24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Layanan Wire News

Kepiye pandemi wis ngowahi pendhidhikan keramahan?

Pandemi iki mengaruhi saben industri lan industri perhotelan minangka sing paling cepet nanggapi pangowahan sing ana ing saindenging jagad. Watake ketahanan lan adaptasi ing industri kasebut wis ditampilake ing kahanan pandemi. Merek perhotelan utama uga berkembang ing wilayah kaya operasi, ngasilake struktur sing luwih ramping lan efektif. Ana integrasi teknologi liyane ing merek kasebut lan dadi saya inovatif.

Print Friendly, PDF & Email

Dr Suborno Bose, Ketua lan Kepala Mentor IIHM, wis suwe sadurunge ngrembug babagan kemungkinan pilihan karir para siswa sing lolos saka institusi pelatihan perhotelan. Dina iki, pandemi mung nambah kesempatan kanggo lulusan perhotelan lan IIHM dadi pendhudhuk pelatihan para siswa lan nyiapake industri kasebut. Dr Bose percaya manawa jagad pasca pandemi bakal nyiptakake kesempatan kanggo para aspirasi industri lan bakal nuntut pangerten sing luwih gedhe babagan wilayah sing saiki dadi penting banget kayata kemajuan teknologi ing sektor perhotelan. 

Jagad pasca pandemi bakal nggawe dalan anyar lan sing ora dikarepake kanggo para siswa perhotelan. Industri kasebut bakal nuntut pangerten babagan bidang kaya solusi teknologi, model layanan sentuhan rendah, manajemen bencana, perencanaan operasional aktif lan back-up kontingensi. Kanthi panjaluk kaya ngono, kebutuhan profesional para tamu keramahan mung bakal saya tambah. Mula, pendhidhikan uga bakal nduweni siswa sing katrampilan kanthi katrampilan sing bakal nggawe dheweke luwih efisien lan mbesuk, Hospitality minangka profesi bakal tetep dinamis, nuntut lan nyenengake. 

Pendhidhikan keramahan kalebu akeh latihan praktis lan ekspos lan IIHM nyedhiyakake kalorone kanggo njamin siswa sing holistik. Nalika IIHM nglatih dheweke mlebu pasar kerja ing macem-macem industri, iki uga menehi inspirasi kanggo miwiti usaha ing bidang apa wae sing dikarepake. Uga duwe sel pangembangan wirausaha khusus sing diarani SAHAS. Iki ateges dana korpus saka ngendi siswa sing pancen motivasi kanggo miwiti usahane dhewe bisa diwenehi modal usaha. Dheweke kudu ngirim model bisnis sing praktis lan bisa dipikolehi supaya bisa nggunakake fasilitas SAHAS. 

Kahanan pandemi nyebabake akeh bocah enom kepengin ngerti apa sing bakal ditindakake ing karir. Nanging, akeh siswa IIHM miwiti usaha dhewe sajrone kunci pandemi Covid-19 lan isih sukses nglakokake usahane. IIHM nyedhiyakake lingkungan sing kondusif lan sistem dhukungan sing para siswa rumangsa terinspirasi lan yakin bisa ngimpi lan ide dadi kenyataan.

IIHM nggawe dana korpus liwat inisiatif sing diarani SAHAS. Gagasan kasebut yaiku supaya para siswa miwiti usaha dhewe lan IIHM bakal nyengkuyung ide kasebut liwat SAHAS. Inisiatif iki menehi motivasi marang akeh siswa kanggo inovasi nalika kunci lan miwiti wiwitan dhewe. 

 Keahlian sing paling dikarepake ing pasar saiki yaiku katrampilan alus. Akeh publikasi riset lan pamikir prédhiksi manawa jagad pasca pandemi mesthi bakal luwih negesake katrampilan alus. Iki tegese akeh katrampilan manungsa sing penting banget ing industri perhotelan. 

IIHM mbantu siswa ngerti lan nguwasani kekuwatan alus. Nalika siswa kasebut ngukir dalane karir, katrampilan alus kasebut bakal dadi faktor penentu utama kanggo mbesuke lan supaya bisa tetep tangguh lan adaptasi, ngembangake kemampuan kanggo ngowahi pola pikir, nglawan kahanan sing durung mesthi lan nggawe kapercayan. Sipat kasebut bakal mbantu dheweke ing jangka pendek lan jangka panjang nalika nggoleki kesempatan lan dalan anyar ing jagad pasca pandemi. 

Sajrone pandemi iki, IIHM ngupayakake motivasi kanggo para siswa, fakultas uga karyawan. Tetep terus kontak karo siswa supaya ngerti kabutuhane lan tantangane supaya bisa nyambung karo kegiatan pendhidhikan lan kampus liwat media online. Taun kepungkur, festival antar-kampus sing dianakake IIHM, Rigolo, dianakake ing platform online ing ngendi para siswa didhukung supaya melu lan nampilake bakat. 

Nalika gelombang pertama nyerang ing taun 2020 lan kabeh negara gagal, IIHM minangka salah sawijining institusi pertama sing mutusake nerusake proses pendhidhikan liwat media online. Amarga wis duwe teknologi, mula kita bisa langsung miwiti kelas. Nanging Dr Bose negesake manawa IIHM duwe latar kelas virtual amarga sawetara koki internasional lan ahli perhotelan asring melu kelas online ing jaman biyen. Dadi iki minangka kesempatan liyane kanggo njelajah praktik sinau jaman anyar. 

Kesalahpahaman umum sing keramahan mung ana gandhengane karo hotel wis dijlentrehake lan mula kepiye IIHM nerusake pendhidhikan. Ana jagad kesempatan sing ngenteni para siswa keramahan lan IIHM terus-terusan menehi motivasi marang para siswa kanggo njelajah luwih akeh kesempatan bisnis lan wirausaha uga. Siswa keramahan dikarepake ing macem-macem industri kayata lelungan, manajemen acara, perbankan, kesehatan, real estate mewah, ritel mewah, penerbangan, pelayaran lan liya-liyane. Pakaryan kasebut kalebu variasi tugas lan uga ngidini inovasi lan interaksi pribadi. Para siswa kuliner uga diajari katrampilan wirausaha lan bisnis sing nglengkapi dhasare sing banjur siyap kanggo usaha mbesuk. 

Visi IIHM yaiku njupuk pendhidhikan keramahan menyang level sing beda-beda sing bakal nyiapake para siswa saiki kanggo industri lan bisnis sesuk. Mimpin pangowahan lan nyiapake para siswa kanggo normal sing anyar, sing wis owah salawase jagad sajrone rong taun kepungkur. Nggoleki kemungkinan pendhidhikan keramahan mula program FIIHM sing kalebu kabeh stalwarts industri lan ahli sing bakal menehi saran lan nuduhake pengalaman industri karo para siswa diwiwiti. Pusat riset ing pariwisata sing mbutuhake jam iku uga direncanakake supaya pendhidhikan perhotelan bisa gabung kanthi pasinaon pariwisata. 

DR Suborno Bose, CEO saka IIHM Hotel School, nuntun institusi kasebut saka ngarep kanthi tujuan lan adaptasi pendhidhikan kanggo normal sing anyar sing uga butuh jam kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar