24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Industri Hospitality Hotel & Resor Mexico Breaking News News Resorts Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Topan Olaf mandhegani Meksiko

Topan Olaf tekane-perumpamaan duweni saka The Weather Channel
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Topan Olaf nggawa angin gedhe lan udan deres menyang semenanjung Baja California, Meksiko ing bengi iki, lan resort kasebut subur ing wilayah kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Miturut Pusat Topan Nasional AS, angin topan badai yaiku 105 mil saben jam lan udan deres nganti 15 inci bisa tahan sewengi.
  2. Topan Olaf diarepake bakal mangulon-mangulon lan bisa nguatake sadurunge tekan garis pantai.
  3. Pelabuhan ditutup sementara lan papan perlindungan mbukak. Bisnis wis munggah ing windows amarga ana sing ngenteni antri kanggo tuku bahan bakar lan suplai ing supermarket.

Dadi, yen COVID-19 wis nindakake salah sawijining perkara sing apik, mula akeh resort sing duwe tamu kurang saka 40% ing papan sing dituju, sing bakal papan perlindungan.

Miturut Pusat Topan Nasional AS, angin topan 105 mil saben jam lan udan deres nganti 15 inci bisa tahan sewengi bisa nyebabake banjir bandhang lan lumpur.

Pelabuhan ditutup sementara lan papan perlindungan mbukak. Bisnis wis munggah ing windows amarga ana sing ngenteni antri kanggo tuku bahan bakar lan suplai ing supermarket.

Presiden Asosiasi Hotel Los Cabos, Lilzi Orci, ujar manawa 37 penerbangan maskapai domestik lan internasional dibatalake, lan dheweke ngira 20,000 turis asing ana ing wilayah kasebut.

Nalika wengi bengi, Topan Olaf diarepake bakal mangulon mangulon-mangulon lan bisa nguatake sadurunge tekan garis pantai.

Miturut Pusat Badai Nasional, Olaf diprakirake bakal pindhah cedhak utawa liwat bagean kidul Baja California Sur bengi iki lan dina Jumuah. Kondisi badai diwiwiti ing bagean kidul wilayah peringatan topan bengi iki lan bakal nyebar ngalor nganti Jumuah.

Udan deres sing ana gandhengane karo Olaf dikarepake ing bagean kidul Baja California Sur nganti dina Jumuah. Iki bakal nyebabake ancaman banjir bandhang lan lumpur sing bisa ngancam nyawa.

Tweeted @MrsAmericaUSA:

"Badai Olaf mesthi saya kuat, ombak nabrak cedhak karo @MontageLosCabos. Olaf swells lan angin saya gedhe. ”

UPDATE anyar

Nganyari paling anyar ing situs lembaga pemerintah Administrasi Laut lan Atmosfer Nasional ujar:

Citra saka radar Meksiko ing Cabo San Lucas, bebarengan karo citra satelit, nuduhake manawa mripat Olaf arep mlebu ing cedhak San Jose del Cabo, lan kahanan angin topan ing tlapukan sisih Lor-kulon wis sumebar ing daratan.

Pucuk cloud eyewall wis adhem sajrone sawetara jam kepungkur, lan perkiraan intensitas objektif saka teknik CIMSS ADT wis nambah dadi 90 kt. Adhedhasar iki lan paningkatan organisasi eyewall ing citra radar Cabo, intensitas awal ditambah dadi 85 kt.

@iCyclone Tweet:

"… Udakara jam 7:40 sore ing San Jose del Cabo, nalika wiwit rip banget, nanging sadurunge listrik mati."

Gerakan awal yaiku 325/10. Olaf kudu terus obah mangulon mangulon-mangulon mangetan 12-24 jam sabanjure, kanthi pusat obah cedhak utawa liwat bagean kidul semenanjung Baja California sajrone wektu iki. Sawise iku, jembatan tingkat tengah sing mangulon mangulon saka Amerika Serikat kidul kulon kudu nyebabake Olaf mangulon, lan iki kudu diterusake gerakan kidul mangulon amarga siklon sing ringkih dadi pengaruh saka aliran timur laut tingkat ngisor.

Pandhuan ramalan wis suwe diganti wiwit penasehat sadurunge, lan trek ramalan anyar mung duwe pangaturan suntingan saka ramalan sadurunge.

Pengarepan sing saya suwe saya suwe sajrone 24 jam pisanan nalika Olaf sesambungan karo semenanjung Baja California. Nalika siklon kasebut mangulon mangulon sawise 24 jam, kudu pindhah liwat banyu sing adhem lan dadi massa udhara sing luwih garing. Kombinasi iki bisa nyebabake konveksi bosok, kanthi sistem dadi low post-tropical kanthi 60 jam lan sisa sisa 72 jam. Prakiraan intensitas anyar duwe sawetara suntingan saka ramalan sadurunge, lan ana ing tengah amplop pedoman intensitas.

Meksiko saiki ngalami kasar. Mung 2 dina kepungkur, a 7.1 gempa bumi nyerang Acapulco.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar