24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis News Mbangun maneh Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Ora ana radar? Ora masalah! Bandara Kabul mbukak maneh kanggo penerbangan domestik

Ora ana radar? Ora masalah! Bandara Kabul mbukak maneh kanggo penerbangan domestik
Ora ana radar? Ora masalah! Bandara Kabul mbukak maneh kanggo penerbangan domestik
ditulis dening Harry Johnson

Bandara Kabul beroperasi tanpa sistem radar utawa navigasi, saengga angel nerusake penerbangan sipil internasional.

Print Friendly, PDF & Email
  • Taliban mbukak maneh Bandara Kabul kanggo lelungan domestik.
  • Ariana Afghan Airlines ngluncurake telung rute domestik saka Bandara Kabul.
  • Tim teknis saka Qatar ndandani bagean-bagean saka sistem kontrol lalu lintas Bandara Kabul.

Ariana Afghan Airlines ngumumake ing sawijining pernyataan ing sawijining halaman Facebook manawa dheweke wis nerusake penerbangan domestik antarane ibukutha Kabul lan Herat, Mazar-i-Sharif lan Kandahar.

Ariana Afghanistan Airlines penerbangan antara Kabul lan telung kutha propinsi utama ing sisih kulon, lor lan kidul ibukutha diwiwiti maneh sawise tim insinyur penerbangan saka Qatar ndandani bagean-bagean saka sistem kontrol lalu lintas udara minggu kepungkur lan mbukak bandara ibukutha kanggo pitulung lan layanan domestik.

Sadurunge, Duta Besar Qatar ing Afghanistan Saeed bin Mubarak al-Khayarin ujar manawa tim teknis wis bisa mbukak maneh Bandara Kabul kanggo nampa pitulung.

Iki minangka langkah sing dijupuk kanggo mulihake negara menyang normalitas sawise jaman rame, duta besar kasebut nambahake manawa landasan pacu bandara wis didandani kanthi kerja sama karo pejabat Afghanistan.

Nanging bandara Kabul beroperasi tanpa sistem radar utawa navigasi, saengga angel nerusake penerbangan sipil internasional.

Mbukak maneh bandara, jalur urip sing penting kanggo jagad njaba lan ing saindenging wilayah pegunungan Afghanistan, dadi prioritas utama kanggo Taliban nalika ngupayakake supaya bisa ngrampungake ketahanan sawise ngrampungake kilat ing negara kasebut kanthi nggawa Kabul tanggal 15 Agustus.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar