24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Pamrentah News wong Mbangun maneh tanggung jawab Warta Breaking Skotlandia Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Skotlandia nganakake referendum nomer loro kanggo kamardikan saka Inggris ing taun 2023

Skotlandia nganakake referendum nomer loro kanggo kamardikan saka Inggris ing taun 2023
Skotlandia nganakake referendum nomer loro kanggo kamardikan saka Inggris ing taun 2023
ditulis dening Harry Johnson

Konferensi Partai Nasional Skotlandia wis nyengkuyung rencana pamrentah Skotlandia kanggo wektu referendum kamardikan liyane kanthi cepet "paling awal" sawise krisis COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
  • Menteri Pertama Skotlandia pengin referendum kamardikan nomer loro.
  • Referendum kemerdekaan Skotlandia nomer loro bakal dianakake ing pungkasan taun 2023.
  • Referendum sing bakal ditindakake paling cepet sawise krisis COVID-19.

Ing pidato sing disampaikanake ing konferensi musim gugur Partai Nasional Skotlandia (SNP) dina iki, Menteri Pertama Skotlandia, Nicola Sturgeon, ngumumake manawa partai kasebut arep nganakake referendum hukum liyane babagan kamardikan saka Inggris.

Menteri Pertama Skotlandia, Nicola Sturgeon, ngumumake manawa pihaknya arep nganakake referendum hukum liyane babagan kamardikan saka Inggris.

Sturgeon ujar manawa sing nomer loro Referendum kamardikan Skotlandia bakal dianakake ing pungkasan taun 2023 yen pandemi COVID-19 dikendhaleni, lan njaluk pamrentah Inggris supaya setuju "kanthi semangat kerja sama".

Miturut Sturgeon, masarakat ing Skotlandia milih Parlemen Skotlandia anyar ing wulan Mei, sing duwe "mayoritas sing jelas lan substansial kanggo referendum kamardikan".

"Nalika metu saka pandemi, keputusan sing bakal dijupuk bakal mbentuk Skotlandia nganti puluhan taun kepungkur. Dadi kita kudu mutusake. Sapa sing kudu nggawe keputusan kasebut: wong ing Skotlandia utawa pamrentah sing ora kita pilih ing Westminster. Yaiku pilihan sing arep ditawakake wong-wong Skotlandia ing referendum sah sajrone Parlemen iki - COVID ngidinake, ing pungkasan taun 2023, "jarene ing pidato kasebut.

Sturgeon nambahake, "ora nganti pamrentah Westminster sing mung duwe enem anggota parlemen ing Skotlandia kanggo mutusake masa depan kita tanpa idin saka masarakat sing manggon ing kene."

Sturgeon ujar manawa dheweke ora bakal "nemtokake level infeksi sing tepat" nalika pemilihan bisa kedadeyan - "nanging sampeyan pengin ngerteni kahanan COVID".

The Partai Nasional Scottish konferensi wis ndhukung rencana pamrentah Skotlandia kanggo wektu referendum kamardikan liyane nalika bisa "paling awal" sawise krisis COVID-19.

Partai kasebut ujar manawa tanggal kasebut kudu ditemtokake dening "kriteria data-driven" babagan kapan krisis kesehatan masyarakat rampung.

Referendum kemerdekaan Skotlandia dianakake ing 2014, nalika 55 persen pemilih ndhukung tetep ing Inggris. Ora suwe sawise partai Sturgeon entuk kemenangan kaping papat ing pemilihan parlemen Skotlandia ing Mei, dheweke janji bakal nyurung referendum kamardikan kaping pindho nalika krisis pandemi wis kliwat.

Perdana Menteri Inggris Boris Johnson sadurunge ujar manawa ora bakal nyetujoni referendum kamardikan kaping pindho.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar