Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Warta Breaking Jamaika News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Jamaika Nggawe Pelancong: Tindakake Karantina kanggo Ngurangi Varian Mu

Menteri Portofolio Jamaika, Dr. the Hon. Christopher Tufton
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Menteri Portofolio Jamaika, Dr. the Hon. Christopher Tufton, ujar ing sawijining konferensi pers virtual sing 26 saka 96 sampel sing dites wis ngasilake asil positif kanggo galur varian COVID-19 Mu anyar.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), tanggal 30 Agustus, nyathet Mu minangka Variant of Interest (VOI), sawise pisanan ditemokake ing Columbia.
  2. Galur anyar kasebut minangka VOI kaping lima wiwit Maret 2020 lan saiki dikonfirmasi ing paling ora 39 negara.
  3. Lima kasus dikonfirmasi sacara regional ing antarane tanggal 19 Juli lan 9 Agustus ing St. Vincent lan Grenadines.

Sanajan varian Mu kurang saka 0.1 persen kasus COVID-19 global, prevalensi ing Amerika Selatan saya mundhak, lan saiki dadi 39 persen kasus ing Kolombia lan 13 persen ing Ekuador.

Amarga ndeteksi varian Mu, para plancong menyang Jamaika disaranake supaya tumindak karantina kanggo nyuda panyebaran varian anyar saka coronavirus (COVID-19).

Kepala Pegawai Kesehatan Jamaika, Dr. Jacquiline Bisasor-McKenzie, ujar manawa sebutan VOI tegese varian kasebut nduweni beda genetik dibandhingake karo varian liyane sing dingerteni, sing nyebabake infeksi ing pirang-pirang negara lan bisa uga ngancam kesehatan masarakat.

Dheweke negesake manawa kabeh virus saya suwe saya suwe lan owah-owahan paling akeh ora kena pengaruh tumrap sifat virus, "sawetara pangowahan SARS-CoV-2 (virus sing nyebabake COVID) nyebabake varian sing bisa uga kena pengaruh virus, bisa uga kena penyakit. keruwetan, lan khasiat vaksin ”.

"Iki kuwatir amarga [duweni potensi] nyingkiri upaya awak kanggo ngrusak virus lan ngasilake antibodi. Mu duwe mutasi sing bisa ngonfirmasi sawetara properti kasebut, nanging isih diteliti, "ujare.

"Iki uga sebab kenapa kita bakal terus duwe watesan lelungan ing sawetara negara. Dadi, luwih penting kanggo para wisatawan ngerti sebabe kita menehi langkah karantina. Dheweke kudu tetep ing omah kanggo nyuda risiko kena lan dites kanthi tepat supaya bisa njupuk yen kena infeksi, ”ujare.

Dr. Bisasor-McKenzie ujar manawa Kementerian bakal ngawasi evolusi varian Mu, sanajan fokus karo varian Delta, sing terus dadi galur utama ing pulau kasebut lan dirancang minangka Variant of Concern (VOC) dening WHO.

"VOC (tegese) mutasi wis kedadeyan, lan nyebabake panularan tambah akeh. Dheweke duwe potensi nyebabake sawetara perubahan ing presentasi penyakit klinis lan dheweke nindakake, "ujare.

Kangge, Dr. Tufton ndhesek wong-wong Jamaika supaya ora gupuh amarga anane varian anyar. Dheweke ujar manawa galur Mu bakal bisa diatur sawise protokol kesehatan masyarakat sing ditetepake.

"Galur anyar iki ora bakal nyebabake luwih akeh wong sing mati utawa lara. Kita isih sinau, lan nalika duwe kewajiban ngumumake, kita ora ngumumake supaya sampeyan gupuh ... sampeyan kudu ngerti; iku dudu kegagalan sistem utawa prosese, "ujare.

Dheweke ngumumake manawa mesin Genome Sequencing kanggo nyoba varian COVID-19 anyar bakal teka ing pulau kasebut sajrone rong nganti telung minggu sabanjure.

Dheweke ujar manawa akuisisi kasebut tegese Kementerian ora kudu ngirim conto kanggo dites ing luar negeri.

Menteri kasebut terus ndhesek wong-wong Jamaika supaya divaksinasi sanalika bisa ditindakake, nalika netepi protokol kesehatan masyarakat sing disaranake, kalebu jarak sosial, nganggo topeng, lan ngresiki tangan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar