24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Plancongan Petualangan Warta Breaking Travel News wong Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Kepiye carane bisa urip kewan liar sing nyerang sampeyan?

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ana akeh perkara sing bisa sampeyan lakoni supaya ora diserang kewan, nanging ngerti yen tetep tenang utawa nglawan maneh kunci! ”

Print Friendly, PDF & Email
  • Amerika Serikat minangka wilayah sing mbebayani nalika nyerang wong kanthi kewan galak. Sajrone 20 taun kepungkur, 520 wong tiwas ing Texas, Negara AS sing paling mbebayani nalika ana serangan kewan sing mematikan.
  • Tim ing Outforia wis dicethakaké sing negara kasebut nyerang kewan sing paling fatal wiwit taun 1999 nganti 2019, bebarengan karo kéwan sing duwe nyebabake pati paling umum lan menehi tips ahli babagan apa sing kudu ditindakake nalika diserang kewan sing mbebayani.
  • Siap-siyap kanggo dhaptar apa sing bisa ditindakake nalika diserang supaya bisa urip adoh.

Sepuluh Negara Amerika Serikat sing paling parah nalika diserang kewan galak yaiku

  1. Texas kanthi 520 tiwas
  2. California 299
  3. Florida 247
  4. Carolina Utara 180
  5. Tennessee 170
  6. Georgia 161
  7. Ohio 161
  8. Pennsylvania 148
  9. Michigan 138
  10. New York 124

Sepuluh Amerika Serikat sing paling aman nalika diserang kewan yaiku

  1. Waspada: 0
  2. Dakota Lor: 0
  3. Pulau Rhode: 0
  4. New Hampshire: 10
  5. Vermont: 17
  6. Wyoming: 17
  7. Hawaii: 18
  8. Maine: 20
  9. Dakota Kidul: 22
  10. Alaska: 23

Kewan sing paling mateni sing mateni wong Amerika sing lelungan yaiku

  1. Beruang Coklat 70
  2. Hiu: 57
  3. Ula: 56
  4. Beruang Ireng: 54
  5. Buaya: 33
  6. Kekar: 16
  7. Beruang Kutub: 10
  8. Serigala: 2

Carl Borg minangka editor Outforia lan minangka penjelajah sing seneng banget ing wektu luang. Dheweke duwe sawetara saran ahli babagan apa sing kudu ditindakake nalika diserang kewan sing mbebayani.


"Nyerang kéwan minangka ancaman sing medeni nanging nyata banget nalika ngulandara ing Amerika Utara, mula kita pengin priksa manawa sampeyan ngerti pancegahan sing kudu ditindakake yen sampeyan bakal ngancam salah sawijining kewan sing mbebayani kasebut.


Saran utama kanggo sapa wae sing ngumbara petualangan kasebut ing papan sing sampeyan bisa nemokake kewan liar kudu siyap. Aku menehi saran supaya sampeyan riset kewan sing paling misuwur ing wilayah sing dikunjungi, amarga kewan sing beda tegese protokol sing beda nalika ngadhepi serangan. Ngerti bedane bear coklat lan ireng kayata bisa ngirit nyawa sampeyan! Nalika krasa diancam dening bruwang ireng, sampeyan kudu nggawe awak paling gedhe, angkat tangan ing ndhuwur sirah lan rame. Kamangka kanthi bear coklat, sampeyan kudu tetep tenang lan semprotan bear. 


Kanthi kewan banyu kayata hiu, sampeyan kudu ngindhari renang sing ora mesthi amarga bisa narik kawigaten. yen dheweke wiwit nyerang sampeyan - gunakake senjata, utawa kepalan tangan - target mripat lan insang.

Kanggo Alligators iku bedane, luwih becik aja nganti kali sing lemu, yen diserang, langsung nempuh perang nanging aja nolak digulung amarga bisa nyebabake balung balung.

Bears minangka bebaya umum ing akeh jalur hiking ing Amerika Utara, lan saben spesies kudu ditangani kanthi cara sing beda. Saka telung spesies bear sing ana ing Amerika Utara, sampeyan mung bakal nemoni bear ireng utawa bear coklat, amarga bear polar mung ditemokake ing sisih lor Lingkaran Arktik.

Yen sampeyan nemoni bruwang ireng, mula sampeyan duwe kesempatan sing luwih becik kanggo nyingkiri ciloko utawa pati sing serius. Bears ireng luwih cilik tinimbang bear coklat lan, sanajan jenenge, duwe macem-macem warna. Yen sampeyan nemoni siji, sampeyan kudu nggawe awak paling gedhe, angkat tangan ing ndhuwur sirah lan rame. Kanca mlaku kudu nindakake perkara sing padha nalika bisa nyedhaki sampeyan. Iki bakal menehi ngarep sing medeni tangani bear lan muga-muga bisa nyebabake sampeyan mandheg banget. Nanging, iki dudu taktik sing ora bisa dibukak, lan sampeyan kudu nggawa semprotan bear ing papan sing gampang digayuh nalika mlebu ing negara bear, lan sungu hawa bisa migunani banget kanggo medeni bear ireng.

Yen sampeyan ngalami bear coklat, mula sampeyan kudu beda polahe. Sampeyan kudu alon-alon lan alon-alon nyedhaki semprotan bear nalika isih bisa ditindakake. Sawise sampeyan wis siyap digunakake, wiwiti adoh saka bear kanthi alon lan kontrol, gaweyan supaya ora ngagetake kewan kasebut, nalika ngomong kanthi swara sing tenang, tenang, lan nyenengake. Yen bear coklat diwiwiti, target semprotan bear ing ndhuwur endhas makhluk kasebut lan wenehi dosis semprotan sing luwih dawa.

Mangkene sawetara pandhuan babagan cara sampeyan bisa melawan nalika diserang kewan sing mbebayani

Hiu

Foto hiu

Kaya serangan kewan apa wae, luwih becik nyoba lan aja nganti ketemu karo hiu yen bisa. Iki bisa uga angel amarga angel banget nalika nglangi ing banyu. Nanging, yen ana sing katon, sampeyan kudu mlaku kanthi tenang nganti tekan pantai. Aja nglangi lan nyemprot kanthi ora sengaja, amarga kegiatan iki bakal narik kawigaten hiu. 

Yen sampeyan diserang hiu, disaranake sampeyan nyerang kanthi kuat kaya sing sampeyan bisa, nggunakake apa wae sing bisa digunakake minangka gaman, utawa nggunakake tinju lan sikil yen prelu. Sampeyan kudu target mata lan insang, amarga kalorone kalebu area sensitif kanggo hiu. Irung hiu uga dikatutake minangka papan sing ringkih sing bisa nyegah nyerang luwih lanjut.

Yen sampeyan cokotan, utawa mung krasa nglangi ing sikil, sampeyan kudu cepet-cepet metu saka banyu kanthi cepet lan tekan tekanan ing area getihen. Sampeyan banjur kudu nelpon layanan darurat lan njaluk pitulung medis kanthi cepet.

Nyokot ula

Foto ula

Sampeyan bisa uga angel nemokake ula, amarga cenderung ndhelik ing suket sing dhuwur, undergrowth, utawa ing celah cilik lan area sing ditutupi. Sampeyan uga bisa nemoni ula nalika nglewati banyu, tegese sampeyan ora ngerti yen sampeyan gigitan nganti kasep. Ing conto iki, sampeyan kudu mriksa apa-apa goresan kanggo mesthekake manawa ora gigitan ula.

Gigit ula bisa dingerteni dening sepasang tandha tusukan sing ana ing tatu kasebut. Tandha liyane kalebu abang lan abuh ing sadhuwure tusukan, nyeri parah, mual lan muntah, gangguan penglihatan, angel ambegan, mati rasa utawa sensasi kesemut ing perangan awak, lan nambah salivasi lan kringet.  

Yen sampeyan wis gigitan, coba tenang lan elinga warna lan bentuk ula yen bisa, amarga iki bakal bisa ngidentifikasi spesies lan perawatan sing cocog kanthi luwih cepet. Kajaba iku, korban sing luwih tenang lan luwih tenang isih tetep, suwe saya suwe racun nyebar ing awak. Sampeyan kudu nelpon layanan darurat sanalika bisa, lan korban cokotan lenggah utawa turu nalika njaga gigitan ing ngisor level jantung. Gigit kasebut kudu diresiki nganggo banyu sabun anget sanalika bisa lan ditutup nganggo klambi sing garing lan resik. 

Aja nyoba nyedhot racun. Iki bisa dadi luwih parah lan ngracuni wong liya. Luka kasebut kudu ditinggalake dhewe ing njaba cuci lan ganti klambi sing rinci ing ndhuwur. Sampeyan uga ora kudu ngombe omben-omben alkohol utawa kafein, lan nolak dorongan sing ditrapake es ing tatu.

Alligator

Foto alligator

Serangan Alligator tumrap manungsa arang banget, sampeyan bakal ngerti. Cara paling apik kanggo ngindhari buaya yaiku adoh saka kali lan papan sing subur ing panggonane. Yen sampeyan diserang ing banyu, buaya bisa uga nyoba nyakot sampeyan banjur muter ing banyu. Sampeyan ora kudu nyoba nolak gulung, amarga iki bisa nyebabake sampeyan mecah balung, utawa uga balung geger, supaya sampeyan entuk rahmat saka gator kasebut.

Nanging, sampeyan kudu terus adu omong kaya sing sampeyan bisa. Amarga manungsa dudu rebutan alami aligator, dheweke bakal asring ngeculake manungsa sing angel banget. Sampeyan kudu ngarahake mripat lan moncong yen bisa, nanging aja nyoba menehi cangkeme amarga kekuatan gigitane kuat banget lan usaha kasebut bakal muspra. Sampeyan uga ora nate main mati, amarga ora bakal duwe alesan supaya sampeyan bebas.

Yen sampeyan nemoni aligator ing darat, sampeyan kudu terus nyoba mlayu yen bisa. Nalika alligator bisa cepet mlayu kanthi cepet ing jarak sing adoh, mula ora bisa ngetrapake jangkah. Dadi, pilihan sampeyan paling apik yaiku jarak paling adoh antarane sampeyan lan gator.

Cougars

Foto cougar

Yen sampeyan nemokake cougar, sampeyan kudu tumindak kanthi cara sing padha kaya yen sampeyan nemokake bear ireng. Awak dhewe katon paling amba lan swara banter kanthi bengok utawa niup peluit utawa sungu hawa. Sampeyan kudu ngadhepi cougar, ora nolak sampeyan, nanging aja nganti kontak mata langsung amarga iki bisa ditafsirake minangka tumindak agresif lan bisa nyebabake cougar nyerang. 

Sampeyan ora kudu nyoba mlayu saka cougar, amarga bakal nyebabake naluri predatory kewan kasebut kanggo ngoyak mangsa. Cougars uga minangka makhluk sing cepet banget, mula upaya apa wae sing ngluwihi siji bakal muspra. Nanging, yen cougar nyoba nyerang sampeyan, sampeyan kudu nglawan kanthi cara apa wae. Pencet cougar kanthi nggunakake apa wae sing kudu sampeyan gunakake, utawa gunakake yen sampeyan kudu, amarga cougars ngerti yen bisa dicegah dening agresi. Sampeyan uga bisa nggunakake semprotan mrico utawa semprotan bear kanggo ngusir cougar sing agresif.

Wolves

Foto serigala

Serangan serigala tumrap manungsa iku kedadeyan langka, lan umume, mung kedadeyan yen serigala kasebut rapuh utawa yen wis biasa kanggo manungsa. Yen ora, biasane kedadeyan nalika serigala nyerang asu, sing dianggep minangka ancaman teritorial, lan pemilik nyoba melu-melu.

Yen sampeyan nemoni serigala, sampeyan kudu katon dawa lan gedhe, mundur alon-alon nalika njaga kontak mripat. Aja mundur saka serigala utawa mlayu, amarga iki bakal nyebabake naluri kewan kasebut kanggo nguber. Yen sampeyan duwe asu nalika nemoni serigala, nggawa kewan kewan sikil lan pasang ing antarane kewan loro kasebut. Iki kudu mungkasi pertemuan kasebut.

Yen serigala ora mundur lan nampilake tandha-tandha agresi, kayata barking, howling, nyekeli buntute, utawa ngunggahake hacke, sampeyan kudu nggawe swara luwih akeh lan mbuwang perkara kasebut. Muga-muga bisa nyegah serigala supaya bisa nyedhak banget. Nanging, yen nyerang sampeyan, sampeyan kudu nglawan kanthi agresif supaya nyerang sampeyan ora bisa ditindakake.

Pikiran pungkasan…

Nanging, luwih becik nyoba lan ngindhari kahanan iki sadurunge. Akeh serangan kewan ora sithik kanggo slamet kajaba ngarep-arep kewan kasebut dadi ora minat. Yen sampeyan metu ing alam bébas, adoh saka peradaban utawa layanan darurat, mula ora sethithik sing bisa ditindakake yen sampeyan gigitan, disuntak, utawa cilaka dening kewan liar sing agresif.

Mula, penting banget sampeyan manut saran saka para ahli satwa lokal utawa pejabat taman kanggo mesthekake yen sampeyan dilindhungi saka predator wilayah kasebut. Saran umum kanggo panjelajah alam yaiku lelungan kanthi klompok, supaya sampeyan ora bisa ditepungi minangka target sing gampang, lan tetep terus jejak. Iki penting ora mung kanggo nglindhungi urip dhewe, nanging uga kanggo nglindhungi habitat alam kanthi ngganggu supaya bisa. 

Sampeyan uga kudu ngerti manawa nggawa bocah menyang wilayah sing dikenal duwe kewan liar mbebayani bakal dadi target target amarga katon kurang lan kurang ngancam. 

Sampeyan bisa ndeleng saran lan riset lengkap kanthi ngeklik ing kene.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar