24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Hotel & Resor News wong News Wire Plancongan Kabar Breaking Uganda Maneka Warta

Kanthi BMK, Dunia Pariwisata Afrika Kalah Raksasa

Dr.BulaimuMuwanga Kibirige, uga dikenal kanthi jeneng BMK  
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nyatane, kita kagungane Allah lan bakal bali menyang Allah minangka pesen nalika Presiden Jenderal Uganda Yoweri TK Museveni ngakoni sumbangan luar biasa Dr. Bulaimu Muwanga Kibirige, uga dikenal kanthi jeneng BMK. Dheweke nggawe kekayaan kanggo Afrika lan industri wisata lan pariwisata. BMK tilar donya ing rumah sakit Nairobi nilaraken garwa lan 18 anak.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pengusaha Uganda lan mogul perhotelan sing kondhang, Dr. BulaimuMuwanga Kibirige, uga dikenal kanthi jeneng BMK, tilar donya ing esuk tanggal 10 September 2021 ing Rumah Sakit Nairobi sawise perang dawa karo kanker prostat sing pisanan didiagnosis ing 2015.
  • Lair tanggal 2 Oktober 1953, BMK minangka wong sing mandhiri, mandhiri, mandheg saka bocah cilik sing sekolah sawise sekolah dhasar sekolah dhasar kanggo dagang kopi bareng karo almarhum bapakne lan mentor almarhum Haji Ali Kibirige dadi salah sawijine pengusaha paling sugih lan paling apik ing negara kasebut lan liya-liyane.
  • Dheweke dadi ketua perusahaan perusahaan BMK lan wirausahawan pemenang penghargaan kanthi salah sawijining rantai lan merek hotel sing paling misuwur ing wilayah kasebut, kalebu Hotel Africa 233-bintang kanthi ruangan 4 sing dadi papan sing disenengi kanggo rapat lan lokakarya ing kutha Kampala sing gumunggung pusat konvensi kanthi kapasitas lenggahan 3,500 delegasi lan apartemen BMK.

Klompok perhotelan kasebut uga duwe investasi ing Moroto ing Timur Laut Uganda lan Hotel Africana Lusaka Zambia.

BMK uga nandur modal ing real estate, peralatan konstruksi, distribusi motor, lan biro devisa ing Uganda, Kenya, Tanzania, Dubai, Rwanda, Jepang, lan Zambia.

BMK uga ngedegake kulo Boda Boda - istilah sing mlebu kamus Inggris Inggris sing tegese "sepeda utawa motor sing digunakake minangka taksi kanggo nggawa penumpang utawa barang."

Dheweke uga dadi Meja Putaran Investor Presiden (PIRT), forum eksklusif kanggo para pelaku bisnis terkemuka sing dipimpin dening HE Presiden, sing menehi saran marang pamrentah babagan carane nambah iklim investasi ing negara kasebut.

Portofolio liyane sing diwenehake kalebu mantan Anggota Dewan lan Ketua Bab Uganda saka Asosiasi Amerika Utara Uganda (UNAA) lan Ketua Dana Penyelamat Sel Sickle-Uganda-Amerika.

Dheweke dianugerahi gelar doktor falsafah ing Ilmu Kamanungsan ing United Grgraduate College and Seminary.

Crita BMK paling apik dicritakake ing bukune "Kisahku Mbangun Rejeki ing Afrika."

Diluncurake ing wulan Maret 2021 nalika lagi lara, nyritakake kepiye sanajan alangan urip, dheweke bisa ngasilake lan ngasilake akeh dhuwit ing Afrika.

Ing taun 1982, sajrone perjalanan bisnis sing bakal dadi prawan ing Jepang, pengusaha BMK ngemot tas tas kanthi US $ 52,000 lan numpak pesawat liwat Hong Kong. Ing Hong Kong, dheweke kudu ngganti penerbangan kanggo final ing perjalanan.

Nalika ana ing antrean ing konter check in bandara, dheweke ngeculake koper nalika nunggu waktune kanggo entuk pass boarding.

Maling nyekel koper lan mlayu sakcekate. BMK nyuworo weker kaya sing bisa, nanging ora bisa nyegah maling nalika dheweke ngilang menyang bandara sing rame.

Kabeh dhuwit wis ilang. Paspor uga, lan dheweke ora bisa nerusake menyang Jepang. Dheweke bakal diusir bali menyang Uganda, sing mesthi dikunjara utawa dipateni.

Dheweke wis mlayu lan miwiti urip ing pembuangan ing Nairobi amarga dicurigai nindakake kegiatan subversif amarga kekayaan.

BMK nyritakake babagan urip bareng karo kulawargane, nggawe bisnis ing pirang-pirang negara, lan momen sing paling nyenengake sajrone urip - rencana kanggo Grup BMK lan apa sing dipikirake sapa wae sing kepengin nggawe kekayaan sajrone 40 taun mbesuk. nindakake

Ngrameke tlaga BMK, Presiden Umum Uganda Yoweri TK Museveni ujar: "Aku commiserate karo kulawarga Dr.Hajji Bulaimu Muwanga Kibirige (BMK), sederek, rekan bisnis, lan pengin.

“Dr. Bulaimu bakal dikenang ing salawas-lawase amarga menehi kontribusi hebat kanggo mbangun kekayaan ing Uganda lan Afrika. ”

"Muga-muga jiwane tetep tentrem," ujare Sekretaris Tetep Menteri Margasatwa lan Antiquities Pariwisata, Doreen Katusime.

"Pemergian Dr. Bulaimu Kibirige dadi kapitunan industri Pariwisata lan perhotelan.  

"Dheweke dadi pimpinan sing luar biasa lan wong sing duwe kualitas lan pengaruh gedhe.

"Minangka raksasa industri, dheweke dadi inspirasi gedhe kanggo akeh wong.

"BMK bakal mesthi dihormati lan dihormati amarga prestasine sing luar biasa, lan dheweke ninggalake warisan sing bakal angel dicocogake."

Kredit Foto: Jaringan Diaspora Ronnie Mayanja Uganda

Ketua Dewan Pariwisata Uganda Hon. Daudi Migereko ujar: "Aku nampa kabar sedhih babagan almarhum Haji Ibrahim Kibirige saka BMK Group perusahaan lan Hotel Africaana.

"Kibirige wis menehi sumbangan gedhe kanggo keramahan, pariwisata, lan sektor swasta ing Kampala, Uganda, lan Wilayah Great Lakes, Afrika.

"Pati dheweke dadi kapitunan gedhe kanggo kulawarga, persaudaraan pariwisata, Uganda, lan Afrika. Kita matur nuwun marang Allah amarga sumbangan lan yayasan sing ditinggalake. Muga-muga jiwane tentrem kanthi tentrem.

Saka Asosiasi Pemilik Hotel Uganda (UHOA) ing kana dadi ketua sadurunge, postingan tembok Twitter diwaca: "Dr. BMK minangka conto kaluhuran, kerja sregep, andhap asor, lan dheweke nindakake akeh kanggo sektor Perhotelan; dheweke bakal ora kejawab, nanging warisane tetep ana ing UHOA lan kabeh bisnis BMK. "

"Ngaso kanthi tentrem kancaku," ujare Susan Muhwezi (Chairlady). "Ing pungkasan taun 2000-an nalika Papan Pariwisata Uganda lan operator tur asring frustasi karo pita merah kanggo pameran dana kaya ITB Berlin lan WTM London, BMK nggunakake pengaruh marang Tabel Putaran Investor Presiden (PIRT) kanggo ngliwati birokrat pemerintah lan ngamanake dana kanggo partisipasi . "

BMK minangka Muslim sing taat sing duwe gelar haji sing diwenehake, merujuk marang wong Islam sing wis ziarah menyang tanah suci Mekah.

Dheweke isih duwe 2 garwa - Sophia lan Hawa Muwanga - lan 18 anak.

"Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un" - Sejatine, kagungane Allah, lan marang Allah kita bakal bali.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar