24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Industri Hospitality News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Uganda Hydroamsams: Tekan Pariwisata Anyar

Bendungan Karuma
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Dewan Pariwisata Uganda (UTB) wis nggawe sektor tenaga kerja kanthi macem-macem usaha kanggo macem-macem produk pariwisata Uganda ngluwihi pariwisata adhedhasar satwa dominan kanthi mlebu Memorandum of Understanding (MOU) karo Uganda Electric Generation Company Limited (UEGCL) kanggo masehi Bendungan Daya Hydro Karuma 600MW lan Bendungan Daya Isro Hydro 183MW minangka produk pariwisata infrastruktur.

Print Friendly, PDF & Email
  1. UTB yaiku mbiyantu UEGL kanggo ngemas lan ngomersialake macem-macem proyek lan kegiatan sing direncanakake ing empangan listrik.
  2. Kegiatan lan produk wisata sing bakal dilebokake yaiku wisata tanduran, pelayaran prau, mancing olahraga, fasilitas perhotelan, lan souvenir.
  3. MOU sing ditandatangani tanggal 7 September 2021, ing Bendungan Isimba ndhukung dhukungan UEGCL kanggo nggunakke aset ing macem-macem portofolio bisnis lan ningkatake keberlanjutan dadi perhatian.

"MOU iki minangka wiwitan perjalanan penting kanggo Uganda. Yen diasilake, pangembangan sukses saka Proyek Tenaga Hydro Karuma lan Proyek Tenaga Hydro Isimba dadi situs pariwisata bakal luwih akeh nggawe portofolio pariwisata lan mulane, nyumbang kanggo tujuan inti yaiku nambah volume (angka) lan nilai (penghasilan) pariwisata menyang Uganda kanthi tambahan, rumah tangga Uganda lan mata pencaharian liwat nggawe lapangan kerja lan nambah penghasilan pajak, "ujare Lilly Ajarova, CEO Dewan Pariwisata Uganda, nalika ditandatangani. Dheweke matur nuwun marang manajemen UEGCL amarga wis kepincut pariwisata lan wis tekan UTB kanggo mbentuk kemitraan sing nambah nilai kasebut.

"Penganekaragaman lan promosi produk pariwisata ngluwihi pariwisata margasatwa kanggo kalebu ing antarane, religius, budaya, kuliner (pangan) lan saiki pariwisata infrastruktur, penting banget kanggo kita minangka sektor lan mesthi uga UTB. Pramila, ing Rencana Strategis 2020 / 21-2024 / 25, UTB wis prioritas kanggo kolaborasi karo para pemilik situs pariwisata, sektor swasta lan Departemen lan Agensi Kementerian liyane kanggo ngembangake lan ngemas macem-macem produk pariwisata kanggo nambah wektu tetep ing papan sing dituju , saengga nambah penghasilan pariwisata, "jarene Ajarova, utamane kanggo pasar domestik.

Dr Eng. Harrison Mutikanga, minangka wakil saka UEGCL, ujar manawa MOU selaras karo Rencana Strategis Lima Tahun (2018 -2023) UEGCL sing antara liya, fokus ing tujuan utama kanggo nambah portofolio bisnis.

Dheweke negesake manawa nggunakake aset PLTA minangka produk pariwisata bakal mbantu mbukak kunci infrastruktur potensial pariwisata ing Uganda. Iki didhasarake kasunyatan manawa stasiun PLTA duwe fitur unik ing permukaan lan lemah. "Minangka UEGCL, kita janji total komitmen kanggo kemitraan kasebut," ujare Mutikanga.

Pariwisata ing situs tenaga listrik listrik ora anyar amarga iki wis ditampilake ing situs tenaga listrik Three Gorges ing China, situs Livingstone ing Zambia, lan situs tenaga air terjun Niagara Falls ing Kanada.

Hubungan ing antarane rong sektor kasebut durung rosyel ing dasawarsa pertama abad kaping 21, nalika Pamrentah Uganda miwiti upaya agresif kanggo nambah tenaga listrik lan kapasitas energi negara kasebut sawise kekurangan kanggo memenuhi permintaan industri lan nambah populasi. Iki dadi biaya sing murah kanggo industri pariwisata amarga situs ikon ing kali Nil sing populer karo arung jeram lan kayak kelas dunia dikorbanake kanthi jeneng pangembangan.

Ing taun 2007, Bank Dunia wis mbiayai proyek Tenaga Tenaga Bujagali, nyebabake ngilangi jeram pertama kelas 5 ing Gugur Bujagali lan nggusur Oracle tradisional Air Terjun, Nabamba Budhagali.

Wilayah Kalagala Offset digawe, antarane Asosiasi Pembangunan Internasional (Bank Dunia) lan Pamrentah Uganda. Kesepakatan kasebut digawe kanggo nyuda kerusakan sing disebabake bendungan Bujagali lan negesake manawa wilayah sing disisihake ora bakal dibanjiri proyek hidro liyane. Nanging, ing 2013 pamrentah entuk dana tambahan saka Exim Bank of China kanggo ngrampungake pambangunan bendungan $ 570 yuta kasebut, lan ngrampungake kesepakatan kasebut.

Pancen, pembangkit listrik iku penting banget kanggo pembangunan lan industrialisasi negara kasebut, sanajan regane 0.191 sen per unit isih ana ing sangisore tekan padesan Uganda, amarga beban kasebut diwarisake kanggo rumah tangga. Sing nggawe masarakat yakin yaiku jembatan Isimba, sing dibangun minangka asil bendungan kasebut, paling ora nggampangake lelungan antarane distrik Kayunga lan Kamuli, ngganti feri mobil sing ora bisa dipercaya lan ningkatake perdagangan lan pariwisata.

Hilir, Bendungan Isimba sing mentas ditugasake ing Kali Nil tetep populer kanggo arung jeram putih lan kompetisi kelas internasional kalebu Festival Gaya Bebas Nile sing narik kawigaten para persaudaraan kayak saka Amerika Serikat, Rusia, lan Amerika Selatan uga Eropa, sing akeh wis latihan ing Kali Nil minangka persiyapan kanggo kompetisi arung jeram banyu putih ing donya.

Ketua Dewan UTB, terhormat Daudi Migereko, sing paling apik dadi Menteri Energi nalika puncak bendungan ing taun 2006, ujar nalika ditandatangani manawa MOU minangka bagean saka agenda kerjasama strategis UTB karo agensi lan organisasi publik, swasta, lan nirlaba utama sing kerja duwe pengaruh langsung marang pariwisata.

 Ing taun 2019, pamrentah nggawe rencana kanggo menehi sanksi kajian pambangunan bendungan 360 megawatt ing Taman Nasional Murchison Falls liwat M / S Bonang Energy and Power Ltd. saka Republik Afrika Selatan lan Norconsult lan Proyek Hydro Institute JSC, mung kanggo tekanan saka Asosiasi Operator Tur Uganda (AUTO) lan Masyarakat Sipil.

Muga-muga, overtake diplomatik UTB karo sektor energi bakal lunas, lan gencatan senjata sing ora tenang bakal tetep; jejak kertas ngandika liya.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

Ninggalake Komentar