Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Pamrentah Industri Hospitality News Mbangun maneh Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Presiden Tanzania: Kampanye wisata nomer siji ing Afrika

Presiden Tanzania

Kampanye kanggo mbukak pariwisata Tanzania ing saindenging jagad, Presiden Tanzania Samia Suluhu Hassan lagi ngubengi sirkuit turis lor, nuntun njupuk film dokumenter ing situs-situs utama lan utama sing apik.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Film dokumenter kasebut bakal diluncurake ing Amerika Serikat sawise rampung, target kanggo pasar lan nampilake papan wisata turis Tanzania ing saindenging jagad.
  2. Presiden Samia ujar manawa dokumenter Royal Tour bakal nampilake macem-macem wisata, investasi, seni lan atraksi budaya sing kasedhiya lan katon ing Tanzania.
  3. Pemain utama ing industri pariwisata lan perhotelan seneng banget.

Sawise ngluncurake film dokumenter Royal Tour ing Pulo Spice Zanzibar pungkasan wulan Agustus, Presiden Tanzania nggawe ekspedisi syuting turis liyane ing kutha sejarah Bagamoyo ing pesisir Samudra Hindia. Kutha wisata sejarah Bagamoyo dununge 75 km saka Dar es Salaam, ibukutha komersial Tanzania.

Biyen dadi kutha perdagangan budak, Bagamoyo minangka titik mlebu pertama kanggo para misionaris Kristen saka Eropa udakara 150 taun kepungkur, nggawe kutha sejarah cilik iki dadi lawang iman Kristen ing Afrika Wétan lan Afrika Tengah.

Ing tanggal 4 Maret 1868, Bapak-bapak Roh Suci Katulik diwenehi sebidang tanah kanggo mbangun greja lan biara dening panguwasa lokal Bagamoyo kanthi printah saka Sultan Oman sing dadi panguwasa Zanzibar.

Misi Katulik pertama ing Afrika Wétan diadegake ing Bagamoyo sawise negosiasi sukses antara misionaris Kristen awal lan wakil Sultan Said El-Majid, Sultan Barghash. Kaloro pimpinan terkemuka kasebut minangka pamimpin jaman kepungkur ing Tanzania.

Misi Bagamoyo didegake ing taun 1870 kanggo omah-omah bocah sing diluwari saka perbudakan, nanging banjur dadi greja Katulik, sekolah, lokakarya sekolah teknik, lan proyek tani.

Lampu, Kamera, Tindakan!

Dokumenter pandhuan Presiden Samia Suluhu Hassan dijadwalake kanggo promosi situs wisata ing Tanzania menyang pamirsa global kanggo nambah kesadaran lelungan sawise ekonomi global dirusak kanthi parah amarga pandemi COVID-19.

"Apa sing daklakoni kanggo promosi negara kita Tanzania internasional. Kita bakal mbukak situs atraksi film. Potensi investor bakal bisa ndeleng kepiye sejatine Tanzania, area investasi, lan macem-macem papan atraksi, "tambah Samia.

Presiden Tanzania saiki nuntun kru film ing Ngorongoro Conservation Area Authority (NCAA) lan Taman Nasional Serengeti sawise nindakake perkara sing padha ing Gunung Kilimanjaro, gunung paling dhuwur ing Afrika.

Kaloro Ngorongoro lan Serengeti minangka taman margasatwa utama Tanzania sing narik ewonan turis regional lan internasional saben taun. Kaloro taman wisata utama kasebut dianggep minangka situs sing paling akeh dikunjungi ing Afrika Wétan, umume para turis safari satwa.

Wilayah Konservasi Ngorongoro dinyatakake minangka situs Warisan Dunia UNESCO ing taun 1979 amarga kondhang lan pengaruh global tumrap konservasi lan sejarah manungsa kaya sing ditulis dening macem-macem ilmuwan sawise antropolog terkenal Mary lan Louis Leakey nemokake tengkorak Early Man ing Olduvai Gorge.

Daya tarik utama Area Konservasi Ngorongoro yaiku keajaiban dunia sing misuwur - Kawah Ngorongoro. Iki minangka kalungan vulkanik sing paling gedhe sing durung kabakar lan ora rusak ing donya sing dibentuk ing antarane 2 lan 3 yuta taun kepungkur nalika gunungapi gedhe mbledhos lan ambruk dhewe. Kawah kasebut, sing saiki dadi hotspot wisata lan magnet kanggo turis kelas dunia, dianggep minangka papan perlindungan alam kanggo makhluk liar sing manggen ing sangisore tembok dhuwure 2000 kaki sing misahake karo wilayah konservasi liyane.

Taman Nasional Serengeti misuwur amarga konsentrasi margasatwa, sing paling apik yaiku Migrasi Wildebeest Agung ing dataran, ngirim luwih saka 2 yuta wildebeest menyang preinan alami ing Maasai Mara. Taman Nasional Serengeti kalebu taman safari paling tuwa ing Afrika kanthi konsentrasi kewan galak, umume mamalia gedhe Afrika.

Migrasi Agung arupa komplotan gedhe banget saka 2 nganti 3 yuta wildebeest, zebras, lan gazelles sing pindhah ing sirkuit 800 jam liwat ekosistem Serengeti lan Maasai Mara kanggo nggoleki ara-ara sing paling apik lan akses menyang banyu. Kewan-kewan iki diikuti karo singa lan predator liyane kanthi ewonan ewonan, lan dheweke ditunggu kanthi sabar dening baya ing Kali Mara lan Grumeti nalika komplotan ngetutake kompas batine.

Dikembangake kanthi hotel lan pondokan turis modern, Bagamoyo saiki dadi swarga plancongan ing pesisir Samodra India sawise Zanzibar, Malindi, lan Lamu.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar