24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta Warta Breaking Vietnam

Wong dijatuhi hukuman 5 taun kunjara amarga nyebar COVID ing Vietnam

Wong dijatuhi hukuman 5 taun kunjara amarga nyebar COVID ing Vietnam
Wong dijatuhi hukuman 5 taun kunjara amarga nyebar COVID ing Vietnam
ditulis dening Harry Johnson

Wong Vietnam umur 28 taun entuk hukuman penjara 5 taun amarga lelungan lan nyebar virus COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  • Nglanggar watesan COVID-19 nyebabake ukuman penjara sing dawa.
  • Wong Vietnam sing nginfeksi 8 wong COVID-19 mlebu kunjara.
  • Saiki, ana luwih saka 13,000 korban jiwa lan 520,000 kasus COVID-19 ing Vietnam.

Le Van Tri, 28 dipidana amarga "nyebar penyakit nular mbebayani" lan dihukum limang taun penjara amarga nglanggar watesan karantina virus corona parah lan nyebar infeksi menyang wong liya.

Ukuman ukuman lan ukuman cepet nalika sidhang sedina ing Pengadilan Rakyat ing propinsi Vietnam kidul Ca Mau.

"Tri kesah bali menyang Ca Mau saka Kota Ho Chi Minh… lan nglanggar peraturan karantina 21 dina," ujare transkrip pengadilan.

"Tri kena infeksi wolung wong, salah sijine tiwas amarga virus kasebut sawise dirawat sewulan perawatan," tambahnya.

Wong liya wis dihukum ing Vietnam kanggo pakunjaran 18 wulan lan rong taun ditundha amarga tuduhan kasebut padha.

Vietnam wis dadi salah sawijining crita sukses coronavirus ing donya amarga tes massal sing ditarget, nelusuri kontak sing agresif, watesan wates sing ketat, lan karantina ketat. Nanging klompok infeksi anyar wiwit pungkasan April wis ngrusak rekor kasebut.

Ca Mau, provinsi paling kidul ing Vietnam, mung nglaporake 191 kasus lan rong korban wiwit pandemi diwiwiti, luwih murah tinimbang saklawasé 260,000 kasus lan 10,685 tiwas ing pusat gempa virus corona ing negara kasebut, Kota Ho Chi Minh.

Disurung karo varian Delta sing bisa ditularake, gelombang kaping papat Vietnam diwiwiti tanggal 27 April. Nalika semana, mung 35 wong sing tiwas amarga COVID-19, nalika total infeksi mung ana ing sangisore 4,000. Saiki, ana luwih saka 13,000 wong sing tiwas, dene nomer kasus paling ndhuwur 520,000.

Udakara 80 persen kematian lan setengah infeksi wis kedadeyan ing kutha paling gedhe ing negara kasebut Ho Chi Minh.

Omah kanggo sangang yuta wong, Kota Ho Chi Minh wis dikunci wiwit 23 Agustus, kanthi warga pareng metu saka omah malah kanggo blanja golek panganan.

Watesan kasebut diwatesi nganti 15 September, Perdana Menteri sing mentas dipilih, Pham Minh Chinh, wis mrentah tes akeh kanggo warga kutha kasebut lan masang prajurit kanggo ngetrapake papan kasebut ing pesenan omah lan mbantu pengiriman panganan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar