SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Plancongan Petualangan Kuliner budaya Industri Hospitality News Thailand Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Bear Black Asia iki seneng Omelet, Facebook, lan Pariwisata

Khao Yai bruwang ireng ngetutake irunge

Ing sawijining kios panganan sing ana ing tebing Pha Trom Jai ing Taman Nasional Khao Yai, video saka beruang ireng Asia sing ditarik menyang aroma omelet sing masak wis dadi virus.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Kabeh sing dibutuhake yaiku supaya ana wong sing nyekel bear ing video kanggo ngirim ing media sosial supaya turis nggawe situs kasebut dadi bagean saka rencana kesandhung.
  2. Dadi akeh turis sing teka manawa kepala taman kudu mbatesi jumlah ing wilayah kasebut sekaligus.
  3. Khao Yai misuwur amarga ditampilake ing film Leonardo Dicaprio, "Pantai."

Akeh turis sing lunga menyang tebing Pha Trom Jai, lan umume sing ujar yen dheweke ndeleng postingan Facebook babagan bear ireng Asia sing kepincut karo omelet ing kios panganan ing tebing, lan dheweke ngerti manawa tebing kasebut misuwur pemandangan sing apik nalika musim udan, mula dheweke nemoni sedina.

Gambar bear ireng Asia sumebar kaya geni lan nyebabake "Khao Yai Fever," ujare Pak Adisak Pusitwongsanuyut, kepala Taman Nasional Khao Yai.

Dheweke ujar manawa dheweke nindakake upaya kanggo matesi pengunjung ing tebing sawise ndeleng turis sing tambah akeh sing kepincut karo situs kasebut.

Pangareping iki matesi jumlah pengunjung ing lokasi ing taman nasional amarga "Khao Yai Fever" ing media sosial nyebabake wong-wong teka menyang obyek wisata alam lan amarga akeh wong, dadi kuwatir babagan kemungkinan Wabah COVID-19.

Ing tebing, gunggunge mobil para tamu diwatesi dadi 30, sepedha motor dadi 50, lan sepedha motor dadi 30 sekaligus, jarene wiwit dina Senen nganti Jumuah. Ing akhir minggu lan preinan umum, sing biasane ana akeh pengunjung, jam buka taman kasebut dipérang dadi 5 slot wektu kanggo pejabat taman bisa ngevaluasi lan mutusake kapan wae jumlah kendaraan sing diidini saben slot wektu.

Khao Yai ana sawetara jam ing sisih lor-wétan Bangkok lan ditampilake ing film "The Beach." Menarik, lintang "The Beach," Leonardo DiCaprio, banjur nggawe film kanthi irah-irahan "The Revenant," film babagan perbatasan sing ditinggal mati sawise diculik karo bear sing grizzly. Peran sing menang Oscar pertama banget dadi Aktor Paling Apik, sawise wis ngasilake 101 penghargaan liyane saka 252 nominasi.

Alas lan suket iki saka Taman nasional Khao yai udakara 2,000 kilometer persegi lan misuwur kanthi jarak 50 trek hiking lan jalur sepedaan lan air terjun sing apik.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar