24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional News wong Warta Pecah Arab Saudi Teknologi News Wire Plancongan Maneka Warta

Bebayan Telpon, Komputer & Teknologi sing diidentifikasi ing saindenging jagad

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Arab Saudi ora mung dadi pimpinan industri pariwisata lan pariwisata global sing narik kawigaten organisasi, inisiatif duwe kantor pusat ing Kerajaan Inggris, nanging Pusat Budaya Dunia King Abdulaziz uga prihatin babagan pengaruh teknologi anyar ing mental wong. dadi, lan kanggo kulawarga.

Print Friendly, PDF & Email
  • Nalika jagad nyetel kasunyatan pasca pandemi sing dikuasai teknologi, keprihatinan masarakat babagan bebaya konsumsi bisa nambah.
  • Miturut survey anyar utama saka institusi budaya sing berbasis ing Saudi Arabia, Ithra, meh setengah (44%) kabeh wong kuwatir pengaruh internet lan smartphone digunakake ing kesehatan.
  • Ing acara kanggo ngluncurake program kesejahteraan digital - Sync, Ithra ngumumake rencana pertemuan puncak global tahunan, sing bakal ditindakake wulan Desember.

Miturut survey, mayoritas (88%) responden ing saindenging jagad setuju manawa teknologi bisa dadi kekuatan kanggo kemajuan, kanthi mupangat utama kalebu akses menyang warta, konektivitas lan kebebasan.

Akeh mupangat kasebut ditrapake dening wabah COVID-19, kanthi teknologi kredit 64% kanthi mbantu nglawan pandemi kasebut. Nanging, asile, meh kabeh wong (91%) nggunakake luwih akeh wektu kanthi online.

Abdullah Al-Rashid, Direktur program kesejahteraan Digital Ithra ujar: "Minangka organisasi sing khusus kanggo pengayaan individu, kita ing Ithra pengin ngerti pengaruh budaya saka ketergantungan manungsa ing internet lan media sosial. Nanging, panelitiane nuduhake yen setengah saka kabeh wong percaya yen platform sing gumantung banget marang platform kasebut bakal ngrusak kesejahteraane.

Iki sebabe kita ngluncurake Sync - inisiatif anyar sing dirancang kanggo nambah kesadaran babagan kesejahteraan digital, ndhukung riset novel kanthi kemitraan karo entitas global, lan nggabungake pamimpin pamikiran global kanggo nemokake cara anyar kanggo nglindhungi masarakat. "

Kekuwatan sing kuat kanggo kabecikan!

Kahanan kuatir banget

Senadyan positipitas sing ndasari iki, temuan Ithra nyorot kuwatir banget babagan efek kerusakan saka akses sing ora dicenthang:

  • Ing istilah sesambetan, 42% responden percaya teknologi nyuda wektu sing dienggo karo wong sing dikasihi, lan luwih saka saprotelon (37%) nyalahake amarga kabur antarane kerja lan urip sosial. Pengasuhan uga kena pengaruh, kanthi 44% wong sing duwe anak ngakoni dheweke ngidini nggunakake komputer utawa smartphone tanpa pengawasan. Angka kasebut malah luwih dhuwur ing Amerika Utara (60%) lan Eropa lan Asia Tengah (58%). 
  • Nguripake pengaruh teknologi kesehatan, setengah (44%) kabeh wong ujar manawa kuwatir. Para responden ing Afrika Sub-Sahara lan Asia Kidul katon kuwatir, kanthi 74% lan 56% padha wedi karo konsekuensi negatif internet ing kesejahteraan, dibandhingake mung 27% ing Eropa lan Asia Tengah. Kanthi konsisten nggunakake panggunaan piranti klompok, wong enom ngalami gejala fisik luwih akeh tinimbang para pinituwa: 50% responden Gen Z sambat kesel, turu lan ngelu amarga ngombe digital. 
  • Meh setengah (48%) responden mbuwang luwih akeh wektu online tinimbang sing dikarepake, kanthi 41% ngakoni bakal entuk gejala penarikan tanpa akses menyang piranti. Kekurangan turu uga dadi masalah sing signifikan, kanthi 51% responden ora turu saben minggu, lan siji saka patang (24%) saben dina, nggunakake teknologi. 

Komitmen kanggo prioritas kesehatan digital

Sadar karo pengaruh potensial jangka panjang saka tren kasebut, Ithra dadi juara program tandha tangan - Sync - kanggo ndhukung lan ningkatake upaya prioritas kesehatan digital publik.

Iki kalebu simposium ing Desember 2021, nggabungake para pemimpin pamikiran global, institusi, pengaruh, lan masarakat kanggo ningkatake kesadharan babagan keprihatinan kesejahteraan digital, lan nggawe ide-ide anyar kanggo nglindhungi pangguna media digital ing saindenging jagad.

Kanggo ngerteni luwih akeh, riko https://sync.ithra.com/ 

Babagan Ithra

Pusat Budaya Dunia King Abdulaziz (Ithra) minangka salah sawijining tujuan budaya sing paling pengaruh ing Arab Saudi, tujuan kanggo para penasaran, kreatif, lan pencari ilmu. Liwat seri program, pagelaran, pameran, acara lan inisiatif sing apik, Ithra nggawe pengalaman kelas internasional ing ruang publik interaktif. Iki nggabungake budaya, inovasi, lan ilmu kanthi cara sing dirancang kanggo narik kawigaten kabeh wong. Kanthi nggandhengake materi iklan, perspektif sing nantang lan ngowahi ide, Ithra bangga bisa menehi inspirasi kanggo pimpinan budaya mbesuk. Ithra minangka inisiatif CSR unggulan Saudi Aramco lan pusat budaya paling gedhe ing Karajan, kalebu Idea Lab, Perpustakaan, Bioskop, Teater, Museum, Pameran Energi, Aula Gedhe, Museum Anak lan Menara Ithra.

Kanggo informasi luwih lengkap, bukak: www.ithra.com.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar