Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Wong-wong sing Nggawe Sajrone Pandemi Kanthi Inovasi Hebat

Bill Gates
Bill Gates
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Bill Gates duwe pesen kanggo jagad iki.

Data anyar ngungkapake jagad iki kanggo nyegah skenario paling parah kedadeyan; lampu sorot butuh investasi jangka panjang kanggo mesthine bisa pulih lan terus maju menyang Tujuan Global, sing dikenal minangka Tujuan Pembangunan Berkelanjutan PBB.

Print Friendly, PDF & Email
  • Yayasan Bill & Melinda Gates dina iki ngluncurake Laporan Kiper tahunan kaping lima, nampilake kumpulan data global sing dianyari nggambarake pengaruh ala pandemi tumrap kemajuan menyang Tujuan Pembangunan Berkelanjutan PBB (Global Goals). 
  • Laporan taun iki, dikarang dening Bill Gates lan Melinda French Gates, ketua co Yayasan Bill & Melinda Gates, nuduhake manawa beda-beda sing disebabake COVID-19 tetep nyata, lan wong-wong sing paling parah kena pandemi yaiku paling alon kanggo pulih.
  • Amarga COVID-19, tambahan 31 yuta wong bakal mlarat banget ing taun 2020 dibandhingake karo taun 2019. Lan sanajan 90% negara maju bakal entuk tingkat penghasilan pra-pandemi per kapita ing taun ngarep, mung saprotelon saka ngisor lan tengah -kekayaan ekonomi dijangka nindakake. 

Untunge, ing tengah-tengah karusakan iki, jagad iki maju kanggo nyegah sawetara skenario sing paling ala. Ing Laporan Goalkeepers taun lalu, Institut Metrik lan Evaluasi Kesehatan (IHME) prédhiksi penurunan 14 poin persentase ing cakupan vaksin global — kanthi efektif ngilangi kemajuan 25 taun sajrone 25 minggu. Analisis anyar saka IHME nuduhake manawa penurunan, sanajan isih ora bisa ditampa, mung setengah saka sing diantisipasi. 

Ing laporan kasebut, kursi ketua nyoroti "inovasi apik" sing mung bisa ditindakake amarga kolaborasi, komitmen, lan investasi global sajrone puluhan taun. Dheweke ngakoni manawa rata-rata skenario paling ala bisa dipuji, nanging dheweke nyathet ora cukup. Kanggo mesthekake pulih kanthi adil saka pandemi, dheweke njaluk investasi jangka panjang kanggo kesehatan lan ekonomi - kaya sing nyebabake pengembangan vaksin COVID-19 kanthi cepet - kanggo nyengkuyung upaya pemulihan lan nggawe jagad bali menyang jalur sing bener ketemu Gol Global. 

"[Setahun kepungkur] wis nguatake kapercayan kita yen kemajuan bisa uga ora bisa dihindari," tulis ketua kursi kasebut. "Yen kita bisa nggedhekake apa sing paling apik sing wis kita tingali suwene 18 wulan kepungkur, pungkasane kita bisa nyegah pandemi lan maneh nyepetake kemajuan kanggo ngatasi masalah dhasar kayata kesehatan, keluwen, lan perubahan iklim."

Laporan kasebut nyoroti pengaruh ekonomi sing ora proporsional sing dialami pandemi tumrap wanita sacara global. Ing negara-negara berpenghasilan dhuwur lan sithik, wanita luwih angel dibanting tinimbang pria amarga resesi global sing dipicu pandemi kasebut. 

"Wanita ngadhepi alangan struktural ing saben pojokan jagad, dadi luwih rentan marang pengaruh pandemi," ujare Melinda French Gates. "Kanthi nandur modal ing wanita saiki lan ngatasi ketidakadilan kasebut, pamrentah bisa ningkatake pemulihan sing luwih adil nalika nguatake ekonomi nglawan krisis mbesuk. Ora mung tumindak sing bener, nanging kabijakan sing cerdas sing bakal nguntungake kabeh wong. ”

Laporan kasebut uga nggambarake kepiye "keajaiban" vaksin COVID-19 minangka asil investasi, kabijakan, lan kemitraan sajrone puluhan taun sing nggawe infrastruktur, bakat, lan ekosistem sing dibutuhake kanggo nggunakake kanthi cepet. Nanging, sistem sing ngidini pangembangan lan penyebaran vaksin COVID-19 utamane ana ing negara-negara sugih, lan akibate, jagad iki ora entuk manfaat sing padha. 

"Kurang akses sing padha kanggo vaksin COVID-19 minangka tragedi kesehatan masyarakat," ujare Bill Gates. "Kita ngadhepi risiko nyata yen mbesuk, negara lan komunitas sing sugih bakal wiwit ngobati COVID-19 minangka penyakit mlarat liyane. Kita ora bisa ngatasi pandemi iki nganti kabeh wong, tanpa preduli ing endi papan dununge, duwe akses kanggo vaksin. ”

Luwih saka 80% kabeh vaksin COVID-19 wis diwenehake ing negara-negara berpenghasilan menengah ndhuwur lan nganti saiki, kanthi sawetara ngamanake nomer loro nganti kaping telu sing dibutuhake supaya bisa nutupi panguat; kurang saka 1% dosis wis diterbitake ing negara-negara berpenghasilan rendah. Luwih saka iku, akses vaksin COVID-19 wis ana gandhengane banget karo lokasi sing ana R&D vaksin lan kemampuan manufaktur. Sanajan Afrika minangka omah saka 17% pedunung ing donya, kayata, duwe kurang saka 1% kemampuan manufaktur vaksin ing donya. 

Pungkasane, laporan kasebut njaluk supaya dunya nandur modal ing R&D, infrastruktur, lan inovasi ing panggonan sing luwih cedhak karo wong sing entuk keuntungan.

"Kita kudu nandur modal ing mitra lokal kanggo nguatake kapasitas peneliti lan pabrikan ing negara-negara berpenghasilan murah kanggo nggawe vaksin lan obat-obatan sing dibutuhake," ujare CEO Gates Foundation Mark Suzman. "Siji-sijine cara kanggo ngrampungake tantangan kesehatan sing paling gedhe yaiku nggunakake inovasi lan bakat wong ing saindenging jagad.

Kanthi pirang-pirang cara, pandemi iki wis nyoba optimisme kita. Nanging durung ngancurake.

Ing kahanan sing angel banget, kita bisa nyumurupi inovasi sing apik banget.

Kita wis ngerti sepira cepet bisa ngowahi tindak tanduk, minangka individu lan masarakat, yen ana kahanan sing dibutuhake.

Lan dina iki, kita uga bisa nglaporake manawa wong-wong ing saben bagean ing jagad iki ngupayakake nglindhungi kemajuan pangembangan sing wis ditindakake sajrone puluhan taun - nalika nerangake babagan SDG, paling ora, pengaruh pandemi COVID-19 sing lagi ana bisa dadi luwih elek.

Wis setaun sing nguatake kapercayan kita yen kemajuan bisa uga ora bisa dihindari. Upaya sing kita lakoni pancen penting. Lan, minangka optimis sing ora sabar, kita yakin bisa wiwit sinau babagan sukses lan kegagalan pandemi nganti saiki. Yen kita bisa nggedhekake apa sing paling apik sing wis kita tingali suwene 18 wulan kepungkur, pungkasane kita bisa nyegah pandemi lan maneh nyepetake kemajuan kanggo ngatasi masalah dhasar kayata kesehatan, keluwen, lan perubahan iklim.

Apa sawetara solusi sing mbantu balapan kanggo mungkasi pandemi kasebut? Watch Bill Gates lan telung Kiper nyorot alat sing digunakake kanggo nglawan COVID.

Waca laporan:

Data Nyritakake Crita sing Kaget

Sajrone taun kepungkur, ora bisa nglirwakake beda-beda sing beda ora mung ing wong sing lara lan sing wis tilar donya - nanging uga ing sapa sing kudu kerja, sapa sing bisa kerja saka omah, lan kabeh sing wis ilang pegawean. Ketimpangan kesehatan wis lawas kaya sistem kesehatan dhewe, nanging butuh pandemi global kanggo ngelingake kabeh babagan konsekuensi global.

Mayuta-yuta Liyane ing Kemlaratan Ekstrim

Kanggo akeh wong, pengaruh ekonomi saka pandemi terus abot lan awet. Kita ngerti manawa kita bisa uga katon kaya utusan sing ora bisa ditemokake ing topik iki - kita kalebu wong sing paling untung ing planet iki. Lan pandemi iki ndadekake luwih jelas. Wong kaya kita wis ngalami pandemi kanthi apik, dene wong sing paling rentan kena paling angel lan bisa uga dadi sing paling alon kanggo pulih. Tambahan 31 yuta wong ing saindenging jagad iki ngalami kemlaratan banget amarga COVID-19. Sanajan pria 70% luwih akeh mati amarga COVID-19, wanita tetep ora proporsional kena pengaruh ekonomi lan sosial saka pandemi iki: Ing taun iki, kerja wanita kanthi global bisa tetep 13 yuta kerja ing sangisore level 2019-dene pria pegawe umume diarepake bisa pulih nganti tingkat pra-pandemi.

Sanajan varian ngancam bakal ngrusak kemajuan sing kita lakoni, sawetara ekonomi wiwit pulih, nggawa pembukaan bisnis lan nggawe lapangan kerja. Nanging pemulihan ora rata ing antarane - lan uga ing negara-negara. Contone, ing taun ngarep, 90% ekonomi maju bisa ngasilake level penghasilan pra-pandemi per kapita, dene mung sepertiga saka ekonomi berpenghasilan rendah lan menengah sing ngarep-arep nindakake perkara sing padha. Upaya nyuda kemiskinan mandheg - lan tegese meh 700 yuta wong, mayoritas ing negara-negara berpenghasilan rendah lan menengah, diprakirake tetep dilebokake ing kemlaratan ekstrim ing taun 2030.

Akeh Kesenjangan ing Pendidikan

Kita ndeleng crita sing padha nalika nerangake pendhidhikan. Sadurunge pandemi iki, sangang saka 10 bocah ing negara-negara berpenghasilan rendah wis ora bisa maca lan ngerti teks dhasar, dibandhingake karo siji saka 10 bocah ing negara-negara berpenghasilan tinggi.

Bukti awal nuduhake manawa kapitunan sinau bakal paling gedhe ing antarane klompok sing dipinggirkan. Disparitas pendidikan sing akeh ditemokake uga ing negara-negara sugih. Contone, ing Amerika Serikat, kelangan sinau ing antarane siswa kelas Ireng lan Latino yaiku, rata-rata, tikel loro saka siswa kulit putih lan Asia Amerika. Lan kapitunan sinau ing antarane siswa kelas telu saka sekolah sing mlarat dhuwur yaiku telu karo kanca-kancane ing sekolah sing mlarat.

Luwih Luwih Vaksin Bocah

Sementara, tingkat vaksinasi bocah-bocah rutin global mudhun ing level pungkasan sing katon ing taun 2005. Antarane wiwitan pandemi lan nalika layanan kesehatan wiwit pulih ing paruh kapindho taun 2020, luwih saka 30 yuta bocah ing saindenging jagad ora duwe vaksinasi - yaiku 10 yuta luwih amarga pandemi. Bisa uga akeh bocah kasebut sing ora bisa nggayuh dosis.

Nanging ing kene, data kasebut ngejutake kita: Setahun kepungkur, kita wis nglaporake manawa Institut Metrik lan Evaluasi Kesehatan ngramal yen jangkoan vaksin bakal mudhun 14 poin persentase global ing taun 2020, sing kira-kira 25 taun kemajuane mudhun. Nanging adhedhasar data sing luwih anyar, kayane jatine jangkoan vaksin sing nyata - mung separo. ShareLegend: Laporan 2020 Laporan

Wong munggah

Nalika terus nyaring data, dadi kabukten iki dudu kesalahan: Ing pirang-pirang indikator pangembangan utama, jagad iki nambah taun kepungkur kanggo nyegah sawetara skenario paling ala.

Contone malaria, kayata, sing wis suwe dadi salah sawijining penyakit sing paling ora adil ing donya: 90% kasus malaria ditemokake ing Afrika. Ing taun kepungkur, Organisasi Kesehatan Dunia prakiraan gangguan parah kanggo upaya pencegahan malaria penting sing bisa ngasilake 10 taun maneh - lan nyebabake tambahan 200,000 wong mati amarga penyakit sing bisa dicegah. Proyeksi kasebut nyebabake akeh negara tumindak supaya jaring kasur disebar lan tes lan obat antimalaria tetep kasedhiya. Benin, ing endi malaria minangka panyebab utama kematian, malah nemokake cara kanggo inovasi ing tengah pandemi: Dheweke nggawe sistem distribusi sing anyar, digital kanggo jaring amben sing dirawat insektisida, lan entuk 7.6 yuta jaring menyang omah ing saindenging negara. 20 dina.

Agen Jean Kinhouande nyebarke jaring nyamuk ing distrik Agla ing Cotonou, Benin, kanggo nglawan malaria sanajan ana gangguan pandemi COVID-19. (Foto dening Yanick Folly / AFP liwat Getty Images, 28 April 2020)
Cotonou, BeninPhoto saka Yanick Folly / AFP liwat Getty Images

Dheweke pantes disyukuri jagad.

Mesthi wae, kabeh pengaruh pandemi ing SDG bakal mbutuhake pirang-pirang taun kanggo ngerti, amarga kasedhiya luwih akeh data. Lan data iki ora nyuda sangsara nyata sing disebabake dening pandemi kanggo wong-wong ing endi wae - adoh banget. Nanging kasunyatan manawa kita bisa nuduhake pratandha positif ing tengah pandemi global generasi kaping pisan, pancen luar biasa. Kanthi tangan sing diiket ing mburi, ana akeh wong, organisasi, lan negara sing terus maju kanggo nggawe inovasi, adaptasi, lan mbangun sistem sing tangguh, lan amarga iku, dheweke kudu matur nuwun ing jagad.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar