24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel angkara Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Amerika ngelingake korban 9/11 20 taun sawise serangan teror kasebut

Amerika ngelingake korban 9/11 20 taun sawise serangan teror kasebut
Amerika ngelingake korban 9/11 20 taun sawise serangan teror kasebut
ditulis dening Harry Johnson

Pangeling-eling kasebut wis dadi tradhisi taunan, nanging dina Setu duwe pinunjul khusus, teka 20 taun sawise esuk sing akeh nganggep minangka titik balik ing sejarah AS. Ing pangeling babagan pangowahan kasebut, mung sawetara minggu kepungkur AS lan pasukan sekutu ngrampungake penundaan kacau saka perang sing diwiwiti AS ing Afghanistan sawise serangan balesan - sing dadi perang paling dawa ing sejarah AS.

Print Friendly, PDF & Email
  • Tanggal 11 September tiwas ing 20 taun serangan.
  • Presiden Biden njaluk kesatuan nalika mengeti 20th saka 9/11.
  • Pengetan sing dianakake ing New York City lan ing saindenging negara.

Ing ulang taun kaping 20 serangan teroris ing World Trade Center lan Pentagon, wong-wong Amerika teka bareng-bareng ngeling-eling lan ngurmati meh 2,977 korban sing nyawane tanggal 11 September 2001.

Upacara murup dina iki ing Memorial 11 September ing New York City diwiwiti kanthi wektu sepi ing 8:46 (12:46 GMT), wektu sing tepat pisanan saka rong jet penumpang sing dibajak tiba ing Pusat Perdagangan Dunia Kota New York.

Kulawarga korban banjur wiwit maca kanthi banter jeneng 2,977 wong sing tiwas ing serangan kasebut, ritual taunan sing suwene patang jam.

"We love you and we miss you," akeh sing ujar nalika musik biola sing biyasa diputer ing upacara resmi, dirawuhi para pejabat kalebu Presiden Joe Biden lan mantan Presiden Barack Obama lan Bill Clinton.

Ing Ground Zero ing New York City, 2,753 wong, saka saindenging jagad, tiwas nalika bledosan awal, mati, utawa mung ilang ing jembare menara sing ambruk.

Ing Pentagon, sawijining maskapai penerbangan nyuwek bolongan sing murub ing sisih tengah pusat saraf militer superpower, sing mateni 184 wong ing pesawat kasebut lan ing lemah.

Lan ing Shanksville, Pennsylvania, gelombang pembajak nomer telu nabrak lapangan sawise penumpang nempuh perang, nggawa United 93 mudhun sadurunge nggayuh target sing dituju - bisa uga gedhung Capitol AS ing Washington.

Pangeling-eling kasebut wis dadi tradhisi taunan, nanging dina Setu duwe pinunjul khusus, teka 20 taun sawise esuk sing akeh nganggep minangka titik balik ing sejarah AS.

Ing pangeling babagan pangowahan kasebut, mung sawetara minggu kepungkur AS lan pasukan sekutu ngrampungake penundaan kacau saka perang sing diwiwiti AS ing Afghanistan sawise serangan balesan - sing dadi perang paling dawa ing sejarah AS.

Pengetan dina iki amarga perselisihan nasional mbedakake rasa penutupan nalika nesu babagan evakuasi Kabul sing kacau, kalebu 13 prajurit AS sing tiwas dening pengebom lampus.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar