Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News Pakistan Breaking News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Penerbangan penumpang asing pertama saka Islamabad mlebu bandara Kabul

Penerbangan penumpang asing pertama saka Islamabad mlebu bandara Kabul
Penerbangan penumpang asing pertama saka Islamabad mlebu bandara Kabul
ditulis dening Harry Johnson

Juru bicara Pakistan International Airlines ujar ing akhir minggu, maskapai kasebut kepengin nerusake layanan komersial biasa, nanging bakal cepet ujar manawa asring penerbangan ing antarane rong ibukutha kasebut bakal digunakake.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pakistan International Airlines mabur menyang Kabul saka Islamabad.
  • Ora jelas manawa penerbangan kasebut dijadwalake utawa charter.
  • Udakara 70 wong ninggalake Kabul menyang ibukota Pakistan ing pesawat PIA.

Penerbangan Pakistan International Airlines saka Islamabad dadi penerbangan penumpang asing pertama sing tiba ing bandara Kabul wiwit Taliban ngrebut Afghanistan.

Jet penumpang PIA sing nggawa sawetara penumpang wis tekan bandara Kabul dina iki, kanthi "udakara 10 wong… bisa uga luwih akeh karyawan tinimbang penumpang," ujare salah sawijining wong sing lagi mlebu.

Ora bisa dingerteni manawa Syarikat Penerbangan Internasional Pakistan penerbangan diklasifikasikake minangka penerbangan komersial sing dijadwalake utawa piagam komersial khusus.

Juru bicara PIA ujar ing akhir minggu, operator wis siyap lan pengin nerusake layanan komersial biasa, nanging bakal cepet ujar manawa asring penerbangan ing antarane Islamabad lan Kabul bakal beroperasi.

Bandara Kabul rusak parah nalika evakuasi kacau luwih saka 120,000 wong sing rampung karo mundur pasukan AS tanggal 30 Agustus.

Terminal penumpang, jembatan udara lan prasarana teknis rusak parah nalika Taliban mlebu Kabul tanggal 15 Agustus, nalika ewonan wong nyerang bandara kanthi pangarep-arep bisa ngungsi kutha kasebut.

Taliban wis balap kanggo ngoperasikake bandara maneh kanthi pitulung teknis saka Qatar, Turki lan negara-negara liyane.

Resume penerbangan komersial bakal dadi tes kunci kanggo kelompok teroris, sing bola-bali janji bakal ngidini warga Afghanistan duwe dokumen sing pas kanggo ninggalake negara kasebut kanthi bebas.

Qatar Airways ngoperasikake sawetara penerbangan charter metu saka Kabul minggu kepungkur, sing biasane nggawa warga asing lan Afgan sing ora bisa ngungsi.

Ariana Afghan Airlines nerusake layanan domestik tanggal 3 September.

Jet PIA kasebut nggawe penerbangan bali menyang Islamabad sakdurunge mlebu ing Kabul, Senin.

Udakara 70 wong ing pesawat kasebut menyang ibukutha Pakistan, umume wong-wong Afgan sing sedulur saka staf karo organisasi internasional, miturut staf lapangan bandara.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar