24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah News wong Pengumuman Pers tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Penasihat Perjalanan AS minangka Wirang Internasional: Jaringan Pariwisata Dunia

Jaringan Pariwisata Dunia (WTM) diluncurake dening rebuilding.travel
ditulis dening Juergen T Steinmetz

COVID-19 wis ngowahi jagad. Iki uga kudu ngetrapake cara menehi peringatan lelungan. Amerika Serikat kudu dadi siji-sijine negara ing dunya sing nerusake wilayah dhewe kanthi ora ngelingake peringatan. AS uga kudu dadi siji-sijine negara ing saindenging jagad sing kalebu tetanggan sing grapyak dadi level paling dhuwur ing dhaptar "aja lelungan". Jaringan Pariwisata Dunia sing berbasis ing Hawaii nerbitake pratelan posisi sing meksa Amerika Serikat nggawe maneh cara peringatan lelungan.

Print Friendly, PDF & Email
  • Peringatan lelungan diterbitake dening pemerintah kanggo nglindhungi wargane saka kriminal, rajapati, lan perang.
  • Departemen Luar Negeri AS menehi peringatan lelungan kanggo warga AS, lan peringatan kasebut kena pengaruh tumrap para wisatawan, lelungan klompok, plancongan, lan konvensi.
  • Menentang peringatan lelungan bisa uga, kanggo agensi lelungan, jalur pelayaran, utawa rencana perencanaan, jalaran ekonomi utawa hukum sing parah.

The Jaringan Pariwisata Dunia (WTN) dina iki ngetokake pernyataan posisi kanggo nyengkuyung Departemen Luar Negeri AS lan Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC) AS kanggo nimbang ngganti cara penasehat pariwara kanggo warga AS sing lelungan menyang "negara manca" sing saiki diterbitake lan dikomunikasikan.

"COVID-19 wis ngowahi kabeh," ujare Ketua WTN Juergen Steinmetz. "Pancen ora bisa dipercaya nalika negara kaya Bahama utawa Yunani terdaftar ing kategori sing padha karo Afghanistan utawa Korea Lor. Iki isin lan meh ngguyu. "

WTN pengin ndeleng 3 level rating independen kanggo saben negara sing didhaptar ing dhaptar saran perjalanan dening Departemen Luar Negeri AS utawa CDC.

1. Rating adhedhasar masalah keamanan lan non-COVID.
2. Rating adhedhasar wisatawan COVID sing ora divaksinasi.
3. Rating adhedhasar lelungan sing divaksinasi COVID.

Jaringan Pariwisata Dunia meksa mbusak Guam, Puerto Rico, lan Kepulauan Virgin AS saka dhaptar "negara manca."

Guam, Puerto Rico, lan Kepulauan Virgin AS minangka wilayah AS lan dudu negara manca. Wong sing manggon ing kono warga AS. Dheweke kudu dianggep kaya negara AS liyane. Supaya Pamrentah AS nggolongake wilayah AS kanthi peringatan lelungan Level 4 sing ngisin-isini, ”ujare Steinmetz. "Aku nemokake diskriminasi iki ora sopan kanggo anggota layanan AS sing ditugasake ing Guam."

Sistem Departemen Luar Negeri AS ngakoni 4 level saran perjalanan:

  1. Ngleksanani Ati-ati Normal
  2. Olahraga nambah Ati-ati
  3. Coba Coba Plancongan
  4. Aja Plancong

Departemen Luar Negeri Amerika Serikat nerbitake Penasihat Perjalanan paling dhuwur tumrap negara-negara ing ngisor iki, kanthi ujar marang Warga AS: Aja lelungan menyang negara-negara sing kacathet:

  • Afghanistan
  • Algeria
  • Andorra
  • Antartika
  • Argentina
  • Aruba
  • Azerbaijan
  • Bahamas
  • Bangladesh
  • Belarus
  • Bhutan
  • Botswana
  • Brazil
  • Kepulauan Virgin Britania
  • Brunei
  • Burkina Faso
  • Burma (Myanmar)
  • Burundi
  • Republik Afrika Tengah
  • Kolombia
  • Costa Rica
  • Cuba
  • Curacao
  • Siprus
  • DR Kongo
  • Dominika
  • Eritrea
  • Estonia
  • Eswatini
  • Fiji
  • France
  • Guyana Prancis
  • Polynesia Prancis
  • India Kulon
  • Georgia
  • Yunani
  • Haiti
  • Iceland
  • Iran
  • Iraq
  • Ireland
  • Israel West Bank lan Gaza
  • Jamaika
  • Kazakhstan
  • Kiribati
  • Kosovo
  • Kuwait
  • Republik Kyrgyzstan
  • Laos
  • Libanon
  • Lesotho
  • Libya
  • Macau
  • Malaysia
  • Maldives
  • Mali
  • Kepulauan Marshall
  • Mongolia
  • Montenegro
  • Maroko
  • Nauru
  • Nepal
  • Nikaragua
  • Korea Utara
  • Makedonia Utara
  • Panama
  • Papua New Guinea
  • Portugal
  • Republik Kongo
  • Rusia
  • Saint Lucia
  • Samoa
  • Saudi Arabia
  • Seychelles
  • Sint Maarten
  • Sang Prabu Suleman Kapuloan
  • Somalia
  • Afrika Kidul
  • Sudan Kidul
  • Spanyol
  • Sri Lanka
  • Sudan
  • Suriname
  • Swiss
  • Tanjung
  • Tajikistan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Tonga
  • Tunisia
  • Turkey
  • Turkmenistan
  • Tuvalu
  • UK
  • Uzbekistan
  • Vanuatu
  • Venezuela
  • Yaman

Pusat Kontrol Penyakit AS nerbitake peringatan lelungan paling dhuwur tumrap negara "asing" ing ngisor iki, kanthi ujar:

Aja lelungan menyang tujuan kasebut. Yen sampeyan kudu lelungan menyang tujuan kasebut, priksa manawa sampeyan divaksinasi sadurunge lelungan.

Peringatan lelungan diterbitake paling abot - 1 nganti paling parah - 4. Rating 4 tegese bebaya gedhe, "aja lunga." Saiki, Departemen Luar Negeri ora mbedakake masalah kesehatan lan masalah perang lan keamanan.

Asring nggunakake pendekatan stroke wiyar, nggambar kabeh negara kanthi rating sing padha, mula nyebabake kesimpulan sing salah

Penasihat Departemen Luar Negeri saiki nggambar papan kaya Afghanistan utawa Korea Lor kanthi peringatan sing padha saiki kanggo negara-negara kalebu Bahama utawa Jamaika. Ekonomi ing Bahama lan Jamaika gumantung banget marang pengunjung AS.

Kajaba iku, Jaringan Pariwisata Dunia nemokake penasihat Perjalanan AS sing saiki diterbitake Guam Wilayah AS kaget, diskriminatif, lan mblusukake. "Departemen Luar Negeri AS lan CDC ora duwe wewenang menehi saran babagan lelungan utawa menehi saran babagan wilayah utawa negara AS liyane," ujare Mary Rhodes, Presiden Asosiasi Hotel & Restoran Guam.

COVID mbutuhake pendekatan anyar, lan kudu ana peringatan lelungan adhedhasar kriminal lan keamanan, lan peringatan kaping pindho kanggo COVID. Peringatan pungkasan iki kudu mbedakake vaksin saka sing durung divaksinasi lan nimbang kasedhiyan tes sing cepet lan ujian sing gampang ditindakake serologis nalika mlebu lan metu saka sawijining negara.

Penerbitan penasihat perjalanan sing jembar lan ora bisa dibedakake ora mung nyebabake kekacauan ekonomi nanging uga penurunan nilai peringatan lelungan, diskriminasi, lan masalah politik.

WTN ndhesek Departemen Luar Negeri AS lan Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit kanggo nggawe pendekatan sing luwih bernuansa lan makarya kanggo nggawe penentuan pariwara lelungan sing luwih canggih.

Pratelan Posisi WTN ditandatangani dening Presiden WTN Dr. Peter Tarlow.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

1 Komentar