24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Industri Hospitality LGBTQ News wong Filipina Breaking News Mbangun maneh Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Saiki luwih nyenengake ing Filipina nalika adus panas, santai ing Kawa

Kawa adus ing Antique
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Senyum Filipina iku sihir murni kanggo akeh wong ing saindenging jagad, lan Negara Asia Wetan iki saiki wis siyap maneh kanggo nampani para tamu.
Napa ora menehi saran supaya adus Kawa. Departemen Pariwisata Filipina njanjeni desa. lan pengalaman santai

Print Friendly, PDF & Email

Departemen Pariwisata Filipina (DOT) siap nyambut tamu maneh, terus-terusan ngembangake kegiyatan anyar sing bisa dialami para plancong lan nggawe manawa kabeh protokol keamanan internasional bisa ditemoni ing macem-macem tujuan.

Pancen luwih nyenengake ing Filipina, kanthi kegiatan sing disiapake dening DOT kanggo nawakake pengalaman anyar lan unik kanggo turis internasional. Pamrentah Filipina nyiapake para lelungan kanthi pembangunan infrastruktur kalebu perbaikan bandara domestik lan internasional lan dalan anyar sing nggawe akses luwih cepet menyang tujuan regional, "ujare Sekretaris Pariwisata Bernadette Romulo-Puyat. 

Kanthi luwih saka 7,000 pulau menehi pengalaman unik kanggo pengunjung, Filipina minangka tujuan sing beda karo liyane. Apa santai ing pantai utawa gunung, ngrasakake urip ing kutha, utawa mlebu budaya pribumi, macem-macem pengalaman kanggo kabeh jinis lelungan. 

Ing ngisor iki ana wolung kegiatan Filipina sing khas sing bisa dicoba saka macem-macem wilayah ing negara iki:

1. Sepeda ngubengi Intramuros nganggo Sepeda Bambu

Coba petualangan muter-muter kanthi nggunakake sepeda pring. Bambike Ecotours nawakake kesempatan kanggo njelajah kutha Intramuros sing tembok kanthi sejarah kanthi cara sing beda. Sepeda bambu iki akeh pilihan kanggo kulo sing aman lan kepenak karo Bambassadors sing dadi pedoman jimat khas Old Manila.  

2. Zoom liwat Banaue's Winding Roads ing Kayu Sepeda 

Kepiye cara paling apik kanggo nikmati pemandangan apik ing teras beras gaweyan wong umur 2,000 taun ing Banaue? Ya, kanthi skuter kayu sing diukir kanthi tangan saka klompok pribumi sing padha, mesthine! Digawe nganggo potongan-potongan kayu lan potongan-potongan saka ban karet lawas, rodha roda loro iki bisa nganti 50kph, lan minangka bukti kesenian lan kapinteran masarakat Ifugao.

3. Tes Keseimbangan sampeyan ing Gagang Bambu ing Cebu

Batang Kadang-Kadang utawa Bambu nggawe pengunjung ndeleng Filipina saka sudut pandang sing luwih dhuwur. Turis menyang Cebu bisa nyoba keseimbangane lan kecepetan kanthi mlumpat ing pasang lan melu balapan tim sing mlaku (utawa goyah) udakara 100 meter. Dianggep minangka game kanak-kanak nganti pirang-pirang generasi, dheweke wis dikenal minangka olahraga tradisional ing Game ng Lahi ing taun 1969.

4. Go Off-Road kanthi Petualangan Lahar ing Pampanga

Letusan Pinatubo nyebabake kerusakan ing sebagian besar Luzon Tengah, nanging warga lokal nemokake cara kanggo nggunakake aliran lahar saka gunung geni kasebut lan dadi tujuan kanggo para penggemar olahraga ekstrem. Pelancong sing butuh kacepetan bisa memesan tur off-road nganggo motor 4 × 4 utawa motor sing numpak kali lan medan pasir liwat salah sawijining pemandangan sing paling unik ing Filipina.

5. Bersantai ing adus Kawa ing Antique 

Kawa utawa kuali raksasa biasane digunakake kanggo masak tarif fiesta ing Filipina, nanging ing provinsi Antik, iki menehi pengalaman pedesaan lan santai. Resor-resor gunung kasebut nyambangi pengunjung sawise lelungan ing alas Tibiao kanthi adus panas sing seger ing kawa, kanthi banyu digawe panas ing geni kayu lan diwenehi aroma aromatik lan kembang. Wong-wong sing pengin ngalami jenis terapi liyane bisa ngunjungi Tibiao Fish Spa, supaya bisa nyelehake sikil ing kolam kanggo iwak sing digodhog lan dieksfoliasi.

6. Kunjungi Elang Filipina ing Davao

Ayo ngunjungi garuda Filipina sing megah, sing paling gedhe ing elang sing isih urip ing saindenging jagad. Spesies sing mbebayani banget iki dilindhungi ing papan suci pilihan kayata Cagar Margasatwa Range Hamiguitan Range ing Davao. Trek sing rada tantangan diganjar karo ngarsane bandha kalebu kesempatan kanggo nonton Filipina Eagles nalika mabur.

Kanggo ndeleng cepet, para tamu uga bisa milih ngunjungi Pusat Eagle Filipina, sawijining hutan hujan sing dikelola ing Kutha Davao sing ndhelik lan ngasilake Eagles Filipina sing dikepung.

7. Sinau Seni Tenun Pribumi ing sirkuit kain Cordillera

Suku-suku ing sisih ndhuwur Wilayah Cordillera duwe budaya sugih sing ditenun ing kain. Tur iki nggawa para wisatawan menyang tampilan interaktif lan informatif sing apik saka kain sing diproduksi ing wilayah kasebut kanthi nggunakake katun lan serat alami liyane sing ditenun lan nganggo desain tradisional sing diwarisake kanthi turun-tumurun. Stop wisata kalebu nenun desa lan museum, kanthi kesempatan kanggo blanja souvenir kanggo seni gawenan tangan sing dijahit dadi sandhangan sing nggumunake utawa dilebokake ing hiasan.

8. Sirkuit Tur Organik Ijo (OGT)

Sirkuit iki nglacak oyot panganan Filipina liwat kombinasi tur pertanian organik lan panganan tradisional nggunakake panen sing anyar. Tur kasebut mbukak liwat wilayah Baguio-La Trinidad-Itogon-Sablan-Tuba-Tublay (BLISTT) kanthi tujuan wisata pertanian ing Benguet Agro-Eco Farm ing Sablan lan UM-A Farm ing Tuba. Para tamu bisa milih pametune dhewe-dhewe lan bisa melu ing pahargyan komunitas tradisional ing api unggun ing tengah hawa gunung sing seger.

Langkah-langkah keamanan standar 

Kegiatan kasebut ngenteni sampeyan bali menyang Filipina ing endi kehangatan negara kasebut cocog karo keramahan lokal. Entuk pengalaman lelungan kanthi nyoba kegiatan anyar kasebut sing terus dikembangake dening DOT. Nalika jagad ngenteni dibukak maneh, buruh pariwisata Filipina lagi latihan terus-terusan. Perusahaan nggawe keamanan standar ing papan kanggo nglindhungi tamu lan karyawan, kanggo mesthekake yen sing entuk akreditasi mung diidini mbukak lan nampa tamu.

DOT dianugerahi SafeTravels Stamp dening Dewan Perjalanan lan Pariwisata Dunia amarga nggunakake "protokol standar global lan kesehatan higienis global" sing bakal njamin lelungan kanthi aman sajrone pandemi kasebut.

Pamrentah Filipina liwat Satgas Inter-Agensi kanggo Manajemen Penyakit Infeksi Muncul sing terus nganyari protokol kanggo nglindhungi para pelancong.

Kanggo ngerti update paling anyar lan saran perjalanan babagan Filipina, kunjungi https://www.philippines.travel/safetrip

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar