Airlines Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Warta Pecah Arab Saudi Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Sawise 20 Taun Penyelidikan FBI, resmi: Arab Saudi Ora Duwe Kesalahan 11 September Dhukungan Teror

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Presiden AS Biden nemoni tekanan sawetara minggu kepungkur saka kulawarga korban, sing wis suwe golek rekor nalika dheweke nuntut tuntutan hukum ing New York sing negesake manawa pejabat senior Saudi padha melu serangan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • 12 September 2021 bisa dadi dina sing apik kanggo pariwisata jagad. Sabtu pungkasan, 12 September 2021, FBI ngeculake dokumen sing nembe diklasifikasikake babagan serangan teror 11 September 2001 ing Amerika Serikat.
  • Dokumen kasebut nggambarake kontak para pembajak karo rekan Saudi ing AS, nanging ora ana bukti yen pamrentah Saudi terlibat ing plot kasebut.
  • FBI ngluncurake dokumen 16 kaca sing nembe dikonfirmasi sing gegandhengan dhukungan logistik sing diwenehake marang loro pembajak Saudi nalika serangan 11 September 2001.

Industri pariwisata lan pariwisata global uga nunggu laporan FBI iki bakal dirilis kanggo menehi cahya yen Pamrentah Saudi Arabia ndhukung pembajak lan teroris tanggal 11 September 2001.

Alesan: Saudi Arabias dhukungan pungkasan lan nyedhiyakake kepemimpinan kanggo pariwisata global.

Stopper bisu kanggo ndhukung lan ngerti Niyat Arab Saudi kanggo dhukungan sing dibutuhake banget kanggo pariwisata ing wektu sing ora mungkin liwat pendhemen COVID-19 kalebu awan kesusahan. Sindurga luwih banter saben dina nyebabake mengeti 20 serangan teror 11 September.

Babagan sing padha nalika miliaran ing donya ngelingi 20 taun sawise 11 September, presiden AS Biden nutup bab pungkasan babagan kesimpulan iki nalika ngeculake dokumen klasifikasi investigasi FBI babagan peran Arab Saudi - yen ana.

Setpember 12 sawise 11 September 2001 minangka dina Dina Kesatuan ing Amerika Serikat lan jagad sing beradab

Jagad iki ganti kanggo Amerika Serikat tanggal 12,2001 September12 ing negara kasebut lan jagad iki bebarengan tanggal 11 September, dina sawise tanggal XNUMX September.

Saiki wong Amerika ngelingake manawa Amerika kudu ngadeg bareng maneh. AS saiki wis ngerteni luwih becik negara kasebut yen masarakat golek cara kanggo nyawiji maneh.

Ngeculake dokumen FBI ora mung langkah internasional sing cerdas, nanging uga langkah penting kanggo proses penyembuhan ing njero domestik.

Perlu dielingake, 20 taun kepungkur, Taliban mréntah menyang Amerika Serikat supaya ora nyerang Afghanistan. Kurangnya solusi diplomatik nyebabake perang 20 taun, lan wedi luwih akeh teror saiki.

Dokumen investigasi FBI sing dirilis pungkasan dina iki, 11,2021 September XNUMX, nggambarake kontak para pembajak karo rekan Saudi ing Amerika Serikat, nanging ora ana bukti yen pamrentah Saudi terlibat ing plot kasebut.

Iki minangka rekor investigasi pertama sing diumumake wiwit Presiden AS Joe Biden mrentah supaya ditinjau maneh bahan sing wis pirang-pirang taun ora ana ing paningalan umum.

Pamrentah Saudi wis suwe nolak keterlibatan kasebut. Kedutaan Besar Saudi ing Washington ujar ing dina Rebo, yen ndhukung kabeh deklarasi kabeh cathetan minangka cara kanggo "mungkasi tuduhan sing ora ana dhasar tumrap Karajan kasebut".

Kedutaan Besar kasebut ujar manawa ana tuduhan manawa Arab Saudi minangka komplicit "salah kategorine".

Pamrentah Saudi nolak ngirim dhuwit menyang loro pembajak 11 September, Khalid al-Mihdhar, kiwa, lan Nawaf al-Hazmi

Presiden AS Biden minggu kepungkur mrentah Departemen Kehakiman lan agensi liyane kanggo nindakake kajian deklarasi dokumen investigasi lan ngeculake apa sing bisa ditindakake sajrone nem wulan sabanjure.

16 kaca dirilis dina Setu wengi, pirang-pirang jam sawise Biden melu acara peringatan 11 September ing New York, Pennsylvania, lan Virginia sisih lor. Sedulur korban sadurunge mbantah ing ngarsane Biden ing acara upacara kasebut yen dokumen kasebut isih diklasifikasikake.

Cathetan sing dikurangi banget sing dirilis dina Sabtu nggambarake wawancara 2015 karo wong sing nglamar kewarganegaraan AS lan taun-taun sadurunge wis kontak bola-bali karo warga negara Saudi sing investigator ujar manawa menehi "dhukungan logistik sing signifikan" kanggo sawetara pembajak kasebut.

Pamrentahan Biden ing wulan Februari ngluncurake penilaian intelijen sing nyebabake Pangeran Mahkota Mohammed bin Salman nalika pembunuhan wartawan asal AS, Jamal Khashoggi, nanging menehi kritik saka Demokrat amarga ngindhari hukuman langsung saka putra mahkota kasebut dhewe.

Babagan tanggal 11 September, ana spekulasi keterlibatan resmi wiwit ora suwe sawise serangan kasebut, nalika dicethakaké ana 15 saka 19 panyerang kasebut minangka warga Saudi. Osama bin Laden, pimpinan al-Qaida nalika semana, asale saka kulawarga terkenal ing kerajaan kasebut.

AS nyelidiki sawetara diplomat Saudi lan liyane sing ana hubungane karo pemerintah Saudi sing ngerti pembajak sawise teka ing AS, miturut dokumen sing wis dinyatakake.

Isih, laporan Komisi 9/11 nemokake “ora ana bukti yen pamrentah Saudi minangka institusi utawa pejabat senior Saudi sing dibiayai kanthi individu”Serangan sing dikuasai al-Qaeda. Nanging komisi kasebut uga nyathet "kemungkinan" amal amal sing disponsori pamrentah Saudi.

Pengawasan khusus fokus ing rong pembajak pertama sing teka ing AS, Nawaf al-Hazmi lan Khalid al-Mihdhar. Ing wulan Februari 2000, ora suwe sawise tekane ing California kidul, dheweke nemoni restoran sing ana warga Saudi sing jenenge Omar al-Bayoumi sing nulungi dheweke nemokake lan nyewa apartemen ing San Diego, duwe hubungan karo pamrentah Saudi lan sadurunge narik kawigaten FBI. .

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar