24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor News Mbangun maneh Thailand Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Luwih akeh Thailand dibukak maneh sajrone 3 minggu

Bukaan liyane ing Thailand
ditulis dening Dmytro Makarov

Phuket ndeleng panggung kanggo mbukak maneh tujuan Thailand wiwit wiwitan COVID-19 nggunakake program pariwisata Sandbox minangka pandhuane.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Bebarengan karo Samui Plus lan program Ekstensi 7 + 7, iki kabukten migunani kanggo revitalisasi pariwisata Thailand.
  2. Luwih saka 27,000 wisatawan internasional ngunjungi Thailand ing kothak kothak Phuket Sandbox, Samui Plus, lan 7 + 7 Extension.
  3. Thailand mboko sithik dibukak maneh dadi pariwisata wiwit tanggal 1 Juli, 15 Juli, lan 16 Agustus.

Kothak Pasir Phuket

Minangka tujuan pilot pambukaan maneh, Sanduk Phuket wis nampani 26,400 pengunjung ing rong wulan kapisan, wiwit diluncurake tanggal 1 Juli nganti 31 Agustus, ngasilake 1,634 yuta Baht ing penghasilan.

Pendapatan kasebut kalebu 565 yuta Baht kanggo akomodasi, 376 yuta Baht blanja lan tur, 350 yuta Baht kanggo panganan lan omben-omben, 229 yuta Baht kanggo layanan medis lan kesehatan, lan 114 yuta Baht liyane. Rata-rata biaya plancongan pengunjung menyang Phuket ing wulan Juli-Agustus yaiku 61,894 Baht, saka 58,982 Baht sing kacathet ing wulan Juli.

The Kothak Pasir PhuketLima pasar sumber paling gedhe isih ana ing Amerika Serikat kanthi 3,482 wong sing teka, banjur Inggris karo 3,351 wong sing teka, Israel kanthi 2,909 wong sing teka, Jerman karo 2,092 wong sing teka, lan Prancis karo 2,083 wong sing teka.

Vaksin kanthi lengkap lan ora perlu karantina, kedatangan 26,400 wis teka ing Phuket kanthi penerbangan internasional langsung sing dioperasikake maskapai utama saka titik-titik ing saindenging jagad. Iki kalebu Thai Airways International saka Kopenhagen, Frankfurt, Paris, London, lan Zurich; Etihad Airways saka Abu Dhabi; Qatar Airways saka Doha; EL AL Israel Airlines saka Tel Aviv; Cathay Pacific saka Hong Kong; Emirat saka Dubai, lan Singapore Airlines saka Singapura.

Kedatangan iki ngasilake 366,971 kamar wengi ing hotel bersertifikat SHA Plus ing Phuket - 190,843 wengi ing wulan Juli lan 176,128 bengi ing wulan Agustus. Ing buku saiki ana 95,997 kamar wengi ing wulan September, total telung wulan wulan Juli nganti September saiki ana 462,968 kamar bengi. Nggoleki luwih dhisik, saiki total kamar bengi kanggo periode Oktober 2021 nganti Februari 2022 yaiku 24,947 kamar wengi.

Turis Phuket Sandbox kudu tetep ing hotel bersertifikat SHA Plus ing Phuket kanggo keamanan sing luwih lengkap. Sertifikasi SHA Plus nuduhake manawa hotel nemokake langkah-langkah keamanan kanggo ngontrol COVID-19, lan uga paling ora 70% tenaga kerjane wis divaksinasi.

Saliyane langkah-langkah kesehatan lan keamanan sing dibutuhake kanggo para turis internasional sing wis ngunjungi, program vaksinasi Phuket tanggal 31 Agustus wis ndeleng 92% masarakat lokal sing nampa dosis vaksin pertama, dene 75% wis ngrampungake seri rong dosis.

Minangka tujuan pilot pambukaan maneh, Sanduk Phuket wis nampani 26,400 pengunjung ing rong wulan kapisan, wiwit diluncurake tanggal 1 Juli nganti 31 Agustus, ngasilake 1,634 yuta Baht ing penghasilan.

Samui Plus

Tandha nomer loro saka Destinatio Thailandns kanggo mbukak maneh pariwisata, program Samui Plus diluncurake tanggal 15 Juli, saengga para pengunjung bisa ngunjungi Ko Samui, Ko Pha-ngan, lan Ko Tao. Dheweke bisa nindakake iki kanthi langsung mlebu Samui utawa, wiwit tanggal 16 Agustus, kanthi lelungan menyang kono sawise pisanan nginep 7 wengi ing kothak kothak Phuket, pilihan terakhir yaiku 347 pengunjung sing nindakake.

Ing wulan setengah pisanan, wiwit tanggal 15 Juli nganti 31 Agustus, program iki nampani 918 pengunjung, kanthi 6,329 bengi kamar, ngasilake penghasilan 37.6 yuta Baht. Umume sing teka yaiku saka negara-negara Eropa lan Amerika Serikat.

Sing mbantu nggampangake program kasebut yaiku penerbangan Bangkok Airways 92 sing nutup dalan antara Samui lan Bangkok kanggo penumpang transit / transfer menyang Samui Plus sing nyambung liwat ibukota Thailand. Kajaba iku, maskapai kasebut uga ngoperasikake penerbangan antarane Phuket lan Samui kanggo pengunjung saka kothak wedhi Phuket.

Ing kuartal pungkasan taun iki nganti 9 Desember, Samui Plus saiki wis nyathet 9,195 kamar wengi ing buku saka 860 pengunjung. Iki kalebu 7,397 kamar bengi sing dipesen 591 pengunjung ing ngisor Samui Plus lan 1,788 kamar bengi dening 269 turis ing kothak wedhi Phuket lan 7 + 7 Extension.

Kothak Pasir Phuket 7 + 7 Extension

Diluncurake tanggal 16 Agustus 2021, program Phuket Sandbox 7 + 7 Extension minangka elemen paling anyar saka 'Thailand Reopening' ing endi turis diwenehi kesempatan luwih akeh kanggo ngunjungi pirang-pirang tujuan nalika ngunjungi negara kasebut.

Program kasebut ngidini para pelancong internasional nyuda wajib nginep ing Phuket saka 14 nganti 7 wengi, lan sabanjure 7 wengi bisa digunakake ing Krabi (ing tujuan Ko Phi Phi, Ko Ngai, utawa Railay Beach), ing Phang-Nga (ing Khao Lak utawa Ko Yao), utawa ing Surat Thani (ing Ko Samui, Ko Pha-ngan, utawa Ko Tao).

Saka Phuket, Surat Thani, Samui, Ko Pha-ngan, lan Ko Tao bisa ditrapake liwat penerbangan domestik langsung Bangkok Airways saka Phuket; Krabi's Ko Phi Phi, Ko Ngai, lan Pantai Railay bisa dituju nganggo layanan prahu lan feri sing disertifikasi SHA Plus saka dermaga sing disetujoni; Khao Lak saka Phang-Nga bisa entuk layanan transfer mobil sing disertifikasi SHA Plus saka Phuket, dene Ko Yao Noi utawa Ko Yao Yai bisa dituju liwat layanan prahu lan feri sing disertifikasi SHA Plus saka dermaga sing disetujoni.

Tujuan sing bakal teka kanggo mbukak maneh para wisatawan internasional sing divaksinasi

Tujuan liyane sing ngemot Bangkok, Chiang Mai, Hua Hin, lan Pattaya, direncanakake bakal dibukak wiwit tanggal 1 Oktober 2021.

Iki amarga Thailand terus nggawe kemajuan signifikan ing vaksinasi populasi negara kasebut, wiwit peluncuran massal diwiwiti tanggal 7 Juni.

Wiwit tanggal 28 Februari nganti 4 September 4, 2021, total 9,879,371 wong ing saindenging negara wis divaksinasi kanthi lengkap, utawa wis ngrampungake seri rong dosis kanggo vaksin COVID-19, wong 25,104,942 liyane wis nampa dosis vaksin kaping pisanan, dene liyane 603,363 wong wis nampa dosis vaksin kaping telu, miturut Kementerian Kesehatan Umum.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.

Ninggalake Komentar