24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Asosiasi Warta aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Italia Breaking News News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

UE negesake supaya ora nglanggar hak pekerja Alitalia

UE negesake supaya ora nglanggar hak pekerja Alitalia
UE negesake supaya ora nglanggar hak pekerja Alitalia
ditulis dening Harry S. Johnson

ETF ngutuk banget manawa Komisi Eropa gagal menehi pertimbangan marang hak-hak legal para pekerja ing Pilar Eropa kanggo Hak-Hak Sosial.

Print Friendly, PDF & Email
  • ITA menehi lampu ijo kanggo njupuk bagean saka operasi Alitalia.
  • Keputusan kasebut minangka pelanggaran parah babagan pengaturan penawaran kolektif sing ana, ujare serikat pekerja.
  • Keputusan Komisi kasebut langsung nyebabake nyawa luwih saka 11,000 wong.

Federasi Pekerja Transportasi Eropa mengutuk kesimpulan sing diumumake dina iki dening Komisi Eropa babagan kasus Alitalia / Italia Trasporto Aereo SpA (ITA) sing menehi lampu hijau kanggo perusahaan anyar, ITA, kanggo njupuk bagean saka operasi Alitalia.

Kita kaget banget yen Komisi Eropa bisa kanthi gampang lan tanpa nimbang-nimbang hak pekerja njupuk keputusan kaya ngono. Miturut pendapat kita, iki minangka pukulan abot lan nglanggar pengaturan penawaran kolektif sing sah ing Italia, nggawe upaya keras para serikat kerja lan perusahaan ing negosiasi kontrak kerja anyar. Nanging, posisi EC saiki nggawe kontrak tenaga kerja sing anyar lan bisa uga ora ngepenakke. Komisi kasebut jelas-jelas nggawe efektivitas biaya lan nggunakake biaya penerbangan berkelanjutan, utamane penerbangan sing bisa ditrapake kanthi sosial.

Livia Spera, Sekretaris Jenderal ETF ngumumake:

Iki minangka tamparan kanggo para pekerja Alitalia, kulawarga lan serikat kerja. Keputusan Komisi kasebut langsung nyebabake nyawane luwih saka 11,000 wong lan kulawargane lan nggunakake retorika kaya ngono, bisa uga nyerang rasa kuwatir. Minangka solidaritas karo kolega sing saiki demonstrasi nglawan pendekatan sing ora adil lan ora aman iki, aku njaluk Komisi Eropa mundur saka pernyataan kasebut lan mikir maneh tujuan persetujuan pitulung negara iki, sing ora ndhukung industri penerbangan berkelanjutan, lan ora ndhukung warga Eropa.

Kajaba iku, ETF ngutuk banget manawa Komisi Eropa gagal menehi pertimbangan marang hak-hak legal para pekerja ing Pilar Eropa kanggo Hak-Hak Sosial, kalebu nanging ora diwatesi karo prinsip kerja lan dialog sosial sing aman lan bisa adaptasi. Kajaba iku, ETF narik kawigaten kasunyatan manawa EC kanthi sadar ora ngupayakake upaya nglindhungi kontrak tenaga kerja para pekerja sing bakal dipekerjakake dening operator anyar, ITA.

ETF ndhukung kabeh pekerja Italia Alitalia sing mogok saiki, ing upaya mbukak maneh negosiasi karo perusahaan anyar, ITA. Iki kudu ditindakake kanthi ngajeni hukum Italia, lan ngakoni hak nyang-nyangan kolektif ing level nasional.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson wis kerja ing industri plancongan suwene 20 taun. Dheweke miwiti karir lelungan minangka pramugari ing Alitalia, lan dina iki, dheweke kerja ing TravelNewsGroup minangka editor sajrone 8 taun kepungkur. Harry minangka plancongan sing seneng banget.

Ninggalake Komentar