Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport Warta Breaking Austria aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kuliner budaya Education Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Austria: Ora ana pengungsi Afghanistan sing dipengini!

Austria: Ora ana pengungsi Afghanistan sing dipengini!
Kanselir Austria Sebastian Kurz
ditulis dening Harry Johnson

Masalahe yaiku "integrasi wong Afghanistan angel banget" lan mbutuhake upaya ekstensif sing ora bisa ditindakake Austria saiki, ujare Kurz. Umume dheweke duwe pendhidhikan sing kurang lan beda-beda regane dibandhingake karo pendhudhuk negara liyane, ujare, lan luwih saka setengah wong enom Afghans sing manggon ing Austria ndhukung panganiaya agama.

Print Friendly, PDF & Email
  • Austria ora pengin pengungsi Afghanistan maneh.
  • Integrasi wong Afgan dadi masarakat Kulon "angel banget".
  • Austria wis dadi tuan rumah komunitas Afghanistan paling gedhe nomer papat ing saindenging jagad.

Liwat 123,000 warga sipil diterbitake saka Kabul dening sekutu AS lan kulon sawise ibukota Afghanistan tiba ing tangan teroris Taliban ing pertengahan Agustus.

Mayoritas pengungsi Afghanistan kasebut bakal diwenehake suaka ing AS, nanging Uni Eropa uga setuju njupuk 30,000 wong Afghanistan sing ngungsi.

Nalika Jerman lan Prancis nunjukake semangat nampa para pengungsi, Austria dadi salah sawijining negara sing terang-terangan nolak ide sing luwih akeh tekane Afghanistan.

Kanselir Austria Sebastian Kurz ngumumake manawa Austria wis duwe cukup migran saka Afghanistan, lan negara kasebut ora bakal melu partisipasi maneh saka para pengungsi Afghanistan sing dievakuasi saka Kabul sawise pemerintahan Taliban.

"Kita ora bakal nampani wong Afghanistan sing ngungsi menyang negara kita yen aku isih kuwasa," ujare Sebastian Kurz ing wawancara karo koran La Stampa Italia.

Kurz negesake manawa pamrentah Austria babagan masalah kasebut "realistis" lan ora ateges ora ana solidaritas karo ibukota Uni Eropa liyane ing bagean Wina.

"Sawise luwih saka 44,000 wong Afghanistan teka ing negara kita ing taun-taun pungkasan, Austria wis dadi komunitas Afghanistan paling gedhe nomer papat ing donya" per kapita, ngelingake Kanselir kasebut.

Masalahe yaiku "integrasi wong Afghanistan angel banget" lan mbutuhake upaya ekstensif sing ora bisa ditindakake Austria saiki, ujare politikus konservatif sing umur 35 taun kasebut. Umume dheweke duwe pendhidhikan sing kurang lan beda-beda regane dibandhingake karo pendhudhuk negara liyane, ujare, lan luwih saka setengah wong enom Afghans sing manggon ing Austria ndhukung panganiaya agama.

Wina isih sregep nulungi wong-wong Afghanistan sing nandhang kasusahan, amarga nyedhiyakake dana 20 yuta euro kanggo ngewangi negara-negara tanggané Afghanistan ing pamukiman para pengungsi, ujare Kurz.

Nanging Uni-Eropa kabijakan wiwit jaman krisis migran 2015 - nalika atusan ewu wong sing ngungsi saka konflik ing Afrika Lor lan Timur Tengah dilebokake ing blok kasebut - "ora bisa dadi solusi kanggo Kabul utawa Uni Eropa", ujare Kurz. .

Pimpinan Austria kasebut negesake manawa "saiki wis jelas kanggo kabeh pamrentah Eropa yen imigrasi ilegal kudu ditanggulangi lan wates eksternal Eropa kudu aman" kanggo ngrampungake masalah iki.

Sebastian Kurz percaya manawa Uni Eropa kudu ngupayakake ngilangi "model bisnis" para pedagang manungsa sing ngirim wong menyang Eropa. Minangka kanggo para migran, dheweke kudu diuripake ing wates EU lan dikirim maneh menyang negara asale utawa menyang negara pihak katelu sing aman.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar