24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah rapat News wong Mbangun maneh Warta Pecah Arab Saudi Spanyol Breaking News Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK

Benci UNWTO kanggo WTTC Klebu Foto Cinta sing Diupdate

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Julia Simpson, CEO anyar WTTC, lan Zurab Pololikashvili, Sekretaris Jenderal UNWTO, lagi seneng mangan ing London.

Iki minangka versi foto sing diunggahake dening penasihat UNWTO, Anita Mendiratta.

Sayange, iki dudu crita lengkap.

Kejiret ing perang kasebut yaiku Maribel Rodriguez, VP kanggo Dewan Pariwisata lan Pariwisata Dunia.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kanthi Arab Saudi ningkatake kemungkinan pamulihan pariwisata global sing dibiayai kanthi apik, kabijakan sing wis ditemtokake ora nggatekake sektor swasta lan ora ana koordinasi COVID-19 sing tepat wektu dening UNWTO ora bisa dilestarekake maneh.
  • Pucuking penolakan tumrap WTTC dening Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili, lair ing Ritz Carlton Hotel Riyadh, kudu diperbaiki kanthi cepet.
  • Konsultan lan penasihat paling dhuwur kanggo loro Sekretaris Jenderal UNWTO pungkasan, Anita Mendiratta, nylametake kanthi foto sing katon ora seneng banget sing dijupuk ing restoran mewah London.

Pariwisata ngalami krisis, lan kabeh pihak sing duwe kepentingan lan Pamrentahan kerja bareng minangka siji-sijine cara. UNWTO pancen istiméwa.

Persepsi iki kudu diganti karo Arab Saudi sing siyap muncul pimpinan ing kahanan iki lan menehi dhuwit, miliaran dolar sing dialokasikan kanggo siji wong sing mbantu ekonomi pariwisata global.

Kaya dene crita telik, UNWTO Zurab Pololikashvilli, dipandu dening penasihat utama, Anita Mendiratta, banjur tumindak. Zurab mesthi apik adhedhasar pamahaman. Nalika nggunakake jeneng apik CEO WTTC sing bakal ora sadar, mesin propaganda Zurab diuripake, lan dheweke dicekel.

Kelingan ta? Iki ing Mei 2017

Sekretaris Jenderal UNWTO, Taleb Rifai, wis ngucapake matur nuwun banget marang Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC) kanggo kemitraan sing kuat ing antarane kaloro organisasi kasebut. 

Sajrone nem taun kepungkur, UNWTO lan WTTC nggawe kemitraan sing kuat, nggabungake sektor publik lan swasta kanggo ningkatake pariwisata lan menehi prioritas sing paling penting.

Ing UNWTO lan WTTC Open Letter on Travel and Tourism Initiative sing diluncurake ing taun 2011, dhukungan ditampa saka 80 Kepala Negara lan Pamrentah ing saindenging jagad. Kanthi inisiatif kasebut, UNWTO lan WTTC tujuane kanggo ningkatake pentinge sektor pariwisata ing pangembangan inklusif sosial-ekonomi ing level paling dhuwur.

Kemitraan antarane UNWTO lan WTTC iki tetep kuwat nganti tanggal 31 Desember 2017. Ngerteni pentinge kemitraan publik-swasta ing sektor kasebut, penting kanggo Sekretaris Jenderal sing metu, Taleb Rifai, ngundang CEO WTTC sing mentas diangkat, Gloria Guevara, kanggo melu ing Majelis Umum UNWTO ing Chengdu, China, ing 2017.

CEO WTTC ing 2017, Gloria Guevara, dadi Menteri Pariwisata Meksiko ing 2011. Meksiko dadi negara pertama ing Februari 2011 kanthi Presiden Meksiko Calderon mlebu inisiatif pariwisata UNWTO / WTTC dipasang menyang 80 kepala negara ing saindenging jagad.

Menteri Pariwisata Meksiko, Gloria Guevara, sing asale saka industri swasta, jelas ngerti pentinge kalorone sektor (swasta & umum) bisa kerja sama.

Ora dingerteni ing 2017 manawa Sekretaris Jenderal UNWTO sing mentas dipilih, Zurab Pololikashvili, duwe rencana sing beda-beda, lan ora kalebu WTTC.

Kepiye UNWTO ganti sewengi ing tanggal 1 Januari 2018

Ing tanggal 1 Januari 2018, Zurab Pololikashvili dadi ketua UNWTO.
Telung taun mengko para ahli setuju, mesthine dheweke ora nate nindakake iki.

Sekretaris Jenderal UNWTO sing mlebu sadurunge kerja ing UNWTO njabat dadi Duta Besar ing Madrid kanggo negarane, Republik Georgia, ora duwe pengalaman ing sektor swasta lan pariwisata.

Kanthi Zurab dadi ketua UNWTO, IATA, ICAO, lan WTTC ilang jabatane.

Ing taun 2018 UMajelis Umum NWTO ing St. Petersburg, Rusia, Zurab ngilangi sebagian besar rencana kanggo WTTC kanggo melu agenda resmi lan nggawe CEO WTTC lungguh ing mburi ruangan.

Zurab gagal ndhesek acara lelungan Spanyol, FITUR, kanggo ora ngundang WTTC ing taun 2019.

Zurab pengin KTT Global WTTC wulan Mei 2021 ing Cancun gagal lan meksa Pamrentah Republik Dominika kanggo gawe jadwal acara UNWTO regional kanggo bentrokan karo tanggal KTT WTTC.

Ironis CEO WTTC Gloria Guevara ngundang Zurab kanggo rawuh lan pidato ing puncak kasebut, nanging, mesthine ora kedadeyan. Anggota WTTC nesu banget, lan tMenteri Pariwisata Republik Dominika njaluk ngapura lan nundha acara UNWTO.

Iki tanggal 27 Mei 2021, ing Riyadh, Arab Saudi

Ing upacara kanggo opening pusat regional UNWTO ing Riyadh, Arab Saudi, Sekretaris Jenderal UNWTO, Zurab Pololikashvili, gabung karo Putri Diraja Haifa Al-Saud, Wakil Menteri Pariwisata kanggo Strategi lan Investasi, lan Menteri Pariwisata Kerajaan, Mulia Ahmed Al Khateeb menyang mbukak kantor kanthi resmi.

Dheweke uga gabung karo Menteri Pariwisata saka Timur Tengah lan saka saben wilayah global liyane, uga para pimpinan saka sektor swasta.

Hon. Menteri Edmund Bartlett saka Jamaika lan Hon. Menteri Najib Balala nekani acara kasebut, nalika Zurab Pololikasvili nyebabake adegan sing disakseni ing lobi hotel Hotel Ritz Carlton bintang 5 ing Riyadh.

Napa Zurab ora sopan karo Maribel Rodriguez?

Zurab banter nuntut supaya ora ngundang WTTC saka nekani pambukaan Pusat Regional UNWTO ing Riyadh, Arab Saudi tanggal 26 Mei 2021

Akibate Wakil Presiden WTTC, Maribel Rodriguez, dijaluk dening penyelenggara supaya ora rawuh ing upacara kasebut. Ing sawijining wektu, Zurab ngancam bakal ninggalake acara kasebut kanthi delegasi 80 wong yen Maribel Rodriguez saka WTTC diidini.

Maribel Rodriguez kanthi resmi makili Gloria Guevara, CEO saka Dewan Wisata lan Pariwisata Dunia (WTTC). Dheweke mabur saka omah ing Madrid, Spanyol.

Makili anggota industri swasta paling gedhe ing saindenging jagad, WTTC nduweni peran penting kanggo nglambangake manawa sektor swasta lan publik industri lelungan nyambung.

Ora ana kepemimpinan dening UNWTO, WTTC bisa nggawa akeh pimpinan saka sektor publik kanggo rawuh ing rapat mingguan ing organisasi babagan pandemi COVID.

Maribel Rodriguez gabung karo WTTC ing 2014. Dheweke wis nggawe jaringan ekstensif ing sektor Pariwisata lan swasta industri Perjalanan lan Pariwisata, nglumpukake luwih saka 20 taun sales, pemasaran, komunikasi, lan pengalaman komersial ing Eropa lan Amerika Latin ing industri maskapai lan keramahan.

Dheweke dadi Direktur Komersial Eksekutif lan Anggota Dewan kanggo Travelodge Hotels Spanyol saka 2008 nganti 2014. 

Sadurunge, dheweke ngenteni 11 taun ing industri penerbangan, entuk pengalaman akeh ing kabeh aspek penerbangan komersial, ngatur sawetara operasi maskapai murah menyang pasar Eropa Selatan kanggo Virgin Express, Go-Fly, EasyJet, lan Ryanair. Dheweke uga kerja ing British Airways kanggo Spanyol, Portugal, lan Prancis. Maribel duwe MBA Eksekutif ing ICADE Business School, Gelar Psikologi Industri saka Universitas Salamanca, lan duwe Program Eksekutif Senior kanggo Plancongan & Pariwisata ing IESE & JSF. Dheweke lancar nganggo basa Inggris, Portugis, lan basa Prancis lan Walanda sing apik.

Maribel minangka warga Spanyol pisanan sing duwe jabatan eksekutif jinis iki ing Dewan Perjalanan lan Pariwisata Dunia.

Maribel ora pengin nambah kebingungan sing ana ing Hotel Ritz Carlton ing Riyadh. Dheweke ora pengin dadi bagian saka game panguwuh, lan dheweke ora pengin ngisin-isini host kasebut - Pamrentah Arab Saudi.

Sawise dikandhani yen dheweke wis ora disambut maneh, dheweke seneng karo fasilitas sing apik banget Ritz Carlton Riyadh hotel tinimbang. Dheweke isih menehi presentasi cekak sing mesthi direncanakake ing dina sabanjure.

Napa tweet propaganda Anita Mendiratta wingi iku penting?

Mesthine, diskusi dhuwit - uga ing UNWTO - lan dhuwit kanggo pariwisata teka saka Arab Saudi saiki.

Nalika mantan CEO WTTC Gloria Guevara saiki kerja ing Pamrentah Saudi Arabia, Zurab kudu ndandani kahanan sing disebabake ing Riyadh.

Penasihat paling dhuwur lan kanca cedhak khusus kanggo Sekretaris UNWTO Zurab Pololikashvili minangka konsultan Afrika Selatan (saiki lagi dununge ing London) Anita Mendiratta. Anita uga dadi penasihat utama Dr. Taleb Rifai, mantan Sekretaris Jenderal UNWTO.

Sauntara kuwi, Dr. Taleb Rifai keprungu ora ujar Zurab Pololikashvili kanggo umum.

Anita minangka wong sing kanthi tenang ngatur rapat ing antarane Zurab Pololikashvili lan Julia Simpson sawetara wulan kepungkur sadurunge Julia miwiti tugas ing WTTC.

Rapat iki ditindakake ing restoran mewah London ing wulan Mei sawise WTTC ngumumake janjian anggota Komite Eksekutif International Airlines Group (IAG), Julia Simpson, minangka Presiden lan CEO, wiwit tanggal 15 Agustus.

Julia durung kerja ing WTTC, nanging kanggo IAG, nalika ketemu karo Zurab. Dheweke uga durung menehi informasi babagan tugas anyar minangka CEO kanggo Dewan Pariwisata lan Pariwisata Dunia.

Mesthine, Julia ora ngerti babagan ketegangan antarane UNWTO lan WTTC lan foto kasebut dikunci dening Anita Mendiratta meh 4 wulan sadurunge Zurab lan Anita nate tweet - amarga alasan sing beda banget.

UNWTO upaya palsu kanggo ndandani hubungan karo WTTC

Nglirwakake komunikasi lan kegiatan sing wis ditemtokake pirang-pirang taun sadurunge ana ing pamrentahan UNWTO sadurunge, lan nyasarke masarakat nalika ngirim tweet iki nganggo foto lawas, dadi conto klasik babagan cara Sekretaris Jenderal ngapusi. Iki bisa dadi seger saka film James Bond.

Panulis iki nanggapi tweet sing dikirim dening Anita Mendiratta kanthi ujar:

Kanthi hormat Anita, iki minangka postingan propaganda sing murah.

Sawise adegan sing ditindakake Zurab ing Arab Saudi, jelas banget dheweke sengit karo WTTC lan rumangsa diancam amarga dheweke nindakake sesuatu sing substansial lan kalebu sektor publik. Apa aku kudu ngomong luwih akeh?

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar