24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Hiburan Warta Fashion Warta Breaking Prancis Kabar Olahraga News wong tanggung jawab Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pamitan Le Professionnel: Bintang Prancis ikonik Jean-Paul Belmondo tilar donya

Pamitan Le Professionnel: Bintang Prancis ikonik Jean-Paul Belmondo tilar donya
Pamitan Le Professionnel: Bintang Prancis ikonik Jean-Paul Belmondo tilar donya
ditulis dening Harry Johnson

Film Belmondo sacara kolektif ditonton luwih saka 130 yuta kaping ing bioskop.

Print Friendly, PDF & Email
  • Jean-Paul Belmondo tilar donya nalika yuswa 88 taun.
  • Legenda industri film Prancis mati.
  • Aktor kasebut wis suwe ora sehat sawise ngalami stroke taun 2001.

Superstar bioskop Prancis Jean-Paul Belmondo, sing misuwur dadi internasional "Breathless" klasik revolusioner Jean-Luc Godard, wis tilar donya nalika yuswa 88 taun, pengacara kasebut negesake.

Jean-Paul Belmondo tilar donya

Aktor kasebut wis suwe ora sehat amarga ngalami stroke taun 2001.

Belmondo - jejuluk Bébel dening pamirsa Prancis - dadi salah sawijining bintang boxer Prancis Wave Anyar paling gedhe ing taun 60-an lan 70an, praupane sing pucuk beda karo fitur pahat saka saingane lan kolaborator Alain Delon.

Film Belmondo sacara kolektif ditonton luwih saka 130 yuta kaping ing bioskop.

Lair ing taun 1933 ing pinggiran Paris sing apik ing Neuilly-sur-Seine, putra saka pematung "pied-noir" Paul Belmondo, Belmondo mlebu sekolah swasta elit nanging ora apik. Dheweke luwih seneng olahraga, lan miwiti karir tinju amatir singkat nalika remaja. Sawise ngalami tuberkulosis, dheweke dadi kepengin tampil, lan nglamar ing Akademi Nasional Seni Dramatik elit, pungkasane entuk papan ing taun 1952.

Sawise lulus, Belmondo wiwit akting ing teater, tampil ing lakon Anouilh, Feydeau lan George Bernard Shaw. Dheweke uga ngamanake sawetara peran film cilik.

Miwiti kanthi peran ing "Breathless" Jean-Luc Godard, dheweke dadi tokoh tengah bioskop New Wave Prancis. Mbokin misuwur amarga perané ing drama kriminal lan thriller, dheweke uga main karo melodramas karo Romy Schneider lan Alain Delon. Dheweke malah dikenal nindakake aksi dhewe.

Kesehatan Belmondo dadi paling ala ing taun 2001 nalika ngalami stroke lan dirawat ing rumah sakit ing Paris, France. Dheweke sebagian lumpuh amarga stroke lan kudu nglampahi wektu kanggo sinau maneh kanggo mlaku lan ngomong. 

Dheweke banjur istirahat saka akting nanging bali menyang layar lebar ing taun 2009 kanthi "A Man and His Dog." Ternyata film terakhir lan ora apik ditampa para kritikus. Belmondo banjur njaluk ngapura amarga makarya kasebut, nanging mbantu dheweke ngatasi efek sing terus-terusan ing stroke.

Pengacaranya, Michel Godest ujar manawa aktor kasebut tilar donya ing omahé ing Paris. "Dheweke wis kesel banget sawetara wektu. Dheweke seda kanthi tenang. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar