24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News wong Warta Breaking Qatar Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Penerbangan penumpang internasional sing pertama mabur metu saka bandara Kabul

Penerbangan penumpang internasional sing pertama mangkat saka bandara Kabul
Penerbangan penumpang internasional sing pertama mangkat saka bandara Kabul
ditulis dening Harry Johnson

Tim teknis Qatari lan Turki wis mbantu mulihake operasi ing bandara, sing rusak nalika evakuasi kacau puluhan ewu wong kanggo nemoni tenggat penarikan pasukan AS tanggal 31 Agustus.

Print Friendly, PDF & Email
  • Qatar Airways mabur penumpang internasional metu saka Bandara Kabul.
  • Pejabat Qatar nganggep Bandara Kabul operasional.
  • Taliban ngidini wong asing ninggalake Afghanistan kanthi penerbangan komersial.

Kanthi pejabat Qatar utama sing ngumumake manawa bandara Kabul "siyap lan aktif," pesawat penumpang internasional pertama wis mangkat saka Bandara Internasional Hamid Karzai dina iki.

Iki minangka penerbangan komersial pertama sing mangkat saka HKIA wiwit negara-negara Kulon mungkasi penerbangan evakuasi saka Afghanistan seminggu setengah kepungkur.

Miturut Mutlaq al-Qahtani, utusan khusus Qatar menyang Afghanistan, sing ngomong saka tarmac dina iki, bandara wis "udakara 90% siap operasi," nanging pambukaan kasebut direncanakake kanthi bertahap.

"Iki minangka sejarah ing sejarah Afghanistan amarga bandara Kabul wis operasional lengkap. Kita wis ngadhepi tantangan gedhe… nanging saiki kita bisa ujar manawa bandara kasebut cocog kanggo navigasi, ”ujare al-Qahtani.

The Qatar Airways pesawat wis teka ing Bandara Kabul sadurunge dina Kemis nggawa pitulung. Mangkat menyang Doha, Qatar karo penumpang, kalebu klompok manca negara sing akeh.

"Sebut wae sing sampeyan karepake, charter utawa penerbangan komersial, kabeh duwe tiket lan tiket mlebu," ujare al-Qahtani, tegese iki pancen penerbangan biasa. Dheweke ujar manawa penerbangan liyane bakal diwiwiti dina Jumuah. "Muga-muga, urip dadi normal ing Afghanistan," ujare.

Pejabat Qatar sadurunge ujar manawa pamrentah Taliban Afghanistan bakal ngidini antara 100 nganti 150 wong Kulon, kalebu wong Amerika, bisa mabur metu saka Kabul ing sawetara jam mbesuk.

Tim teknis Qatari lan Turki wis mbantu mulihake operasi ing bandara, sing rusak nalika evakuasi kacau puluhan ewu wong kanggo nemoni tenggat penarikan pasukan AS tanggal 31 Agustus.

Juru bicara Taliban, Zabihullah Mujahid, matur nuwun banget marang Qatar amarga wis mbantu bandara kasebut dadi operasional lan bantuan kamanungsan menyang Afghanistan.

"Ing wektu sing cedhak, bandara bakal siyap kanggo kabeh jinis penerbangan kalebu penerbangan komersial," ujare, ngadeg ing jejere pejabat Qatar ing tarmac bandara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar