24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Prancis Yunani Breaking News Kabar Olahraga Industri Hospitality News Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pemulihan perjalanan udara musim panas Eropa gagal

Pemulihan perjalanan udara musim panas Eropa gagal
Pemulihan perjalanan udara musim panas Eropa gagal
ditulis dening Harry Johnson

Negara-negara sing paling ala yaiku negara sing luwih gumantung karo pariwisata jarak jauh, kayata Prancis lan Italia lan sing nemtokake larangan lelungan sing paling abot lan ora stabil kayata Inggris, sing mudhun ing ngisor dhaptar, mung entuk 14.3% Level 2019.

Print Friendly, PDF & Email
  • Perjalanan udara musim panas Eropa tekan 39.9% saka level pra-pandemi.
  • Gambar kasebut dicampur, sawetara tujuan luwih apik tinimbang liyane.
  • Pesenan luwih alon nalika pungkasan mangsa panas.

Riset anyar nerangake manawa penerbangan internasional menyang tujuan Eropa ing wulan Juli lan Agustus tekan 39.9% saka level pra-pandemi. Iki luwih apik banget dibandhingake taun kepungkur (yaiku 26.6%), nalika pandemi COVID-19 nyebabake lockdowns nyebar; lan vaksin durung disetujoni.

Nanging, gambar kasebut campuran banget, sawetara tujuan luwih apik tinimbang liyane. Uga, prospek ora apik, amarga pesenan luwih alon nalika pungkasan mangsa panas.

Nggoleki kinerja miturut negara, Yunani ana sing mandhiri. Iki entuk 86% tekane wulan Juli lan Agustus ing taun 2019. Banjur diterusake karo Siprus, sing entuk 64.5%, Turki, 62.0% lan Islandia, 61.8%. Yunani lan Islandia minangka salah sawijining negara pertama sing negesake manawa dheweke bakal nampa pengunjung sing wis divaksinasi lan / utawa bisa nuduhake tes PCR negatif lan / utawa bisa nuduhake bukti pulih saka COVID-19.

Negara-negara sing paling ala yaiku negara sing luwih gumantung karo pariwisata jarak jauh, kayata Prancis lan Italia lan negara-negara sing menehi watesan perjalanan sing paling abot lan ora stabil kayata UK, sing lemes ing sisih ngisor dhaptar, mung entuk 14.3% saka level 2019.

Ora kalebu maskapai biaya murah, penerbangan intra-Eropa kalebu 71.4% kedatangan, dibandhingake karo 57.1% ing taun 2019. Ilang saka pengunjung jarak jauh, sing biasane tetep luwih suwe, nggunakake luwih akeh lan fokus ing kutha lan tamasya. digarisbawahi ing rangking tujuan lokal sing paling apik lan paling ala.

Lelungan menyang London pancen nguciwani; iku ing sisih ngisor dhaptar kutha-kutha paling sibuk ing Eropa, sing mung tekan 14.2% ing taun 2019. Dhaptar kasebut dipimpin dening Palma Mallorca, uga tujuan resort pantai utama, tekan 71.5% level 2019 lan Athena, gapura menyang pirang-pirang pulau ing Adriatik, 70.2%. Kutha-kutha utama kanthi performa sabanjure yaiku Istanbul, 56.5%, Lisbon, 43.5%, Madrid, 42.4%, Paris, 31.2%, Barcelona, ​​31.1%, Amsterdam, 30.7% lan Roma, 24.2%.

Yen dibandhingake, tujuan plancongan kabukten luwih tahan. Peringkat kabeh tujuan lokal utama (yaiku: sing duwe pangsa pasar luwih saka 1%) didominasi hotspot plancongan ing pinggir segara utawa gapura kanggo dheweke. Pemimpin kasebut yaiku Heraklion lan Antalya, sing luwih dhuwur tinimbang level pre-pandemi, masing-masing 5.8% lan 0.5%. Dheweke diterusake karo Tesalonika, 98.3%; Ibiza, 91.8%; Larnaca, 73.7% lan Palma Mallorca, 72.5%.

Kejaba tren makro, tujuan tartamtu luwih apik utawa luwih elek amarga ana sebab sing luwih spesifik kanggo lokal. Contone, Portugal, sing dadi tujuan favorit para wisatawan ing Inggris, nandhang sangsara nalika Inggris ngganti sebutan saka ijo dadi kuning ing wulan Juni; lan Spanyol ngalami akhir Juli nalika Jerman ngelingake kabeh lelungan penting.

Nalika ana sing nganggep kepenak banget kanggo turisme ing Eropa taun kepungkur, musim panas iki minangka crita pemulihan sing cukup sithik. Dibandhingake karo wektu normal, intensitas perjalanan udara internasional sing sithik, kurang saka 40% normal, wis ngrusak industri penerbangan banget. Ora ana plancongan jarak jauh, utamane saka Timur Jauh (tekan 2.5% volume pra-pandemi musim panas iki) bakal mbebayani ekonomi pengunjung ing sawetara negara Eropa.

Yen ana unsur panglipur, yaiku wong sing "tetep", yaiku: preinan ing negarane dhewe. Nalika penerbangan domestik duwe pangsa minoritas ing pasar ing Eropa ing jaman normal, nanging isih luwih apik sajrone pandemi amarga ora kena larangan lelungan sing tantangan kasebut. Contone, Canaries lan Balearics nampani luwih akeh pengunjung Spanyol tinimbang ing musim normal.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar