24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Industri Hospitality News Keslametan Warta Breaking Taiwan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Taiwan Nggayuh Tekanane Topan Chanthu

Pelabuhan Nanfang'ao rame karo prau - foto saka CNA
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Topan Super - Chanthu - arep menehi pituduh menyang Taiwan lan samesthine bakal langsung tekan Taipei sesuk, Sabtu, 11 September 2021.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Topan Super saiki duwe angin maksimum maksimum 180 mph dadi badai kategori 5.
  2. Jalur Chanthu nuntun langsung menyang Taiwan lan kutha Taipei.
  3. Topan Atlhough umume kanggo negara iki, samesthine badai iki bakal nggawa angin lan udan sing deres, nyebabake banjir lan kemungkinan longsor.

Chanthu kuat banget kanthi angin maksimum 180 mph, dadi badai kategori 5 sing mbebayani. Meterologis kanthi ati-ati nonton Topan Super Chanthu, amarga ora mung ilang kekuwatan sajrone sawetara dina kepungkur, nanging sejatine saya kuat.

Prakiraan ramalan manawa Chanthu bakal ringkih dadi badai kategori 4 sadurunge tiba ing Taiwan kidul. Badai kategori 4. Nalika badai liwat ing cedhak kutha Taipei, diramal bakal mudhun dadi badai kategori 2.

Topan Super Chanthu bakal nggawa angin gedhe lan udan deres ing kabeh kategori, saka 5 nganti 2. Topan minangka bagean saka norma ing Taiwan, nanging, Chanthu njupuk dalan sing ora biasa sing njupuk wilayah kasebut kanthi kemungkinan kemungkinan akeh karusakan Hujan deres bisa nyebabake banjir lan kemungkinan longsor.

Suwene mung 2 dina, angin banter mundhak 130 mph. Mung 5 badai liyane sing nyathet intensifikasi sing cepet banget, mula mung depresi menyang badai kategori 5 ing wektu sing cendhak, ujare Sam Lillo, meteorologis Administrasi Laut lan Atmosfer Nasional (NOAA).

Miturut Pusat Topan Nasional AS, intensifikasi sing cepet ditemtokake kena angin maksimal maksimal paling ora 35 mil per jam sajrone 24 jam. Sawetara bahan utama kanggo nambah intensitas siklon tropis kalebu suhu permukaan laut sing dhuwur, isi panas laut sing akeh (ukuran suhu banyu ing sangisore permukaan), lan gunting angin vertikal sing sithik.

Banyu sing anget bisa digandhengake kanthi hawa panas sing asor, lan kalorone nyedhiyakake energi lan kelembapan sing penting kanggo angin topan. Gunting angin vertikal minangka bedane ing kacepetan lan arah angin tingkat ngisor lan level ndhuwur. Gunting rambut sing dhuwur nyuwek angin topan sing kuwat lan ringkih, nalika gunting kurang bisa nggawe badai bisa tuwuh.

Biro Cuaca Pusat (CWB) prédhiksi manawa badai kasebut nutup ing Taiwan, pinggiran kasebut bakal mulai nyebabake negara kasebut dina Jumuah sore, nggawa udan ing Taiwan sisih wétan. Hujan lan angin bakal saya gedhe ing dina Setu, yen ana udan deres ing Taiwan sisih wétan, Kutha Keelung, lan Semenanjung Hengchun. Ing Wong Taiwan siyap-siyap kanthi siyap-siyap, kanthi bisnis lan sekolah dipateni kanggo antisipasi tekane badai.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar