24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Pamrentah Myanmar Breaking News News News Wire Plancongan Maneka Warta

Perang Pertahanan Rakyat ing Myanmar: Pranyatan Resmi

Myanmar ngumumake perang
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Upaya diplomatik ing Myanmar (Burma) kanggo mungkasi pengangkatan militer lan kerusuhan gagal, sanajan sanksi saka negara-negara Kulon lan tekanan saka tangga-tangga Asia Tenggara.
Dina iki, "Perang pertahanan Rakyat" diumumake dening Pamrentah Persatuan Nasional Myanmar.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pamrentah Persatuan Nasional Myanmar (NUG) ngumumake ngluncurake perang pertahanan rakyat nglawan junta militer ing saindenging negara, dina Selasa esuk.
  • Pimpinan presiden NUG Duwa Lashi La njaluk warga negara kabeh supaya "mbrontak nglawan aturan teroris militer sing dipimpin dening [pimpinan kudeta] Min Aung Hlaing ing saben pojok negara kasebut."
  • Dheweke ngumumake Negara Darurat ing negara kasebut kanggo ngilangi kediktatoran militer.

Pamrentah bayangan Myanmar ngumumake "perang pertahanan rakyat" nglawan militer negara kasebut, sing nyekel kekuwatan ing kudeta tanggal 1 Februari.

Duwa Lashi La, akting presiden Pamrentah Persatuan Nasional (NUG), sing dibentuk dening anggota parlemen sing gagal, nggawe pengumuman kasebut ing video sing dikirim ing Facebook, dina Selasa.

Dheweke ngumumake Negara Darurat ing negara kasebut kanggo ngilangi kediktatoran militer.

Dheweke ngarani pimpinan militer kasebut minangka teroris nalika mobilisasi Pasukan Pertahanan Masyarakat.

Kanthi tanggung jawab nglindhungi nyawa lan properti masarakat, Pamrentah Persatuan Nasional… ngluncurake perang pertahanan rakyat nglawan junta militer, ”jarene.

"Amarga iki minangka revolusi umum, kabeh warga ing saindenging Myanmar, mbrontak nglawan aturan teroris militer sing dipimpin dening Min Aung Hlaing ing saben pojok negara kasebut."

Myanmar kerusuhan wiwit kudeta sing dipimpin dening Jenderal Senior Ming Aung Hlaing. Pengangkatan kekuwatan kasebut nyebabake demonstrasi nyebar lan gerakan ora patuh sipil, nanging pasukan keamanan nuli dikuatake kanthi brutal, mateni atusan wong lan nyekel ewonan wong.

#WhatsHappeningInMyanmar
#RejectMilitaryCoup

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar