24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airport Argentina Breaking News aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News Mbangun maneh Keslametan Warta Pecah Arab Saudi Warta Breaking Afrika Selatan Pariwisata Perjalanan Plancongan | Tips Plancongan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UAE Maneka Warta

Kepiye cara maneh menyang Arab Saudi saka UEA, Afrika Selatan, Argentina?

Saudi ngangkat sawetara larangan lelungan
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kerajaan Arab Saudi sing sadurunge ditutup lan misterius saiki dadi negara paling ramah pariwisata ing saindenging jagad.
Negara kasebut dadi jajaran utama kepemimpinan pariwisata jagad.
Dina iki Menteri Dalam Negeri Saudi negesake manawa bakal mbukak Kerajaan maneh menyang tangga teparo, Uni Emirat Arab, menyang Afrika Selatan, lan Argentina.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Plancongan bakal diidini maneh antarane Kerajaan Arab Saudi lan Uni Emirat Arab, Afrika Selatan, lan Argentina wiwit dina Rebo, 8 September. Negara-negara kasebut mung dipindhah saka "dhaptar abang" Kerajaan Inggris.
  2. Keputusan kanggo ngilangi larangan lelungan kasebut adhedhasar evaluasi kahanan COVID-19 sing saiki ana ing Kerajaan, ujare Menteri.
  3. Menteri Dalam Negeri negesake manawa cara supaya infeksi COVID-19 ora nyebar yaiku terus nindakake langkah pencegahan, kayata nganggo topeng, jarak sosial, lan ngresiki.

Wiwit dina iki, Selasa, 7 September 2021, ana 138 kasus COVID-19 anyar lan 6 wong liyane sing tiwas amarga virus corona. Nganti saiki, 545,505 kasus kacarita lan 8,591 wong tiwas.

Apa sing ditindakake Kerajaan saiki

Saiki, Arab Saudi nyurung kampanye vaksinasi kanggo entuk kekebalan kawanan 70% populasi sing imunisasi kanthi lengkap. Nganti saiki, negara kasebut wis entuk 45% inokulasi lan 63% sing wis nampa dosis pertama. Pamrentah antisipasi entuk kekebalan kawanan ing wiwitan wulan November.

Saliyane program vaksinasi, negara kasebut uga wis nggawe pusat pengujian lan pusat perawatan, mbantu atusan ewu wong.

Mung sewulan setengah kepungkur

Ing pungkasan Juli 2021, Arab Saudi wis nemtokake larangan lelungan 3 taun kanggo warga negara dhewe yen nglanggar larangan sing wis ditemtokake lan lelungan menyang negara-negara sing duwe "dhaptar abang" Kerajaan. Saliyane larangan lelungan 3 taun, dendha abot bakal diwenehake nalika bali.

Kalebu ing dhaptar larangan perjalanan yaiku negara-negara sing diangkat sesuk - UEA, Afrika Selatan, lan Argentina.

Apa sing dibutuhake kanggo lelungan menyang Arab Saudi?

Ing tanggal 1 Agustus 2021, Saudi mbukak kanggo pengunjung internasional sing divaksinasi lelungan nganggo visa pariwisata. Pelancong uga kudu duwe asuransi COVID-19 nalika ana ing Kerajaan Inggris. Biaya asuransi iki bakal dilebokake ing ragad kanggo visa turis. Kanggo mriksa eligibility negara kanggo program eVisa kanthi mriksa dhaptar ing Kaca VisaSaudi. Kabeh negara sing ora kadhaptar uga bisa ndhaptar visa turis konsulat liwat Kedutaan Besar Arab Saudi sing paling cedhak liwat www.mofa.gov.sa

Kabeh pengunjung sing teka ing negara kasebut kanthi visa pariwisata sing valid kudu menehi bukti babagan 4 vaksin sing saiki diakoni: 2 dosis vaksin Oxford / Astra Zeneca, Pfizer / BioNTech utawa Moderna, utawa dosis siji saka vaksin sing diproduksi dening Johnson lan Johnson.

Tamu sing wis ngrampungake rong dosis vaksin Sinofarm utawa Sinovac bakal ditampa yen wis nampa dosis tambahan saka patang vaksin sing disetujoni ing Kerajaan kasebut.

Arab Saudi duwe mbukak portal web supaya para pengunjung ndhaptar status vaksinasi. Situs iki kasedhiya ing basa Arab lan Inggris.

Pelancong sing teka ing Arab Saudi uga kudu menehi tes PCR negatif sing dijupuk ora luwih saka 72 jam sadurunge budhal lan sertifikat vaksinasi kertas sing disetujoni, disertifikasi dening pejabat kesehatan resmi ing negara sing ngetokake sekuritas.

Ora ana syarat karantina kanggo para plancong sing divaksinasi menyang Saudi.

Kabeh wisatawan sing mlebu visa pariwisata sing diterbitake sadurunge kudu mbayar biaya tambahan SAR 40 ing bandara tekane kanggo nutupi asuransi kanggo biaya medis COVID-19 sing gegandhengan.

Pelancong disaranake mriksa syarat kemasukan saiki karo maskapai sing dipilih sadurunge tuku tiket.

Sapa sing isih ana ing "dhaptar abang?"

Mbukak 3 negara sing bakal dijupuk saka dhaptar sesuk, negara-negara ing ngisor iki sauntara ora bisa lelungan menyang Kerajaan:

- Afghanistan

- Brasil

- Mesir

- Ethiopia

- India

- Indonesia

- Libanon

- Pakistan

- Turki

- Vietnam

Kanggo informasi luwih lengkap, hubungi help.visitsaudi.com.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar