24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Meksiko Breaking News News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Gempa kuat 7.1 ing Acapulco, Meksiko dikategorikake Oranye, bisa uga ngancurake banget

ditulis dening Juergen T Steinmetz

A 7.1. Gempa sing cedhak karo Acapulco, kutha sing luwih saka 2 yuta bisa uga elek. Rong gempa 6.2 lan 7.1 diukur sajrone menit Selasa sore ing negara bagian Guerreo Meksiko.

Print Friendly, PDF & Email
  • Guerrero iku sawijining Negara ing pesisir Pasifik Meksiko. Kutha resor Acapulco, dununge ing teluk gedhe sing didhukung dening pegunungan dhuwur lan pegunungan Sierra Madre del Sur, misuwur kanthi hiburan wengi lan pantai sing apik ing sadawane Teluk Acapulco lan wilayah Acapulco Diamante.
  • Gempa bumi kuat 6.2 diukur jam 8.47 wengi, lan gempa bumi 7.1 menit maneh mengko, lan 7.4 gempa nggegirisi wilayah kasebut mengko. Luwih saka 2 yuta wong urip ing jarak 15 mil saka gempa kasebut.
  • Gempa kasebut dikategorikake dening Orange dening USGS lan diatur dadi 7.0 lan mengko bali menyang 7.1

Tandha oranye amarga korban jiwa lan kerugian ekonomi sing gegandhengan. Korban lan karusakan sing signifikan bisa uga ana lan bencana kasebut bisa uga nyebar. Tandha jeruk kepungkur mbutuhake tanggepan tingkat regional utawa nasional. Biasane kerusakan ing kategori iki bisa diramal antarane 100 Yuta nganti 1 Milyar USD, sing kurang saka 1% PDB Meksiko.

Yen sampeyan duwe kulawarga ing Acapulco, Morelos utawa Mexico City, priksa manawa prekara kasebut, iki lindhu ora guyon !!!

Tweet kanggo eTurboNews

Gempa jeruk diramal bisa nyebabake korban jiwa atusan utawa ewu.

Layanan Seismologis Nasional nganyari upgrade gempa bumi sing nyerang pesisir Pasifik Meksiko kanthi skala 7.1. Episentrum gempa kasebut cedhak karo resor Acapulco. Gempa kasebut nyebabake warga lan turis mlebu ing lurung-lurung lan ngoyok bangunan sing adoh banget nganti Kutha Mexico.

Ora akeh laporan sing teka saka Acapulco sing nuduhake kahanan sing durung mesthi.

Iki minangka perkiraan dening USGS

Umume, populasi ing wilayah iki manggon ing struktur sing kalebu campuran konstruksi rentan lan tahan gempa. Jinis bangunan sing rentan utamane yaiku tembok lumpur lan blok adobe kanthi konstruksi balok obligasi beton.

Gempa bumi pungkasan ing wilayah iki nyebabake bebaya sekunder kayata tsunami lan longsor sing bisa nyebabake kerugian.

Miturut USGS ora ana ancaman tsunami Pasifik amarga gempa iki. Peringatan tsunami dipicu dening panguwasa lokal kanggo Pesisir Pasifik Meksiko. Saiki, ora ana laporan babagan tsunami.

Saiki gempa iki ing Meksiko dirasakake kaya

  • kuwat banget kanthi 756,000+
  • Kuwat 379,000+
  • Moderate nganti 873.00+
  • Cahya nganti 22,985
  • Lemah nganti 25,754

Sampeyan isih wayahe ngandhani sepira kerusakan sing disebabake gempa iki.

Episentrum gempa kasebut ana 8 km sisih kidul wetan #Acapulco, Guerrero. Gagal listrik lan kebocoran gas dilaporake.

Ancaman Tsunami Wide Pasifik dievaluasi lan dibatalake.

Longsor ing wilayah kasebut bisa ditindakake, nanging kemungkinan mung kena pengaruh kanggo pedunung cilik.

Pengaruh ing populasi sing luwih gedhe ing wilayah Acapulco kemungkinan lan bakal dievaluasi.

Gempa kasebut ndadekake masarakat ing kutha Meksiko adoh banget mlaku ing dalan.

Miturut laporan lokal, gempa kasebut mung tekan 18 km saka kutha resor Acapulco lan duweni pengaruh sing gedhe.

Gempa kasebut bisa uga ngancurake, eTurboNews bakal ngetutake warta iki.

USGS ngirimake gempa kasebut 7.0 kuwat lan diukur jam 8.47 wengi wektu lokal ing Acapulco. utawa 1.47 am UTC tanggal 9 Sep

Lokasi: 16.950 ° N 99.788 ° W kanthi 12.6. ambane km.

Gempa bumi dirasakake nganti tekan Kutha Mexico.

eTurboNews sing maca ing Acapulco bisa ngubungi kita nganggo WhatsApp, Telpon, email ing https://travelnewsgroup.com/post/

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar