24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Konstitusi AS lan Proklamasi Kamardikan saiki duwe 'basa sing mbebayani'

Konstitusi AS lan Proklamasi Kamardikan saiki duwe 'basa sing mbebayani'
Konstitusi AS lan Proklamasi Kamardikan saiki duwe 'basa sing mbebayani'
ditulis dening Dmytro Makarov

Lunasi sing bener babagan politik ora nyisihake Konstitusi AS, Proklamasi Kamardikan lan RUU Hak.

Print Friendly, PDF & Email
  • Arsip Nasional AS menehi tandha Proklamasi Kamardikan lan Konstitusi AS kanthi label peringatan basa
  • Dokumen sejarah saiki dianggep kalebu "konten sing bisa mbebayani".
  • Arsip-arsip dijaluk menehi informasi babagan pangguna lan asal usul "konten sing mbebayani" kaya mangkene.

Tag "Tandha Bahasa Mbebayani" katon ing kaca situs web Arsip Nasional AS sing nampilake versi sing wis dipindai saka Proklamasi Kamardikan lan Konstitusi. Label peringatan 'basa mbebayani' uga ditampilake ing kaca kanthi teks sepuluh amandemen pisanan, sing dikenal minangka Bill of Rights.

Pisanan dipikirake para pengunjung situs web Arsip Nasional minangka lelucon utawa asil saka serangan peretas, nanging ora guyon babar pisan.

Link ing label ndadékaké menyang Administrasi Arsip lan Data Nasional (NARA) pratelan babagan "konten sing bisa mbebayani," sing dituduhake minangka nggambarake "rasis, seksis, bisa, misoginis / misogynoir, lan pendapat lan sikap xenophobic" utawa "diskriminatif utawa ngilangi macem-macem pandangan babagan seksualitas, jenis kelamin, agama, lan liya-liyane," kriteria

Arsip-arsip dijaluk ngandhani pangguna babagan anané lan asal usul "konten sing mbebayani" kasebut, nganyari deskripsi kanthi "istilah sing luwih hormat" lan nggawe "komitmen institusi kanggo keragaman, kesetaraan, kalebu, lan aksesibilitas."

Ora jelas nalika Konstitusi, Deklarasi Kamardikan lan RUU Hak ditandhani bisa mbebayani. Wulan Juli, nalika maca tradisional Pranyatan nalika mengeti diadopsi - Juli 4, 1776 - Radio Publik Nasional nambah pambocoran kanggo pisanan, ujar manawa "tembung ing dokumen kasebut beda-beda" sawise "demonstrasi musim panas pungkasan lan pamrentah nasional babagan balapan."

Iki minangka referensi kanggo demonstrasi Black Lives Matter sing diwiwiti wulan Mei 2020, sawise tiwase George Floyd ing Minnesota, kanthi cepet diwenehake dening kelompok aktivis kanggo rasisme institusi ing kepolisian lan kabeh sistem sosial lan politik AS. Demokrat Joe Biden lan Kamala Harris ndhukung para demonstran; ing wulan April, sawise pejabat polisi Minneapolis dihukum amarga merjaya Floyd, saiki Presiden Biden lan Wakil Presiden Harris menehi keputusan kasebut lan nuntut reformasi kanthi jeneng keadilan ras.

Ing pirang-pirang tweet ing wulan Juli, NPR ujar manawa Proklamasi Kamardikan ngemot "cacat lan kemunafikan sing wis kuat," nuduhake khusus "pitenah rasis nglawan Pribumi Amerika" - bisa uga nuduhake garis babagan "galak India tanpa belas kasihan" penjajah ngeluh babagan makutha Inggris.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asale saka Ukraina, urip ing Amerika Serikat meh 10 taun dadi mantan pengacara.

Ninggalake Komentar

3 Komentar

  • Aku bosen karo anti rasisme iki lan ora nggugah dheweke mikir negara kita rasis nanging ora lan dheweke mikir bisa mbedakake wong kulit putih lan ora bisa salah, aku lara lan bosen diarani rasis amarga ora nindakake kesalahan

  • Yo wis
    Plpl sing nangis kabeh "ala" iki yaiku sing nggunakake istilah, tag, kuotasi, lan liya-liyane ing saben dinten. Umat ​​liberal kiwa sing "boo-hoo" nangis "rasis" kanggo kabeh wong ing sekitare, nanging gagal ndeleng kaca pangilon lan ndeleng "para pemberontak" sejati sing nglarani negara kita lan, kanthi historis, "rasis" nyata. Deleng sejarah lan delengen yen dhemit nyebabake kahanan sing nggegirisi banget ing AS.

  • Kapan "ahli sihir" tangi lan mandheg nyoba nggawe sejarah maneh? Kesadaran lan pangakuan babagan "pelanggaran" sing kepungkur mung nyata lan uga ana regane nalika menilai maneh kesalahan sing kepungkur. Nanging, ora ana alesan kanggo pambusakan sejarah!