24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Breaking News Warta Pamrentah Investments News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Biaya produsen mobil global saya larang karo dealer chip China kanthi rega murah

Biaya produsen mobil global saya larang karo dealer chip China kanthi rega murah
Biaya produsen mobil global saya larang karo dealer chip China kanthi rega murah
ditulis dening Harry Johnson

Kekurangan chip global duweni pengaruh negatif sing gedhe banget, nyebabake para produsen mobil ing saindenging jagad. Krisis, sing tuwuh ing kuartal kaping loro taun 2020 amarga kapasitas ing pengecoran lan tambah akeh permintaan kanggo semikonduktor ing bidhang liyane kayata 5G, saya parah amarga durung mesthi ana ing pandemi COVID-19 sing ngamuk.

Print Friendly, PDF & Email
  • Distributor chip Cina didenda kanggo penawaran rega.
  • Dealer chip nambah rega 40 kaping luwih saka rega tuku.
  • Pengatur Cina nemtokke dhendha $ 388,000.

Administrasi Pasar Negara China kanggo Peraturan Pasar (SAMR) duwe dhendha telung pedagang chip otomatis 2.5 yuta yuan ($ 388,000) kanggo rega murah sajrone kekurangan semikonduktor global sing lagi nglarani industri otomotif global.

Watchdog pasar paling dhuwur ing negara kasebut menehi dhendha marang Shanghai Cheter, Shanghai Chengsheng Industrial lan Shenzhen Yuchang Technologies sawise diselidiki, sing diluncurake dening regulator ing wulan Agustus, nemokake manawa para dealer chip ngunggahake rega chip mobil nganti 4000% tinimbang rega tuku.

"SAMR bakal terus ngawasi indeks rega chip, ningkatake ngawasi rega, lan nyegah kegiatan ilegal kayata penimbunan lan kenaikan harga kanggo njaga pasar sing sehat, "ujare regulator ing sawijining pernyataan.

Ing pasar kanthi pasokan lan panjaluk sing seimbang, tingkat markup saka pedagang chip otomatis biasane antara 7% lan 10%, miturut pengawas kasebut. SAMR negesake manawa kenaikan dramatis nyebabake stok panik ing antarane produsen komponen lan produsen mobil, nambah ketidakseimbangan permintaan-pasokan lan nyebabake kenaikan rega.

Kekurangan chip global duweni pengaruh negatif sing gedhe banget, nyebabake para produsen mobil ing saindenging jagad. Krisis, sing muncul ing kuartal kaping loro taun 2020 amarga kapasitas ing pengecoran lan tambah akeh permintaan kanggo semikonduktor ing lapangan liyane kayata 5G, saya parah amarga durung mesthi ana ing lingkungan sing nesu. Pandemi COVID-19.

Pejabat berwenang China ngupaya nyuda tekanan ing sektor otomotif negara kasebut sing dilaporake nyumbang saben kendaraan katelu sing diprodhuksi ing donya.

Industri pabrikan mobil China, sing paling gedhe ing donya kanggo kendaraan listrik, uga listrik, wis kena pengaruh amarga kekurangan global. Miturut data pamrentah, negara kasebut gumantung marang impor luwih saka 90% produk semikonduktor.

Miturut data sing dilacak SAMR, produksi mobil penumpang ing wulan Juni nyusut 3.8% wulan, dene penjualan mudhun 4.7%.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar