24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Jerman Breaking News Yunani Breaking News Industri Hospitality Hotel & Resor News Mbangun maneh Resorts Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pamulihan Pasar Hotel: Deleng ing Jerman, Spanyol lan Yunani

Bathi hotel mundhak, nanging apa bakal tetep kaya ngono?
Bathi hotel mundhak, nanging apa bakal tetep kaya ngono?
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Harga Hotel umume tetep ora owah sajrone krisis COVID-19, lan para ahli industri ngarepake pamulihan pasar hotel internasional ing taun 2024.
Umume operator hotel duwe negosiasi negosiasi maneh, kerugian gedhe bisa dicegah ing pirang-pirang pasar.
Survei sing ditindakake Tranio menehi cahya babagan pangembangan sektor kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • Ing Agustus 2021, Tranio gabung karo Forum Investasi Hotel Internasional (IHIF) kanggo nganakake survey gabungan babagan pengaruh pandemi COVID-19 global ing sektor perhotelan wiwit Maret 2020, lan ora menehi apa sing bisa kita ngarepake saka pasar mbesuk. 
  • Survei kasebut nyedhiyakake 160 profesional industri saka saindenging Eropa kanthi pitakon kanggo nggawe pangerten lengkap babagan napsu, sentimen lan faktor liyane sing nyebabake investasi real estate internasional wiwit wiwitan pandemi. 
  • Umume peserta survey (59%) kalebu profesional real estate utawa keramahan, 16% kalebu operator hotel, 13% ngidentifikasi awake dhewe minangka investor. Kategori 'Liyane' (12%) kalebu profesional industri liyane, kayata penasihat investasi, profesor universitas lan wartawan.

Survei kasebut nyritakake manawa umume para ahli ngarepake industri perhotelan bisa pulih sajrone telung taun ngarep, sanajan kahanan ing sawetara negara bakal gumantung karo angka vaksinasi. Para responden umume nganggep manawa pasar Jerman, Spanyol lan Yunani bakal kabukten luwih apik tinimbang liyane babagan pemulihan sing cepet. Kajaba iku, nuansa ing wangsulan responden menehi cahya babagan perspektif campuran sing saiki lagi diputer ing pasar. 

ing Amerika Serikat 21 saka 25 pasar hotel saya resesi.

52% yakin pasar hotel bakal pulih ing taun 2024

Mayoritas responden ngandhakake kapercayan manawa pasar perhotelan bakal pulih ing level sadurunge krisis sajrone telung taun. Luwih saka setengah - 52% - para peserta prédhiksi normal bali ing taun 2024, dene 32% liyane optimis yen prekara kasebut bakal bali menyang level pra-pandemi ing taun 2023. 

Kurang saka 7% ngarepake pulih ing taun 2022. Salah sawijining responden, Alexander Schneider saka Nikki Beach Hotels and Resorts, ngarepake manawa pasar luang bakal dadi taun paling kuat ing taun 2022. Nanging sing liyane luwih waspada babagan ramalan kasebut. Salah sawijining responden sing ora nyritakake jenenge menehi saran manawa hotel ing sektor pariwisata gedhe mung bakal pulih yen rega mundhak lan model operasional diganti.

Grafik

Utamane, operator hotel katon paling optimis: 44% beda-beda ing antarane pangarep-arep kanggo pulih taun 2023 utawa 2024, dene 6% milih taun 2022 minangka taun nalika kondhang bakal normal maneh. Investor, ing tangan liyane, luwih ati-ati. Mayoritas investor (87%) ngarepake pulih ing telung taun ngarep lan ora ana sing percaya bisa kedadeyan ing taun 2022. 

Antarane profesional real estate lan keramahan, 51% ngarepake pasar bakal pulih ing taun 2024, dene 35% percaya bakal kedadeyan luwih awal, ing taun 2023. Udakara 5% ngarepake pasar bakal bali normal ing taun 2022, dene liyane 5% nganggep bakal kelakon antarane 2026 lan 2030.

Sanajan umume investor ora ngarep-arep pemulihan cepet, umume sing optimis babagan sektor hotel ing taun-taun mbesuk - gaya sing uga dituduhake kanthi cetha dening Hospitality Insights laporan kanggo kuartal kaping 2021. Total 85% investor, miturut laporan kasebut, nyebutake prospek investasi positif kanggo industri hotel, dene 13% netral lan mung 2% pesimis. Wawasan Perhotelan wis ngawasi sentimen pembeli lan penjual ing segmen hotel wiwit pandemi diwiwiti. Hotel nduwe posisi paling dhuwur ing kuartal kaping telu kanthi kesempatan investasi paling apik sajrone 12 wulan sabanjure, banjur apartemen lan resort sing dilayani.

Profesional percaya Jerman lan Spanyol bakal bisa nemokake pemulihan bisnis ing hotel kasebut kanthi cepet

Luwih saka sepertiga (35%) responden percaya yen pasar Jerman bakal bangkit luwih cepet tinimbang liyane. Sawetara 30% percaya manawa pasar Spanyol uga bakal pulih kanthi cepet. 

Antarane operator hotel, 31% milih Jerman, lan saben 25% nuduhake Yunani, Italia, lan Spanyol. Luwih saka seprapat, 27% profesional real estate utawa perhotelan nganggep Yunani bakal dadi sing paling cepet pulih nanging mayoritas isih milih Jerman lan Spanyol.

Luwih saka rong pertiga saka investor - 69% - nyebutake kapercayan sing paling gedhe ing pasar Inggris, dene sing liyane diarani Jerman lan Yunani. Miturut laporan paling anyar dening STR, sektor perhotelan Inggris nuduhake tingkat pamulihan paling dhuwur ing Eropa, sing didhukung dening hotel resort santai.

Sawetara responden kasebut, sing milih "liyane," kasebut ing komentar Amerika Serikat, Asia umume, lan Turki lan China utamane. Kirk Pankey, Presiden lan Direktur Senior ing Lagundi Hospitality, berpendapat manawa negara sing paling divaksinasi bakal duwe pemulihan pasar paling cepet. 

Grafik

Harga hotel umume tetep ora owah 

Harga tuku hotel tetep ora owah utawa mudhun 5% utawa kurang, miturut mayoritas (78.6%) responden.

Ing babagan pangowahan rega, pendapat saka klompok sing disurvei beda-beda. Operator hotel kalebu klompok paling pesimis, kanthi mung 44% mratelakake, yen rega ora diganti utawa ambruk nganti 5%. Sauntara kuwi, 38% operator percaya yen rega wis mudhun luwih saka 15% utawa malah 20%. Sanalika, 85% profesional real estate utawa keramahan lan 81% investor duwe pendapat yen rega ora diganti utawa ambruk udakara 5%.

Data kuantitatif sing dipikolehi ing jajak pendapat didhukung dening mitra pangurus Tranio, George Kachmazov, sing negesake manawa saiki mokal bisa tuku properti hotel sing bermutu ing lokasi sing apik kanthi rega murah, sanajan ana krisis ing pasar.

"Ana sawetara driver sing nyebabake harga: Likuiditas ing pasar ora ana ing grafik kanthi pangerten sing wiyar, minangka akibat saka kebijakan moneter negara-negara kasebut. Bank, yaiku sing duwe utang sing dijamin karo properti hotel, ora setya marang sing duwe omah. Dheweke asring ngindhari ngrebut jaminan, uga nyedhiyakake deferment utang. Umume, kanggo tuku properti hotel saiki kanthi diskon diskon (kanthi pangasilan pangembangan net 6% utawa luwih), kudu ndeleng proyek ing lokasi sing ora ideal, dudu ukuran kelembagaan utawa mbutuhake renovasi. Uga, properti kanthi bagean saka bathi MICE saiki bisa dituku kanthi diskon luwih saka 10-20% saka rega sadurunge jual. Kanggo properti gedhe ing lokasi paling apik kanthi kondhisi sing apik, diskon paling dhuwur sing bisa dipikolehi saiki yaiku 5-7%, miturut perkiraan kita, "ujare Kachmazov.

Para responden liyane nuduhake manawa ana jurang tawaran-rega sing substansial ing rega hotel. "Pamilik panyapih saka kabeh dhukungan pamrentah bakal nggawe akeh panyesuaian modal lan rasa sakit sing bakal ditindakake liwat sektor kasebut. Pasar transaksi isih animasi sing ditanggepi, "ujare salah sawijining investor.

Umume operator hotel sing polling ujar manawa dheweke negosiasi maneh istilah sewaane

Survei iki uga nerangake kepiye operator nanggapi pandemi kasebut. Umume wong sing melu survey (70%) nuduhake manawa operator wis negosiasi maneh istilah sewa. Operator dhewe milih opsi iki udakara 59% kasus, miturut tanggapan kita. Kanggo investor, angka kasebut 63% lan kanggo profesional real estate, yaiku 74%. 

Grafik

Asil kanggo jawaban 'Ora mbayar nyewa' beda-beda meh sawetara faktor: operator dhewe milih wangsulan iki mung 13% kasus, dene investor lan profesional real estate menehi wangsulan kasebut ing 26% lan 25% kasus. .

Solusi populer kanggo operator sajrone pandemi uga diganti karo kontrak hibrida lan perjanjian manajemen karo pamilik, kanthi 34% lan 9% kabeh responden menehi wangsulan kasebut. Sanalika, operator dhewe milih opsi kasebut kanthi 18% (ganti kontrak hibrida) lan 5% (perjanjian manajemen) kasus.

Akeh hotel sing ganti sewa sewa jangka panjang lan jangka panjang sajrone pandemi kasebut

Saklawasé setengah, utawa 41%, responden percaya manawa akeh hotel sing milih kontrakan jangka menengah lan dawa sajrone pandemi kasebut. Kajaba iku, 32% ahli percaya akeh hotel sing diowahi dadi ruang kerja, lan 17%, dheweke mbukak pawon memedi utawa toko peteng.

Grafik

"Pangowahan gedhe sing bakal metu saka pandemi yaiku kenaikan akomodasi jangka panjang kanthi rantai utama sing ngowahi tawaran kanggo nampung tamu jangka panjang," ujare salah sawijining peserta survey.

Mung 10.2% sing ngira manawa akeh hotel sing wis diowahi dadi omah pensiun, sanajan saiki akeh kebutuhan kanggo omah senior. Miturut spesialis Tranio, ngowahi hotel dadi omah pensiun arang ditindakake amarga beda syarat teknis utawa lokasi sing ora cocog. 

Sawetara profesional real estate utawa keramahan ing antarane para responden negesake manawa hotel ganti papan perlindungan, sing duwe akomodasi kanggo petugas kesehatan utawa mbukak pusat uji COVID. "Umume hotel tetep ditutup, lan mung sawetara sing nyedhiyakake layanan umum," ujare Joan E. Capella, Direktur M&A kanggo Iberolat Consulting & Investment.

Tingkat vaksinasi sing luwih apik bakal nyebabake pamulihan pasar hotel

Ditakoni apa sing dikira bakal nyebabake pemulihan pasca pandemi, responden mbesuk nuduhake angka vaksinasi. Sanajan ana sawetara jawaban sing bisa ditrapake kanggo pitakonan iki, 71% responden ujar manawa tingkat vaksinasi bakal dadi faktor sing paling migunani. Kebangkitan pariwisata internasional lan ekonomi global minangka wangsulan paling populer sabanjure, masing-masing 58% lan 46%. Kajaba iku, 23% percaya yen pasar hotel bakal entuk dorongan saka pamula pameran lan acara bisnis. Salah sawijining ahli ujar manawa pariwisata bisnis mung bakal pulih "yen batasan perjalanan ditarik lan yen jumlah vaksin luwih saka 80%."

Grafik

Salah sawijining responden nyebutake teknologi tanpa tutul lan AI minangka salah sawijining alat sing bisa ngowahi 'pola pariwisata lan perhotelan kanggo barang'.

Sawetara peserta nunjukake manawa dhukungan pamrentah, utamane ing Irlandia lan Slovenia, wis mbantu sektor perhotelan supaya bisa slamet ing jaman kangelan. Wakil agensi real estate Slovenia Investmond ujar manawa ing Slovenia warga nampa kupon negara sing ngidini hotel lokal 100% kebak. "Pasar real estate ing Slovenia ngerteni rega mundhak 40% saka Januari nganti Agustus 2021," ujare.

"Miturut pendapatku, minangka tambahan kanggo pemulihan ekonomi umume, pariwisata nasional sing saya akeh ing negara-negara kasebut bakal nyumbang kanggo pemulihan pasar hotel kanthi cepet wiwit taun 2022," ujare Detlef Lauterbach saka DELA.

Kita ing Tranio uga optimis babagan pamulihan bisnis hotel lan golek kesempatan kanggo tuku hotel cilik sing kudu direnovasi kanthi diskon lan nyiapake wektu pemulihan pasar - kanggo ndandani, ngoptimalake, lan nggawe layanan digital.

Source:  https://tranio.com/

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar