebut nyuda hak-hak lan dadi warga kelas loro.

Print Friendly, PDF & Email
  • Protes akeh banget ing Prancis amarga pas kesehatan COVID-19.
  • Luwih saka 200 demonstrasi dijadwalake ing Prancis dina iki.
  • Warga Prancis nglumpukake nglawan apa sing diarani nglanggar hak-hak masarakat.

Akeh demonstran sing akeh banget mbanjiri lurung-lurung ing Paris, Setu, nggawe kabeh kegiatan kutha mandheg lan lumpuh ibukutha Prancis.

Ewonan pemrotes maju liwat Boulevard Saint-Marcel ing sisih kidul-wétan kutha tumuju Place de la Bastille, nglumpukake nglawan sing diarani pelanggaran hak-hak masarakat.

Kabeh, luwih saka 200 demonstrasi nglawan sing diarani lulus kesehatan COVID-19 wis dijadwal dina Setu France.

Wong-wong nyekel plakat sing diwaca 'Stop', nguciwakake 'Merdeka' lan ngalahake drum. Sawetara pemrotes katon nganggo rompi kuning - simbol gerakan protes gedhe liyane sing aktif ing Prancis udakara setaun setengah taun ing antarane Oktober 2018 nganti Maret 2020.

Udakara 2,000 wong melu pawai, miturut media Prancis. Ing Place de la Bastille, nalika pawai kasebut mlaku, polisi nggunakake gas air mata marang sekelompok demonstran sing pengin melu demonstrasi kasebut.

Para demonstran uga nyoba nyimpang saka rute pawai utama ing Paris ing sawetara acara liyane, sing nyebabake polisi melu-melu, lapor media Prancis. Rapat kasebut digawe kanthi tentrem yen ora.

Klumpukan gedhe uga katon ing bagean liyane Paris. Ana limang rapat umum dijadwalake ing ibukutha Prancis dina Setu. Akeh wong sing padha cedhak ing Menara Eiffel. Para demonstran nggunakake bendera nasional Prancis lan nyekel spanduk oranye gedhe kanthi tulisan 'Merdeka'.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar