24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Pamrentah Warta Breaking Guinea Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Guinea dipecat saka Uni Afrika amarga kudeta militer

Guinea nolak saka Uni Afrika
Guinea nolak saka Uni Afrika
ditulis dening Harry S. Johnson

Uni Afrika negesake para pimpinan kudeta kanggo njamin keamanan presiden sing dicopot lan liyane sing wis dicekel.

Print Friendly, PDF & Email
  • Uni Afrika nolak anggota Guinea.
  • Republik Guinea digantung saka kabeh lembaga sing njupuk keputusan AU.
  • AU nundha keanggotaan Guinea sawise kudeta militer Minggu kepungkur.

Departemen Perdamaian dan Keamanan Politik Uni Afrika ngumumake ing akun Twitter dina iki yen organisasi kasebut nundha anggota Guinea ing dina Jumuah, amarga kudeta militer ing negara kasebut.

"Dewan <…> mutusake kanggo nundha Republik Guinea saka kabeh kegiatan AU / badan pengambilan keputusan," ing Uni Afrika pesen diwaca.

Blok regional 15 negara kasebut nundha Guinea sawise dina Minggu kudeta militer dipimpin dening Kol. Mamady Doumbouya. Tanggal 5 September, Kolonel Mamady Doumbouya, komandan unit elit pasukan khusus Guinea, ngumumake penahanan Presiden Alpha Conde, sing wis jabatan wiwit 2010.

Pemberontak nggawe komite nasional kanggo konsolidasi lan pembangunan Guinea, mbatalake konstitusi, mbubarake pamrentah lan parlemen negara kasebut, nunjuk gubernur militer, lan ngetrapake kurfew.

Junta uga mrentah bank sentral kanggo beku kabeh akun pamrentah kanggo ngamanake aset negara lan "ngreksa kepentingan negara."

Uni Afrika negesake para pimpinan kudeta kanggo njamin keamanan presiden sing dicopot lan liyane sing wis dicekel. Conde tetep ditahan ing junta, sing mung ujar manawa dheweke ana ing lokasi sing aman kanthi akses menyang perawatan medis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.

Ninggalake Komentar