24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Industri Rapat rapat News Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Tanzania arep rapat ing Komisi UNWTO kanggo Afrika taun ngarep

Dr. Ndumbaro saka Tanzania lan UNWTO Pololishkavili

Tanzania bakal dadi tuan rumah Komisi Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO) kanggo Afrika wulan Oktober taun ngarep.

Print Friendly, PDF & Email
  1. UNWTO nyengkuyung Tanzania minangka calon lan tuan rumah rapat Komisi 65 UNWTO kanggo Afrika 2022 sawise negara Afrika iki menehi kesiapan kanggo tuan rumah pakumpulan pariwisata profil tinggi.
  2. Rapat kasebut diarepake bakal ditindakake ing Arusha, kutha wisata ing sisih lor Tanzania.
  3. Peserta bakal entuk kesempatan kanggo ngunjungi kunci taman margasatwa lan Gunung Kilimanjaro, kajaba sawetara situs warisan budaya ing wilayah kasebut.

UNWTO negesake Tanzania kanggo dadi tuan rumah rapat kasebut sajrone rapat menteri sing dianakake ing Namibia lan Cape Verde ing wulan Juni lan awal taun iki, para menteri pariwisata Afrika kumpul kanggo ngrembug platform pariwisata bawana babagan investasi.

Sekretaris Jenderal UNWTO, Pak Zurab Pololikashvili, wis nampa panjaluk kasebut dening Tanzania tuan rumah rapat kasebut ing KTT Brand Africa sing diatur dening UNWTO lan dianakake ing Windhoek (Namibia) wulan Juni taun iki.

Rapat Brand Africa narik kawigaten 15 Menteri Pariwisata saka bawana iki sing setuju kerja sama kanggo nemokake solusi sing bakal revitalisasi industri pariwisata bawana sing saiki kena pengaruh serius karo pandemi Coronavirus (COVID-19).

Menteri-menteri kasebut janji bakal kerja bareng banjur nggawe narasi anyar kanggo platform pangembangan pariwisata ing saindenging bawana Afrika.

Keputusan kanggo ndhukung Tanzania calon tuan rumah Komisi 65 UNWTO kanggo Rapat Afrika taun ngarep digawe ing Rapat Komisi 64 UNWTO kanggo Afrika sing dianakake ing Sal Island Cape Verde minggu kepungkur.

"Kita wis ngrembug babagan rapat kaping 65 Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) sing bakal dianakake ing Tanzania sing bakal nggawe negara iki dadi peta pariwisata," ujare Menteri Pariwisata Tanzania Dr. Damas Ndumbaro.

Rapat dijadwalake taun ngarep dijadwalake bakal narik 54 menteri pariwisata saka kabeh negara-negara Afrika.

Menteri kasebut wis nggawa delegasi Tanzania ing rapat sing milih negara Afrika iki dadi anggota Program UNWTO lan Komite Anggaran (PBC).

Negara Anggota Afrika UNWTO bakal kerja sama nggawe narasi anyar kanggo pariwisata ing saindenging bawana.

Kanggo luwih bisa ngerteni potensi pariwisata supaya bisa pulih, UNWTO lan Anggota uga bakal kerja sama karo Uni Afrika lan sektor swasta kanggo ningkatake benua kasebut menyang pamirsa global anyar liwat crita, fokus ing crita wong lan merek sing efektif.

Kanthi pariwisata diakoni minangka pilar penting pembangunan berkelanjutan lan kalebu kanggo bawana, UNWTO wis nampani para delegasi tingkat tinggi ing Konferensi Regional Penguatan Brand Afrika pertama sing dianakake ing Namibia.

Konferensi kasebut nampilake partisipasi kepemimpinan politik negara tuan rumah Namibia, bebarengan karo pimpinan sektor publik lan swasta saka saindenging bawana.

Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili, nampi tekad umum kanggo mikir maneh uga miwiti maneh pariwisata.

"Tujuan Afrika kudu dadi pimpinan ing perayaan lan promosi budaya semarak ing bawana, semangat pemuda lan semangat wirausaha, lan gastronomi sing sugih," jarene.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar