budaya Kabar Olahraga News Thailand Breaking News Pariwisata Maneka Warta

Mesjid-mesjid Thailand nambut sambutan maneh

Ndonga diidini maneh ing mesjid Thaialnd

Kantor Sheikul Islam (SIO) ing Thailand wis nyetujoni maneh pandonga ing masjid ing komunitas sing paling ora 70% populasi umur 18 utawa luwih divaksinasi marang COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ana udakara 3,500 masjid ing Thailand sing nomer paling gedhe ing Provinsi Pattani lan umume ana gandhengane karo agama Islam Sunni.
  2. Wektu shalat ing mesjid bakal diwatesi nganti 30 menit, kajaba ing dina Jumuah yen para jamaah ndedonga 45 menit.
  3. Langkah-langkah kesehatan masyarakat kudu ditindakake kalebu nganggo topeng rai, jarak sosial, lan sanitasi tangan.

SIO nerbitake sawijining pratelan sing saiki ngidini shalat ing mesjid ing komunitas ing ngendi komite Islam propinsi lan gubernur provinsi bebarengan mutusake nyuda larangan kanggo kegiatan agama.

Kantor kasebut mrentahake supaya anggota panitia Islam ing mesjid lan pemuja divaksinasi paling ora sepisan. Wektu sholat diwatesi nganti 30 menit lan sholat Jumuah ora luwih saka 45 menit.

Miturut Kantor Islam Sheikul, para pamiarso kudu tundhuk tenan karo langkah-langkah kesehatan masyarakat lan pengumuman SIO. Dheweke diwajibake mriksa suhu awak sadurunge mlebu mesjid, nganggo topeng rai, lan tetep jarak 1.5 nganti 2 meter ing antarane saben baris nalika sholat. Gel sanitasi tangan kudu gampang kasedhiya.

Thailand nduwe 3,494 masjid, miturut Kantor Statistik Nasional Thailand ing taun 2007, kanthi 636, paling akeh ing siji lokasi, ing Provinsi Pattani. Miturut Departemen Urusan Agama (RAD), 99 persen mesjid kasebut ana gandhengane karo Islam Sunni kanthi sisa persen Shi'i Islam.

Populasi Muslim Thailand beda-beda, kanthi klompok etnis sing pindhah menyang China, Pakistan, Kamboja, Bangladesh, Malaysia, lan Indonesia, uga kalebu etnis Thailand, dene udakara rong pertiga Muslim ing Thailand yaiku Melayu Thailand.

Umume wong sing iman Islam ing Thailand ngetutake adat istiadat lan tradhisi sing ana gandhengane karo agama Islam tradisional sing dipengaruhi dening tasawuf. Kanggo Muslim Thailand, kaya co-coreligionists ing negara-negara mayoritas Buddha liyane ing Asia Tenggara, Mawlid minangka pangeling simbolis babagan anané sejarah Islam ing negara kasebut. Iki uga minangka kesempatan taunan kanggo negesake maneh status Muslim dadi warga Thailand lan kesetiaan karo monarki.

Keyakinan Islam ing Thailand asring nggambarake kapercayan lan praktik sufi kaya ing negara-negara Asia liyane kayata Bangladesh, India, Pakistan, Indonesia, lan Malaysia. Departemen Islam Departemen Budaya menehi penghargaan kanggo umat Islam sing menehi kontribusi kanggo promosi lan pangembangan urip Thailand kanthi peran minangka warga negara, minangka pendhidhik, lan dadi pekerja sosial. Ing Bangkok, festival utama Ngarn Mawlid Klang minangka pameran sing padhang kanggo komunitas Muslim Thailand lan gaya urip.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.

Ninggalake Komentar