Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Industri Rapat rapat wong Swiss Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Dolan maring Swiss sing anyar: Hotel sing Dioperasikake dening Robot ora butuh dalan lan Mobil, nanging Lamas, Kambing, lan Pemandangan sing Nggumunake

Marchenwald
kredit foto: Elisabeth Lang

Iki minangka rasa penasaran, kesempatan jaringan, diskusi perdagangan sing nggawa para hoteler lan luwih saka 100 mitra pameran, sing nyedhiyakake industri Hotel sawise meh 600 dina ora ana sing tenang amarga ana watesan Corona sing ora ana enteke.

Halle 550 adoh saka Lokasi Hotel bintang 5 sing mewah lan sugeh ing Zurich, ing endi puncak puncak iki biasane dianakake.

Print Friendly, PDF & Email
  • KTT perhotelan Hotellerie Suisse Swiss sing pertama sing diselenggarakake dening Hotelrevue, sawijining publikasi perdagangan lokal, narik luwih saka 1152 peserta minggu iki.
  • Acara kasebut negesake pentinge dialog pribadi ing jagad digitalisasi lan kantor omah anyar.
  • Babagan 550 minangka ajang ing Zurich Oerlikon.

KTT Perhotelan minangka sing pertama ing Swiss wiwit COVID-19 dadi pandemi nalika Maret 2010

Supaya pengunjung tetep aman, kabeh kudu nuduhake sertifikat vaksinasi (green Pass). Kanggo sing ora divaksinasi, dibutuhake tes COVID-19 negatif.

Kaget ora ana kabijakan topeng, sawise ngliwati papan pamriksan menyang Halle 550. Iki nggawe dokter ora skeptis nanging para peserta seneng banget.

Tanpa topeng tinimbang ora napas - laras karo gerakan.

"Better Together" minangka kapercayan Presiden Hotellerie Andreas Züllig nalika pidato pembukaan.

"Kita kudu nggawe strategi Post Pandemi anyar, kaya kita nggunakake manajemen krisis kanthi ide kreatif. Minangka pengusaha hotel lan wirausaha, kita ora mung pimpinan nanging uga sing ngakoni tren lan perasaan kemungkinan lan tumindak sadurunge.

Kepiye tampilan Pariwisata Swiss sawise pandemi?

Nanging sing dibutuhake industri perhotelan, maskapai, lan Industri pariwisata yaiku ukara optimisme.

Ana akeh diskusi babagan inovasi lan digitalisasi, nanging apa sing dikarepake para peserta? 

Robot kanggo mriksa? 

Iki wis kepungkur lan wis dibahas pirang-pirang taun kepungkur. Apa sing sejatine dibutuhake ing Dunia Pasca Pandemi?  

Kabeh sing dibutuhake sawise pirang-pirang kunci sing tetep ing omah yaiku rangkulan.

Rangkul pengunjung!

Pelancong luwih akeh tinimbang eseman lan sambutan sing apik banget nalika resepsi kaya sing biasa.

Nanging, sing anyar yaiku bar robot (dening Robotise, Jerman) nggawa minuman sing dikarepake langsung menyang kamar tamu.

Pitakonku sepira regane robot iki?

Jawaban sing sederhana yaiku robot sing regane padha karo pelayan.

Nanging iki bisa beda-beda gumantung saka papan sing akeh upah sing dibayar ing Swiss nganti upah sing dibayar ing negara murah, kaya ing Asia.

Nanging kepenak yen robot sing ora ditutupi teka lan ngombe omben-omben nalika pandemi, nuli meneng maneh yen batere isih tetep?         

Diskusi panel karo 84 pamicara sing njupuk mikropon minangka elemen utama KTT Perhotelan 2021

Pariwisata wis paling angel, komentar Urs Kessler, CEO Jungfrauen Bahnen, nalika diskusi babagan kapan pasar internasional bakal bali.

Ora ana ramalan.

Pasar domestik Swiss wiwit taun kepungkur (2020) ambruk.

Swiss lunga menyang luar negeri maneh. Nanging pariwisata Swiss entuk akeh banget saka Jerman, Belgia, lan UEA.

Sadurunge pandemi, Swiss duwe luwih saka 70% kamar tamu sing dikuwasani para pengunjung saka Asia.

Bali pengunjung China sawise Olimpiade bakal ditemtokake. Swiss duwe rong proyek sing janjeni ing Asia kanggo taun ngarep. Pariwisata Swiss duwe staf promosi sing adhedhasar ing China, India, Southwest, lan Asia Tenggara. Miturut wong njero, ana panjaluk pariwisata gedhe saka wilayah kasebut.

Pasar kaya India, Asia Tenggara, lan Brasil bakal bali maneh. Mesthi India bakal dadi game changer kanggo Swiss. Nanging vaksinasi minangka masalah utama sing dikombinasikake karo proses visa sing canggih lan gampang.

Halle 550 ing Zurich: Lokasi KTT Perhotelan

Kita manggon ing diktator kanthi non-vaksinasi ujar Dieter Vranck CEO Swiss International Airlines: 90% Kabin Crew kita divaksin nanging kita kudu ngatasi sing ora divaksinasi.

Owah-owahan kahanan nalika lelungan dadi masalah gedhe. Vaksinasi minangka tiket utama kanggo entuk posisi sing padhet. Akeh penerbangan kosong, nanging sanalika karantina diangkat - pesenan saya cepet banget.

Untunge kita entuk akeh klompok sing teka saka Amerika Serikat. Volume tamu saka Amerika paling dhuwur sadurunge sadurunge pandemi.

Nanging kita isih durung bisa lelungan menyang Amerika, lan kita ora bisa terus tanpa lelungan menyang AS kanggo jangka panjang. Tanpa penerbangan Kargo, kita bakal duwe penerbangan kosong ing setengah rute AS.  

Penerbangan bisnis bakal alon-alon pulih, nanging kita ngarepake dikurangi 30% nganti 2023. Kita duwe taun rekor ing taun 2019 kanthi ngasilake laba 53 yuta.

Ing taun 2022 ora bakal bali menyang normal - nanging Eropa berkembang; Papan nomer 2 ing Amerika Serikat lan nomer 3 ing Asia nerangake Vranckx. Kita ana ing kahanan sing ora bisa nggawe inovasi.

Tarif tetep tetep, ujare Vranckx, CEO Swiss.

KTT Perhotelan 2021

Nalika Martin Nydegger, Direktur Pariwisata Swiss, njaluk kabeh wong kanthi ujar: "Vaksin, ora keren nanging penting." Kita ora duwe wektu kanggo ngenteni ing sektor iki. Over Pariwisata rampung.

Nydegger yakin manawa pasar internasional bakal bali ing taun 2023. Swiss minangka negara premium kanggo para pengunjung. Wis kualitas, dudu masalah pemasaran.

Kanggo bisnis MICE, musim 2019 rampung kanthi kolosal.

Ora ana barang sing isih ana lan kita ngomong babagan volume sithik 5% ing taun 2021.

Saiki uga butuh karyawan sithik.  

Nanging biso bisnis Tikus bisa urip?

Industri hotel MICE ing Swiss kepeksa pesenan liwat platform kaya booking.com, jam, nalika wong enom bisa uga menyang Google kanggo memesan hotel konferensi.

48% pesenan rampung kanthi nggunakake platform kanthi seluler. Hotel konferensi uga bisa dipesen liwat Amazon, utawa Meetings Select, sing nyebabake pengaruh gedhe tumrap para perencana rapat.

Penghargaan Hotel ing Taun kasebut diparingi kaping pisanan kanggo Nadja lan Patric Vogel saka Fairytale Hotel Braunwald (4 Bintang).

Ana akeh diskusi babagan inovasi lan digitalisasi, nanging hotel iki malah ora duwe dalan.

Braunwald bebas mobil.

Braunwaldbahn nggawa sampeyan saben setengah jam saka stasiun lembah. Sampeyan disambut dening Lamas, Kambing nalika ngliwati "jembatan Kambing Emas".

Lembu sing nyenengake, pitik sing sibuk melu terwelu, lan pemandangan sing apik banget ngenteni sampeyan.

Napa Hotel Fairytale?

Jaman biyen ana bocah cilik lagi nangis banter ing restoran lan mung mandheg nalika pamilik Fridolin Vogel janji arep crita dongeng kasebut. 

Nganti saiki tradhisi iki isih urip lan dirayakake saben dina dening Nadja an Patric Vogel. Pantes tenan! KONGRAT!

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Elisabeth Lang - khusus kanggo eTN

Ninggalake Komentar