24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Awards Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Fashion film Italia Breaking News music News wong Pariwisata Singapur

Wengi kanggo lan Bintang Film, Dunia Filem sing Cantik, Gaya Venesia

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Salah sawijining bagean ing Venezia 78, Festival Film Internasional sing bubar rampung ing Venesia, Italia dikhususake kanggo ningkatake karya restorasi film klasik minangka kontribusi kanggo pemahaman sing luwih apik babagan sejarah bioskop utamane kanggo kauntungan para pamirsa.
Wengi kepungkur dadi wengi sing apik kanggo para bintang film, industri film lan Pariwisata Venesia.

Print Friendly, PDF & Email
  • The Festival Film Internasional Venesia kaping 78 diatur dening La Biennale di Venezia.
  • Iki kedadeyan ing Lido di Venezia wiwit tanggal 1 nganti 11 September 2021. Festival kasebut resmi diakoni dening FIAPF (Asosiasi Produsen Film Internasional).
  • Tujuan Festival kasebut yaiku kanggo ningkatake kesadharan lan promosi bioskop internasional kanthi maneka warna kayata seni, hiburan lan industri, kanthi semangat kebebasan lan dialog.

Biennale di Venezia didegaké ing taun 1895 lan saiki diakoni minangka salah sawijining institusi budaya sing paling bergengsi. La Biennale di Venezia unggul ing riset lan promosi tren seni kontemporer anyar, lan ngatur acara ing kabeh sektor tartamtu: Seni (1895), Arsitektur (1980), Bioskop (1932), Tari (1999), Musik (1930 ), lan Theater (1934) - kajawi kegiatan riset lan pelatihan.

Sejarah La Biennale di Venezia kacathet ing Arsip Sejarah sing ana ing Marghera Venice lan ing Perpustakaan ing Paviliun Pusat Giardini. Pameran Seni lan Arsitektur Internasional wis duwe struktur anyar wiwit taun 1998. Ing taun-taun pungkasan, La Biennale promosiake kegiatan Pendidikan anyar, program pelatihan (Biennale College), konferensi lan panel ing kantor pusat ing Ca 'Giustinian.

VENICE 78

Juri Venezia 78, dipimpin dening Bong Joon Ho lan kalebu Saverio CostanzoVirginia EfiraCynthia ErivoSarah GadonAlexander Nanau lan Chloé Zhao, sawise ndeleng kabeh 21 film ing kompetisi, wis mutusake kaya mangkene:

Singa EMAS kanggo Film Paling Apik kanggo:
L'ÉVÉNEMENT (KANGGO)
dening Audrey Diwan (Prancis)

LION SILVER - HADIAH JURY GRAND kanggo:
È STATA LA MANO DI DIO (TANGAN ALLAH)
dening Paolo Sorrentino (Italia)

LION SILVER - ANUGERAH KANG DIREKTUR TERBAIK kanggo:
Jane Campion
kanggo film kasebut Kuwasane ANJING (Selandia Baru, Australia)

COPPA VOLPI
kanggo Aktris Paling Apik:
Penélope Cruz
ing film kasebut MADRES PARALELAS (IBU PARALLEL) dening Pedro Almodóvar (Spanyol)

COPPA VOLPI
kanggo Aktor Paling Apik:
John Arcilla
ing film kasebut ON THE Job: THE MISSING 8 dening Erik Matti (Filipina)

AWARD FOR SCREENPLAY TERBAIK kanggo:
Maggie gyllenhaal
kanggo film kasebut Bocah enom sing ilang dening Maggie Gyllenhaal (Yunani, USA, UK, Israel)

HADIAH JURY KHUSUS kanggo:
IL BUCO
dening Michelangelo Frammartino (Italia, Prancis, Jerman)

AWAL MARCELLO MASTROIANNI
kanggo Aktor utawa Aktris Muda Paling Apik kanggo:
Filippo Scotti
ing film kasebut È STATA LA MANO DI DIO (TANGAN ALLAH) dening Paolo Sorrentino (Italia)

ORIZZONTI

Juri Orizzonti, dipimpin dening Jasmila Žbanić  lan kalebu Mona FastvoldShahram MokriJosh Siegel e Nadia Terranova, sawise nampilake 19 film dawa-dawa lan 12 film cendhak ing kompetisi, mutusake kaya ing ngisor iki:

ANUGERAH ORIZZONTI KANGGO FILM PISAN kanggo:
PILIGRIMAI (PILGRIMS)
dening Laurynas Bareiša (Lituania)

ANUGERAH ORIZZONTI KANGGO DIREKTUR TERBAIK kanggo:
Kerikil Éric
kanggo film kasebut À PLEIN TEMPS (WAKTU WAKTU) (France)

HADIAH JURY KHUSUS ORIZZONTI kanggo:
EL GRAN MOVIMIENTO
dening Kiro Russo (Bolivia, Prancis, Qatar, Swiss)

ANUGERAH ORIZZONTI KANGGO AKTIVA PALING ENGKE kanggo:
Laure Calamy
ing film kasebut À PLEIN TEMPS (WAKTU WAKTU) dening Éric Gravel (Prancis)

ANUGERAH ORIZZONTI KANGGO AKTOR Luwih Apik kanggo:
Piseth Chhun
ing film kasebut BODENG SAR (BANGUNAN PUTIH) dening Kavich Neang (Kamboja, Prancis, China, Qatar)

AWER ORIZZONTI KANGGO SCREENPLAY TERBAIK kanggo:
Peter Kerekes, Ivan Ostrochovský
kanggo film kasebut CENZORKA (107 Ibu) dening Peter Kerekes (Republik Slowakia, Republik Ceko, Ukraina)

ANUGERI ORIZZONTI KANGGO FILM PENDEK PALING PALING ENAKkanggo:
LOS HUESOS (Tulang)
dening Cristóbal León, Joaquín Cociña (Chile)

NOMINASI FILM PENDEK VENISI KANGGO FILM EUROPAN 2021 kanggo:
GUGUR RAJA IBIS
dening Josh O'Caoimh, Mikai Geronimo (Irlandia)

ANUGERAH VENISI KANGGO FILM DEBUT

Singa ing Masa Depan - "Luigi De Laurentiis" Award Venice kanggo Film Juri Debut saka 78 taunth Festival Film Internasional Venesia, dipimpin dening Uberto Pasolini lan kalebu Martin Schweighofer lan Amalia Ulman,  wis mutusake kanggo menehi

Singa saka mbesuk
"LUIGI DE LAURENTIIS" ANUGERAH VENIS UNTUK FILM DEBUT kanggo:
IMACULAT
dening Monica Stan, George Chiper-Lillemark (Romania)
GIORNATE DEGLI AUTORI

VENICE VR DITAMBAH

Juri EXPANDED VR Venesia, dipimpin dening Michelle Kranot lan kalebu Maria Grazia Mattei lan Jonathan Yeo, sawise ndeleng 23 proyek ing kompetisi iki mutusake kaya mangkene:

HADIAH JURY GRAND ING KERJA VR Paling Apik kanggo:
GOLIAT: Muter Kanthi Kasunyatan
dening Barry Gene Murphy, May Abdalla (UK, Prancis)

NGALAMI VR paling apik kanggo kontene interaktif kanggo:
LE BAL DE PARIS DE BLANCA LI
dening Blanca Li (Prancis, Jerman, Luksemburg)

Crita VR paling apik kanggo:
Pungkasan Wengi
dening David Adler (Denmark, Prancis)

ORIZZONTI TAMBAHAN

Ganjaran Audiensi Cantik ARMANY kanggo:

Sokea mies, joka ei halunnut lan Titanicia
(Wong Buta sing Ora Pengin Deleng Titanic)
dening Teemu Nikki (Finlandia)

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar