24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pariwisata vaksin: Apa apik, ala utawa ora peduli?

Pariwisata vaksin: Apa apik, ala utawa ora peduli?
Pariwisata vaksin: Apa apik, ala utawa ora peduli?
ditulis dening Harry Johnson

Penundaan sing dawa utawa kekurangan vaksin COVID-19 ing sawetara negara nyebabake turis bisa plancong menyang tujuan liyane.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pariwisata vaksin nuwuhake pitakon babagan ketimpangan vaksin.
  • Pariwisata vaksin nambah pamisahan antarane wong sing sugih lan ora duwe hak istimewa.
  • Wong sing paling sugih ing negara mlarat bisa ngakses vaksin amarga bisa lelungan.

Pariwisata vaksin, ing saiki titik-titik wisata saiki nyedhiyakake vaksinasi COVID-19 nalika preinan kanggo narik kawigaten para pengunjung, yaiku pedhang bermata kaping pindho, amarga bisa mbantu restart lelungan, iki uga nimbulake ekuitas vaksin amarga bakal nambah pemisahan antarane wong sugih lan kurang nduwe hak istimewa.

Survei konsumen Industri Q2 2021 nemokake manawa mung 6% responden global ora prihatin karo pengaruh COVID-19. Sisa 94% 'prihatin', 'rada' utawa 'cukup' prihatin. Amarga kuwatir banget, kesempatan kanggo divaksinasi ditindakake dening akeh wong. Penundaan sing dawa utawa kekurangan vaksin COVID-19 ing sawetara negara nyebabake turis bisa plancong menyang tujuan liyane. 

Wong sing paling sugih ing negara mlarat saiki bakal bisa ngakses vaksin luwih dhisik amarga bisa lelungan. Iki ngasilake argumen manawa negara-negara sing promosi pariwisata vaksin bisa nyumbang dosis vaksin sing berlebihan tinimbang menehi akses menyang turis sing sugih.

Mesthi US negara, Rusia, Maladewa, lan Indonesia minangka sawetara tujuan sing saiki menehi vaksinasi kanggo turis. Sawetara agensi perjalanan nggunakake kesempatan kanggo promosi paket tur vaksin minangka cara kanggo nambah penghasilan. Ing Rusia, contone, telung minggu pariwisata vaksin paket regane antara US $ 1,500 nganti US $ 2,500, ora kalebu rega tiket pesawat, kalebu vaksinasi. Nanging, kanthi akeh tujuan ing saindenging jagad sing isih gelut karo pasokan vaksin sing sithik, iki nambahake ekuitas vaksin.

Miturut data paling anyar, Republik Demokratik Kongo ngatur 3.5 vaksinasi saben 1,000 wong ing tanggal 25 Agustus 2021. Yen dibandhingake, AS wis ngatur 1,115 dosis vaksin kanggo 1,000 wong ing tanggal sing padha. Cuplikan iki wis ana kesenjangan sing beda ing antarane macem-macem negara, lan akeh sing ditinggalake.

Salah sawijining pariwisata vaksin sing positif yaiku bisa nyebabake restart lelungan sawise pandemi COVID-19 nggawe sektor kasebut mandheg. Departure internasional global mudhun -72.5% taun-taun (YoY) lan lelungan domestik -50.8% YoY, miturut data paling anyar. Iki nuduhake efek parah saka pandemi lan kenapa tujuan ing saindenging jagad kepengin banget miwiti maneh lelungan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar